Polévka ze zelených fazolek
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Polévka ze zelených fazolek

Polévka ze zelených fazolek
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

30 dkg brambor
35 dkg zelených fazolek
1 cibule
4 lžíce oleje
sůl a pepř podle chuti
8 dl vody
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
ocet podle chuti
zakysaná smetana nebo smetana podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Brambory si nakrájíme na menší kousky a zvlášť si je uvaříme v osolené vodě.
Na oleji si zesklovatíme cibulku (asi minutku), přidáme mouku, kterou chvíli mícháme, ale nenecháme jí zhnědnout. Přišleháme vodu, přidáme očištěné zelené fazolky, nakrájené na kousky. U fazolek odkrojíte oba konce a HLAVNĚ z vrchu fazolky odstraňte takovou, jak bych tak řekla niť. Je to ukázané ve videu.
Osolíme, přidáme pepř a vaříme doměkka asi 5 – 7 minut. Hotové vypneme, přidáme smetanu a brambory, bez vody. Ještě dochutíme a podáváme.

Polévka ze zelených fazolek

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Greguša
29. 1. 2018 21:41:45

Soutěže - koukl jsem se na soutěže, ale bohužel žádnou aktuální jsem nenašel. Poslední skončila vloni v únoru. Obrázek odebrán.

Greguša
28. 1. 2018 18:11:55

Bohužel budete muset počkat, chtěl jsem vložit recept, ale bez náhledového obrázku mě to nedovolí vložit. Takže až ji budu dělat, vše vyfotím a pak vložím. Tak vloží aspoň jinou smetanovou, kterou jsem dělal teď a vyfotil. :-)

Greguša
27. 1. 2018 20:44:26

Také dělám podobnou i s tím vejcem na tvrdo, ale ještě chutnější je ze žlutých fazolek. Určitě sem přidám svůj recept a možná i další. Mám na polévky z kysané smetany několik receptů. Obrázek odebrán.Obrázek odebrán.

Veronika (neověřeno)
15. 11. 2015 16:09:04

Dobrý den Ivanko, tak polévka naprosto luxusní, moc jsem si na ní pochutnala, mýmu chlapovi to teda moc nejelo, on tyhle smetanový polévky nemusí, ale tím lépe pro mne. Ja se po ní mohla utlouct. Opravdu naprosto vynikajicí, i když jsem to dělala z mražených fazolek, čerstvé jsem neměla. Jeste jsem si do ni nakrajela na tvrdo uvařené vajíčko. :D Moc děkuji za Vaše stránky, vařím podle nich už hodně dlouho a vždy se mi s Vámi vše povedlo. Jste pro mne PANI KUCHAŘKA a moc Vám děkuji, že ve svém volnu se věnujete těmto stránkam. Mějte se moc krásně.

Hanka (neověřeno)
7. 2. 2010 13:32:10

Nemela jsem domaci, ani ty velke fazolky, tak jsem dala ty z plechovky a chutna to dobre. Jen se mi zdalo, ze je to porad bez chuti, tak jsem tam nakonec soupla nakrajeny salamek (chutove jako klobaska) a pridala trosku sladke papriky pro barvu. Dneska budem mit k veceri. Mnam :-)

ivana.m
19. 10. 2009 21:31:00

Dobrý večer Hani, já jsem měla domácí velké, ty jsem nařízla, dla dovnitřku salá i sýr namočila do těstíčka a opekla. Fakt dobrý a časem to sem taky dorazí, ale to jde z těch velkých, tak až příští rok :-) Ivana M

Hanka (neověřeno)
19. 10. 2009 19:43:37

Dobrý večer,
tak včera jsem narychlo udělala polívečku a zase to byla mňamka. Dělala jsem ji z mražených fazolek. Taky můžu fazolky na všechny způsoby! :-)

dasa (neověřeno)
8. 10. 2009 01:24:41

Dobry den z Canady!! Tak az k nam se donesly vase dobre video recepty a tak je rozesilam vsem znamym tady v Montrealu a neco letelo i do Australie k me dceri!Zatim se nam to libi, jen tak dal!! dekujeme a zdravime.Travnickovi

janaS. (neověřeno)
4. 10. 2009 23:39:17

Ivanko, připomnělo mi to školní jídelnu, ale tam ty nitě nechávali. Brr. V omáčce s nedovařenýma bramborama a vejcem natvrdo. :D
Já mám moc ráda fazolky zavařené jako okurky, křupavé, jak je dělá švagrová. ;-) bez nití.
Recept je samo super, ale nevím, jestli by to kromě mě někdo jedl, no kluk určo ne, a chlap není polívkový , ale jako tip za 1.
Pěknou noc. :-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.