Lasaně se špenátem a uzeným masem
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Lasaně se špenátem a uzeným masem

Lasaně se špenátem a uzeným masem
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

12 plátků lasaní
Špenátová směs:
45 dkg špenátu
4 lžíce oleje
1 cibule
15 dkg uzeného masa
sůl,pepř a česnek podle chuti
Bešamel:
5 dkg másla
3 mírně vrchovaté lžíce hladké mouky
1 kostička slepičího bujónu
3 dl vody
1,5 dl mléka
Reklama

Postup přípravy

Lasaně si uvaříme podle návodu. Já je vařím v mírně vařicí vodě, protože tolik nestříká voda ven z hrnce. Uvařené lasaně propláchneme ve studené vodě a můžeme je promíchat s trochou oleje.Prodávají i lasaně, které se nemusí vařit, ale to je na vás, já nemám důvěru to nevařit.

Špenátová směs:
Špenátovou směs pžipravíme tak, že na oleji si zpěníme cibulku, přidáme špenát, maso, osolíme, opepříme a krátce promícháme (cca 2 minutky), nakonec přidáme česnek. Špenátovou směs si dáme stranou.
Připravíme bešamel.
Na rozehřáté máslo si nasypeme mouku, mícháme a ještě než nám začne mouka hnědnout, přilijeme vodu s uvařeným bujónem a mlékem. To smícháme ruční metličkou. Bešamel si také dáme stranou. Kdyby se vám udělali kousky můžete to rozmixovat tyčk. mixérem.

Bešamel:
Pekáček si vymažeme sádlem, položíme lasaně, rozprostřeme špenátovou směs a zalijeme nebo natřeme bešamel. Tenhle postup dodržíme se všemi pláty lasaní. MUSÍME KONČIT špenátovou směsí a bešamelem !!! Ta vrstva špenátu a bešamelu NEBUDE souvislá, tak se nelekejte.
Nahoru nastrouháme ještě sýr a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme asi 25 - 30 minut.

Počet porcí
5 menších

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
23. 3. 2014 10:53:24

ahojky vypadaloto moc krásně hnet bych to snědla mnam................:-)))):-):-)

Kristýna (neověřeno)
22. 12. 2010 21:22:37

Dobrý den, dneska jsem si koupila v Hypernově lasagne(PANZANI).. a není na nich napsáno jak se mají vařit. Jen je na obalu nakreslená mikrovlnná trouba (20,30,40min) nic víc. Tak si nevím rady jak je uvařit.

Bára (neověřeno)
4. 12. 2010 16:59:25

Dobrý večer, vaše recepty nemají chybu, s mamkou "sjíždíme" už třetí video a těšíme se, až navaříme :-)!!! JSTE SKVĚLÁ!!!! do televize s vámi :-)

ivana.m
3. 12. 2010 16:04:15

Dobrý den, také zdravím :-) S parmezánem to byla určitě moc dobrá chuť :-) Takže ať se daří a přeji klidný předvánoční čas. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
3. 12. 2010 14:42:08

Dobrý den paní Ivano, minulý týden jsem objevila Vaše stránky a od té doby stále vařím a konečně mě to začalo i bavit. Vaše recepty jsou úžasný.Lasaně byly moc dobrý a ještě jsem do nich přidala parmazán. Pochutnali jsme si celá rodina. L.S.

Hanka (neověřeno)
28. 4. 2010 14:24:46

Určitě to někdo už psal,že pokud jsou nevařené lasagně, je potřeba jako první vrstvu dát ten bešamel.A vylepšuji ho tím, že nastrouhám do něj tvrdý sýr, pepř.Místo bujónu dávám vegetu, ale to je v podstatě hodně podobné.Včera jsem je zrovna dělala s masem (kupuji v Lidlu omáčku sugo pomodoro buď s bazalkou nebo olivami-bratru za 25,- a je výborná).Myslela jsem, že mi zbyde na dnes k obědu, ráno jsem tam nenašla nic. Až tak to všem chutnalo.

Chentkaus (neověřeno)
28. 10. 2009 17:00:37

Zdravím,
pokud máte lasagně, které se nemusí vařit, tak je nevařte. Je to zbytečná práce. Důležité je ale dát na dno pekáče nejprve bešamel a teprve na to vložit lasagně. Také jsem k tomuto postupu neměla zprvu důvěru, ale kamarádka mne na vlastní oči a následně i "chuť" přesvědčila, že lasagně změknou a jsou výtečné i bez vaření. Takže odzkoušeno v praxi.

