Kedlubnová polévka
Ivana
Doba přípravy
35 minut
Obtížnost
     

Kedlubnová polévka

Někdy stačí k večeři jenom polévka a ještě něco malého k ní.
Average: 3.6 (5 votes)

Ingredience

2 středně velké kedlubny
1 středně velká mrkev
3 dkg másla
1 vejce
2 lžíce dětské krupičky
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
Reklama

Postup přípravy

Kedlubnu i mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na rozpálené máslo vysypeme zeleninu, minutku jí promíchneme a přilijeme vývar.
Přidáme sůl, pepř a jakmile se začne polévka vařit přimícháme dětskou krupičku a zeleninu vaříme doměkka. Za tu dobu se provaří i krupička.
Před koncem vaření přimícháme rozšlehané vejce, necháme ho krátce srazit a polévku odstavíme.
Ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

Příprava 35 minut

Počet porcí
4 porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
3. 10. 2012 21:14:56

Díky za přání, já jak to netiskunu, tak jsem to nevěděla a taky by mě to štvalo. Kolektiv budu pozdravovat a ten tvoří už jenom administrátor a to je můj synátor :-) My to máme takové domácí stránky, žádný podnik :-) přeji hezký večer Vám i manželce. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
3. 10. 2012 18:16:20

Dobrý večer paní Ivanko, jste ďábelsky rychlá a moc děkuji za odpověď. Vaše recepty jsou fantastické a když se mě manželka zeptá, co má vařit druhý den k obědu, tak jsem tady, vytisknu na co mám chuť a jsem za vodou ha, ha. Jste poklad, ať se Vám a kolektivu daří. Bezděk.
P.S. Manželce recepty také moc chutnají.

ivana.m
3. 10. 2012 17:04:18

Dobrý den pane Bezděk, tak teď jsem mluvila s administrátorem a prý se na to v dohledné době vrhne a něco s tím udělá, ale bohužel zatím si budete muset recept okopčit třeba do wordu a pak ho vytisknout. Takže se nezlobte a snad to brzy půjde tisknout bez obrázku :-) Ivana Malatincová

Nepřihlášený (neověřeno)
3. 10. 2012 15:54:07

Recepty jsou báječné, děkuji, ale verze pro tisk mi leze na nervy, ne že tam je obrázek, ale ještě tam je 2x a žere to barvu v tiskárně, nejde to nějak odstranit. S pozdravem Bezděk Brno.

cuca (neověřeno)
10. 7. 2012 12:15:53

Paní Ivanko, vy jste me naučila vařit nebo lépe očumovat Vaše recepty. :-) Všechny jsou výborné !! Od té doby co znám ekuchařku tak doma vaříme jen podle Vás !! :-) Vaše recepty mě baví dělat !

Olga (neověřeno)
27. 5. 2012 17:04:47

Další úžasný recept:) Na závěr jsem ještě přihodila čerstvý zázvor a namletý badyán a muškátový oříšek a polévka dostala zajímavý šmrnc:) Děkuji a přeji hezký den!

Nepřihlášený (neověřeno)
27. 9. 2010 11:37:09

Paní Ivanko, moc moc děkuji za tyto stránky.Jsou super, moc se mi líbí videa, nemají chybu.Ráda podle Vás vařím a doma se jen olizují.Takže velké dík :-) Aneta Krčová.

Pro milovníky droždí. Na másle zpěníme cibulku, přidáme kostku droždí, a vysmažíme, až se droždí zpět oddělí od omastku. Dále pokračujeme jak uvádí recept.Já zahušťuji nasucho opraženou krupicí( pěkně voní).

2) Jelikož má kedludna téměř schodnou vůni a chuť s květákem, občas dělám: Do vody vložíme na hrubší kostky nakrájenou kedlubnu, osolíme, a na špičku nože muškátový květ( s ním opatrně). Zahustit máslovou jíškou, a rozpuštěným vejcem.

Jarin (neověřeno)
13. 10. 2009 09:22:38

Zdravím, upoutala mě Vaše poznámka "milionová polévka". U nás se používala taktéž a pocházím ze Svitav.Odkud jste vy? Děkuji. Jarin

Jana H. (neověřeno)
8. 6. 2009 14:13:30

Ivo, kedlubnovku mám ráda, zítra ji vařím podle tebe. Dnes jsem koupila kedlubny, tak zítra bude. Jinak u nás se taky říkalo milionová, když ji maminka zavářela krupičkou. Páčko.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.