Zapečené brambory se špenátem
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

70 dkg vařených brambor
cca 3 lžíce sádla
50 dkg špenátu bez vody (ne protlaku)
česnek, sůl a pepř podle chuti
1 velká cibule
20 dkg zakysané smetany
30 dkg šunkového salámu
2 velká vejce
Reklama

Postup přípravy

Pekáček 30 x 18 cm vymažeme máslem. Brambory si nakrájíme na kousky, nebo plátky, osolíme, omastíme a polovinu rozložíme do pekáčku. Na brambory nasypeme na půlměsíčky nakrájenou cibulku, rozsekaný salám nebo maso, rozložíme špenát a jako poslední vrstvu dáme druhou polovinu brambor.
Zakysanou smetanu osolíme, přišleháme vejce a brambory polijeme.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. Asi 40 minut.

Zapečené brambory se špenátem +videorecept

Počet porcí
3 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
6. 12. 2017 12:51:51

Dnes jsem se inspirovala tímto receptem. Místo sádla jsem dala olej a místo salámu strouhaný sýr. Je to mňamka. Díky za inspiraci :-).

Nepřihlášený (neověřeno)
9. 8. 2011 13:39:55

Mě se stránky strašně líbíííí-jsou moje záchrana co vařit když už mě nic nenapadá-což je poměrně často. Fakt super!!!!!!!!!!!!!

Silvie (neověřeno)
9. 7. 2011 21:25:10

Dobry den pani Ivanko,
zkousela jsem z vasich receptu slehackovy kolac s ovocem, zemlovku a ted zrovna mam v troube zapecene brambory se spenatem. Vsechno bylo vynikajici a moc vsem chutnalo. Kdyz potrebuji hledat nejaky cesky recetp vzdycky si najdu vasi stranku. Bydlim na Kostarice a ne vzdycky sezenu vsechny suroviny, ale snazim se to nahradit....Zapecene brambory budou s houbami, spenat jsem rovna nemela a misto zakysane smetany, ktera tady neni jsem pouzila smetanu obycejnou a pridala jsem trochu nastrouhaneho syru. Tak jsem moc zvedava jake to bude.....Uz to tady krasne voni.
Dekuji za skvele recepty.......
Silvie

Petra (neověřeno)
2. 11. 2010 13:34:35

Omlouvám se brambory, ikdyž nevím jaké by to bylo s těstovinama:) Vidíte, příště zkusím:)

Petra (neověřeno)
2. 11. 2010 13:33:44

Zapečené těstoviny se špenátem opravdu neměly chybu! Výborné lehké jídlo, udělala jsem celý pekáč! :-) Díky moc za skvělý recept

Romana (neověřeno)
26. 5. 2010 11:06:08

Zkoušela jsem tento recept právě včera. Byla to mňamka. Děkuji, určitě se budu inspirovat i dalšími recepty.

Alena (neověřeno)
15. 12. 2009 12:28:27

Dobrý den Ivanko, nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem to ještě na 20 minut strčila na 200st. do trouby a pak už byla cibule mnohem lepší :-). Ono to předtím ani z vrchu nebylo tak dobře propečený. Mám asi divnou troubu, je sice elektrická, ale často se mi stává, že musím péct delší dobu. Děkuji za Vaše recepty, vloni jsem podle Vás dělala vánočku a letos se na ni chystám znovu. Zdravím!

ivana.m
14. 12. 2009 14:50:05

Dobrý den Alenko, to máte pravdu, že není tal měkká, asi by bylo lepší jí trochu zpěnit. Já to dopíši do receptu a až to budu dělat opět, tak s tím něco provedu. zdraví a hezký ded přeje Ivana M.

Alena (neověřeno)
14. 12. 2009 13:46:45

děkuji za skvělý recept. Už když jsem viděla suroviny, tak jsem si hned řekla, že to musím vyzkoušet. Chuťově je to dobré, jen cibule je trošku tvrdší. A to jsem to zapékala asi o 20 minut déle a ke konci na 200 st. a cibule byla nakrájená najemno. Nevím kde je chyba... Nebylo by lepší cibuli předem trochu zpěnit na pánvičce a třeba i se špenátem? Mějte se!

hanka (neověřeno)
3. 12. 2009 08:28:25

Dobry den, mam pouze mrazeny spenatovy protlak, pisete protlak- ne. Asi to znamena v mem pripade, ze musim hotovy spenat co mate vy si nejprve pripravit z protlaku a pak mohu postupovat stejne,ze?:) dekuji

Gabriela (neověřeno)
14. 10. 2009 03:18:05

Dobry Den Pani Ivanko :-)diky moc za pozdravy, rada vyridim ! To je jedno jakou mate kuchyn, hlavne kdyz se tam navari takove dobre veci. Ziji v zahranici uz nekolik let, je mi 27 a asi posledni dva roky si strasne uzivam vareni. Konecne to na me prislo! Driv jsem neumela vubec nic ale tedka se to hodne zlepsilo. Naucila jsem se sama a vase stranky mi moc pomahaji. Varim kazdy den a s velikou chuti ! Vase vareni je moc moc fajn a mate super napady. Dekujeme oba dva a krasny den !!!!

:-) Zdravím pensistu Mira a hlásím, že v Praze je teď hodně ošklivo. Vítr, déšť a tak se jednomu nechce ani ven. Takže tiše závidím hezké počasí A tak alespoň jedna pozitivní zpráva po ránu od Vás :-) Ivana M

:-) Dobrý den Gábi, to je príma že jsem ještě v jedné kuchyni :-) Doufám že jí máte větší než já. já pořád nadávám že mám málo místa :-) Bohužel nejde to u nás zvětšit, ale budu mít asi novou. zdravím, samozřejmě i přítele a ať se daří. Ivana M

Gabriela (neověřeno)
13. 10. 2009 00:25:55

Dobry den, jen bych chtela moc podekovat za super recept. Moc se mi to povedlo a chutnalo jeste lepe. Ziji v zahranici a vase stranka mi s vareni ceskych jidel moc pomaha. Zapnu si vas v kuchyni a jde se na vec :-) Vase recepty jsou vynikajici !!! Pritel prijde do kuchyne a rika: :"je zase holky varite !!!" A moc se tesi na dobrutky z ceske kuchyne. Jeste jednou diky a pokracujte ve vareni. Jste bajecna! Gabina

Zdeňka (neověřeno)
12. 10. 2009 16:30:45

Dobrý den paní Ivano.
O víkendu jsem vyzkoušela další z vašich dobrůtek. Špenátové brambory měly úspěch a to i u tchýně, která má v dobrém slova smyslu "vybíravý" jazýček. Šetřila jsem sádlem,a aby nebyly suché, tak jsem brambory po upečení, pro jistotu ještě úplně nahoře namazala zákyskou, která dodala šťavnatost a další barevnou vrstvu. Vaše recepty jsou super, protože nejobtížnější je vymýšlet nová jídla, aby člověk pořád nevařil stejná.
Mějte se pěkně. Zdeňka

Milada (neověřeno)
23. 9. 2009 11:11:58

Ivanko, asi si tu zaradil Sotek. Mely to byt zapecene brambory a jsou to celerove omeletky. Ale taky dobry...

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.