Zelené fazolové lusky v těstíčku
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost
     

Zelené fazolové lusky v těstíčku

Zelené fazolové lusky v těstíčku
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

fazolové lusky (ploché) podle chuti
anglická slanina podle potřeby
Na těstíčko:
2 celá vejce
1,5 dl mléka
15 dkg polohrubé mouky
sůl a grilovací koření podle chuti
olej na smažení
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těstíčko ušleháme dohladka.
Lusky omyjeme a očistíme (určitě musíme stáhnou z lusky takový vlas, podívejte se na video). Nařízneme je, ale neprořízneme, vložíme plátek slaniny, namočíme do těstíčka a vkládáme do horkého oleje. Peču tak asi na stupeň č.4. Lusky nejsou předvařené, tak aby byly měkké.
Podáváme s bramborem, nebo jenom samotné.

Zelené fazolové lusky v těstíčku +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
6. 4. 2010 10:58:00

Zdravím
no toto mi zvedlo náladu, že nejsem zas taková "popleta - trouba", jak jsem si myslela.
Ano - přesně tohle se mi stane vždy, když dostanu záchvat a chci udělat "domácí" majonézu!
Dodržuji VŽDY přesně co se má, teplota ingrediencí, pomalu lít olej. Když to vidím v TV, jak majonéza houstne a houstne a houstne a ta moje řídne a řídne a řídne.
Tak hrome, kde je zádrhel? Ahojky Nováková Stáňa

ivana.m
16. 2. 2010 18:20:17

Lucienko a já si koupila asi 3 pytlíky semínek a už se těším na jaro :-) Minulý rok jsem měla jenom jeden keříček a fakt to nedá práve pěstovat. Tak to se těším zase já :-) přeji hezký večer. Ivana M

Lucienka (neověřeno)
16. 2. 2010 17:57:24

Zrovna nedavno jsem na takhle krásný fazolový lusky narazila "u číńanů" - vařim z nich už asi týden, nemůžu se jich nabažit a mám strach, že zase zmizí ;-))

Nepřihlášený (neověřeno)
13. 1. 2010 17:39:18

Majonezu dělám z celych vajec,ale ne metlou ale mixerem.Vejce,citron,horcice,korení mixer a jedu a jedu.Ze starych se to nepodari.

Jana (neověřeno)
28. 12. 2009 11:30:16

Dobrý den Ivanko,koukám na vaše stránky už docela dlouho a občas něco i uvařím... Jako první recept jsem dělala dezert z bebe sušenek,to byla mňamka :-)
Chtěla jsem se zeptat jestli by to šlo udělat i obráceně,že by se fazolky obalily v té anglické... Protože takový krásný v obchodě asi jen tak neseženu Obrázek odebrán.
Díky a mějte se hezky Jana

Maruška (neověřeno)
27. 12. 2009 19:18:37

Ivanko a co je to prosím tě za druh???Že bych si je vypěstovala

ivana.m
27. 12. 2009 19:18:29

Ahojky Lukáši, tak to mě se povedla a nádherně i ze studených žloutků. Já bych to asi dělala možná postupně a ne rovnou z dvanácti žloutků. ;-) Já taky nevím čím by to mohlo být, ale je to velká smůla. Já měla naštěstí salát ok. Já vím že to je k naštvání, ale musíte si říct, hlavně že se nestalo nic horšího. Přeji hezký večer. Ivana M

Lukas (neověřeno)
27. 12. 2009 17:09:39

Dobry den Ivano :O)
Jak jsem slibil, tak pisu. Takze majoneza se nepovedla :O( Vyndal jsem vejce z lednice driv nez jsem zacal delat majonezu, nebyly studeny. Oddelil jsem zloutky, dal do nadoby (celkem 12 zloutku). Vzal jsem ponornej mixer (nasadil metlu) a zacal jsem mixovat a pritom jsem pomalu prileval olej. Zaboha to proste nezhoustlo...Mixoval jsem ,ze jsem ztratil pojem o case, ale porad to bylo ridky. Nic. Vymenil jsem metlu za ten otocnej nuz takovej - zase jsem mixoval (za prilevani oleje) do bezvedomi. Nic. Takze ja jsem si zalil vanocni salat rozmixovanejma zloutkama s olejem. Salat byl zlutej a skoro se to nedalo jist. Majonezu jsem doma nemel, spolehal jsem na sebe...a takhle to dopadlo :O( Nevim, co bylo spatne...

Krasne svatky, doufam, ze Vy jste mela salat takovej, jakej ma bejt :O)

Lukas

ivana.m
27. 12. 2009 15:54:55

Ahojky Iris, tak to mě kapustičky nenapadly, díky za nápad :-) V létě bych mu měla poslat svoje ze zahrádky, to by čubrněl :-) Ahojky

iris (neověřeno)
27. 12. 2009 10:53:58

Ivanko, takhle dělám růžičkovou kapustu, naříznu a dám slaninku, obalím, fazolové lusky .... to mě nenapadlo. Díky za nápad, to bude despota čubrnět, má je moc rád !

Jana H. (neověřeno)
27. 12. 2009 10:38:47

Ivo, jsi šikovná a vyhraješ si. Přemýšlím o něčem, aby tam byly všechny ingredience, protože sehnat takové výstavní fazolky, to je asi oříšek. No, na něco jsem přišla, tak zkusím po svátcích. Pak dám vědět. Páčko a užívejte si zbytku svátků.

ivana.m
27. 12. 2009 08:33:16

Ahojky Ivo, to víš nejlepší asi bude počkat na čerstvé do příštího roku, ale já ty recepty mám natočené hodně dopředu a tak sem někdy přijde receptík, který je vhodnější dělat v jinou dobu. :-) Ale jestli prodávají takhle velké mražené, tak bych je nechala jenom rozmrazit., Ono se to fakt propeče. Měj se :-) Ivana M

Iva4 (neověřeno)
27. 12. 2009 02:11:20

Ivanko,to je zajímavý recept,určitě vyzkouším.Jen špekuluji nad zmraženýma luskama.Jestli je nechat rozmrazit nebo na 3,4minutky vhodit do vařící vody a teprve pak dál zpracovat.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.