Rena (neověřeno)
11. 3. 2009 11:01:59

Dobrý den, až tento recept mě přiměl vyzkoušet lasagne (ty, co se nevaří předem) a mohu říct, že si celá rodina velice pochutnala! Děkuji!

Anna (neověřeno)
11. 11. 2008 11:49:26

Dobry den pani Ivano!Dekuji za otpověd.Jsem vzdy hledala v mrazakah vedle pizzy.Ted skusim najít v testovinah.Moc vam dekuji za vasu stranku,moc mě líbí se.Hodně uspehu!!!

Návštěvník (neověřeno)
10. 11. 2008 11:26:55

Dobrý den paní Ivano!!!Dekuji za rychly odpověd.Pardon,mohli by napsat v jakem otdeleni potravin lasně hledat.Este ednou omlouvam se.Dekuji.

Anna (neověřeno)
8. 11. 2008 21:17:23

Dobry den,važena pani Ivana! Prosim vas pomoc mě,gde mužu koupit lasan?tak dlouho htela udelat po vasemu recepru,no ne mužu nait lasaně.dekuju

Dobrý den Jani, já jsem to tuhle dělala z těch co se nemusí vařit a dávala jsem to do pekáčku s kulatám dnem a tak se fakt špatně skládají a tak jsem je před tím zalila asi na pět minutou horkou vodou a jak se s nima pak pracovalo. Paráda. Ivana M

Jana C (neověřeno)
4. 10. 2008 16:45:18

Nedávno jsem dělala špenátové lasaně podle Vašeho receptu, akorát jsem zrovna neměla uzený, tak jsem tam dala mletý maso a taky to nebylo špatný, ale určitě to jednou zkusím i s tím uzeným. Jo a moc mi tam chutnal ten bešamel se slepičím bujonem, to tomu dodalo vynikající chuť.
A ty lasaně já měla ty co se vařit nemusí, ale i tak jsem je radši povařila, prostě jsem tomu nedůvěřovala, ale asi to jednou zkusím i bez vaření, protože ony se pak ty uvařený strašně lepí na sebe a blbě se s tím pracuje. Ale viděla jsem v Tescu v lednici jakýsi čerstvý lasaně, takový měkčí, ty působily sympaticky.

Jana H. (neověřeno)
6. 9. 2008 12:09:09

Tedy Ivo, moc jsem si pošmákla, netušila jsem jak je to sytý, budu mít ještě na zítra. Fakt dobrý, špenát ráda, to uzený tomu dá šmrnc. A teď jdu na gaučing, jinak se to nedá strávit. J.H.

Já jsem si zrovna říkala , jestli nemyslíš domácí. Abych se ti přiznala, já je hodně rozmazluji, ale domácí lasaně jsem jim ještě nedělala. když byly dětičky malé, tak jsem dělala domácí nudle a pak je zápékala a to si pamatuji to je mňamka. Ahoj Ivana

Ahojky Danielo, právě jsem tak načnutá tady od děvčat, že příště koupím ty co se nemusí vařit (je to na krabičce napsáno) a zkusím to, když to děvčata tak vychvalují. Já měla lasaně, kde bylo napsáno vařit 10 minut. Ivana M.

Daniela (neověřeno)
4. 9. 2008 13:40:13

Máš, prosím, zkušenosti i s domácí výrobou lasagní? Konkrétně jestli je lepší je povařit, nebo není potřeba. Jinak to vypadá fajn, jen u nás uzené moc nejede, tak asi dám sýr do bešamela a budou špenátovo-sýrové

Ahoj Jani to je tedy situace.
Já příště koupím taky ty co se nevaří a zkusím to. A když tak to přetočím. Už mě tady děvčata přesvědčila. To je opravdu míň práce. Tak ahojky Ivana M.

Jana H. (neověřeno)
4. 9. 2008 11:23:40

Tedy Ivo, teď nevím, co udělat. Mám koupené ty, které se nemusí vařit, mám ráda špenát i maso , chtěla jsem si uvařit v neděli, tak asi v sobotu se špenátem a v neděli s masem. To je dilema, že? Ahojky J.H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.