Masové válečky s rajčatovou omáčkou
Ivana
Doba přípravy
55 minut
Obtížnost
     

Masové válečky s rajčatovou omáčkou

Ještě knedlík nebo rýži a můžete obědvat.
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

50 dkg mletého masa (vepřové a hovězí)
6 vrchovatých lžic strouhanky
1 vejce
1/2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce petržele (nať)
pepř a sůl podle chuti
4 lžíce oleje
1 větší cibule
16 dkg rajčatového protlaku
špetka tymiánu
voda podle potřeby
1/2 až 1 lžíce hladké mouky
Reklama

Postup přípravy

Maso, strouhanku, vejce, najemno nakrájenou cibuli, lisovaný česnek, nesekanou petržel, sůl a pepř dobře zpracujeme. Tvoříme válečky, které si zatím dáme stranou.
Na rozpálený olej dáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, válečky z masa a maso opečeme ze všech stran. Přidáme protlak, vodu, tymián, přikryjeme a dusíme do měkka. Za 20 minut maso zkusíme a když je měkké, zhodnotíme kolik budeme potřebovat omáčky k rýži a můžeme přilít trochu vody. Zahustíme moukou, provaříme a dochutíme. Určitě už nebude potřeba sladit, ale dosolíme a klidně můžeme přidat i trochu octa.
Podáváme s rýží.

Příprava 55 minut

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jarka Nepřihlášený (neověřeno)
3. 1. 2014 17:45:54

Takto dělám plněné papriky,ale poprvé jsem přidala rajčatový protlak a dala jsem strouhanku a je to moc dobré.Váhala jsem s přílohou,jestli těstoviny,nebo rýží.Rýže to vyhrála a bylo to skvělé,Jarka

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 7. 2012 15:31:42

pridala jsem spetku skorice a dalo to omacce opravdu smak a taky rajskou sladim karamelem, dekuji za recept

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 1. 2012 16:15:31

Pani Ivanko ,tak akorat zkousim varit tenhle recept v Nemecku tak jsem zvedava co z toho vznikne.Akorat jsem zapomela na petrzel.Tak doufam ze to moc neubere na chuti a bude tak i tak chutnat. ;-)

Olčw (neověřeno)
10. 9. 2011 11:43:53

Dobrý den,
chci Vám jenom poděkovat za tyto úžasné stránky. Je mi 20 a chci se naučit nějaké omáčky a základní jídla a myslím, že podle Vašich receptů mi to půjde samo :-) Ještě jednou děkuji a mějte se krásně!

Renata (neověřeno)
30. 8. 2011 19:33:24

musím tento recept moc doporučit, připadá mi, že točím tak 10 jídel dokola tak jsem začla častěji chodit zde brát inspiraci, udělala jsem manžovi na oběd tyto masové válečky, jen s tou vyjímkou, že místo protlaku jsem koupila rajčata v plechovce a rozsekala je tyč. mixérem, ale musím říct, že manža se jen oblizoval. Tento recept jsme zařadili mezi své oblábené.

Renda (neověřeno)
25. 6. 2011 12:02:59

Nic se neděje p.Ivanko nakonec některé vydržely:-)a přítel si mlaskal i tak:-)možná to bylo blbý mletý maso,jelikož jsem se oporavdu snažila opatrně míchat.Jinak Vaše stránky navštěvuji moc ráda a ted se chystám na makovec:-)ten přítel zbožnuje:-)je to mnamka.Jen tak dál:-)Nám kteří potřebujeme inspiraci a poradit je tahle stránka ideální.-)

Jaruš (neověřeno)
26. 5. 2011 10:56:07

Ivanko to je něco jako čufty,že???Ještě nakonec přidat hrášek a je to,v sobotu jdu na to,už dlouho po tom pídím a toto je ono,díky moc.

Ekucharka
25. 5. 2011 11:09:59

Dobrý den, asi myslíte jiný web než varime.cz. To jsem ale pochopil :-)
Jinak recept pod názvem, který píšete jsem opravdu našel ale není to přesně ten co máme na webu. Několik ingrediencí je stejných ale to se prostě stává.

Jarda

Nepřihlášený (neověřeno)
25. 5. 2011 11:00:01

Toto jídlo se jmenuje Dalmatské polpety. Recept je ze stránek varime.cz.,kde doporučují jako přílohu opékané brambory, nebo těstoviny. Nám chutnají těstoviny více.

blanca (neověřeno)
24. 5. 2011 20:07:06

Takhle dělám plněné papriky, jen do masa místo strouhanky dávám rýži. Naplním tak dvě nebo tři papriky a ze zbytku masa udělám válečky. Paprika tomu dá dobrou chuť, jak píše Jana H.

Jana H. (neověřeno)
24. 5. 2011 13:26:44

Ivo, já dělám kuličky a peču je v troubě. Do omáčky přidávám zelenou papriku, protože rajskou jako takovou nerada, ale s vůní papriky si dám. :-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.