Pečený pangasius v alobalu na grilu
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Pečený pangasius v alobalu na grilu

Pečený pangasius v alobalu na grilu
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

3 rybí filety
2 cibule
1 větší rajče
10 dkg anglické slaniny
sýr Niva, sůl, citron, koření na ryby podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Budeme dělat 2 porce a tak si to rozdělte. Na čtverec alobalu rozložíme anglickou slaninu. Na slaninu položíme osušenou rybu, kterou osolíme, ocitronujeme a posypeme kořením podle chuti. Posypeme pokrájenou cibulí a poklademe rajčetem.
Nakonec nastrouháme sýr.
Dobře zabalíme a pečeme na grilu 20 minut. Hotové rozbalíme na talíři, aby nám nevytekla šťávička.
Je to dobré, ale počítejte s tím, že jak se to dělá v alobalu je to jako dietka. Můj muž prohlásil (a měl pravdu), že jsem to mohla upéct v troubě a ne roztápět gril.
Prostě když to teplo z uhlí sálá rovnou na maso, to je ta správná chuť. To mi jistě potvrdíte.

Počet porcí
2

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
26. 5. 2012 12:10:31

se dá udělat 100x jinak a je tam napsáno "vše dle chuti", takže si můžete udělat holou rybu bez všeho...

Terka (neověřeno)
26. 5. 2012 11:09:55

Proč všichni cpou do jídla sý?! Ta ryba se dá udělat lépe, chutněji, takhle se "tunou" cibule a sýra akorát zabije ,-)

N i k o l (neověřeno)
6. 4. 2012 19:44:03

Moc děkuji za recept.. Dnes jsem vyzkoušela a moc nám chutnalo ..

Fugas (neověřeno)
17. 9. 2011 10:57:15

jezismarja mrazenej pangasius... tento recept presne doklada ze na svete existuje neco jako ceskej mismas...

Danča (neověřeno)
24. 3. 2011 17:07:22

Tak kuřata antibiotika už hodně let nedostávají, zelenina samozřejmě dusičnany má, ale to je hold důsledek velkovýroby...Všechny zásilky se nikdy kontrolovat nebudou, ale dodavatel nikdy neví, kterou inspekce kontrolovat bude...a vzhledem k tomu, že už několik let nenašli v namátkových kontrolách nic zásadního, tak bych se fakt nebála.:-)

ivana.m
24. 3. 2011 15:08:36

Ahojky Dančo, já nejsem z těch co si to hodně berou. Nevadí mě syrový žloutek nebo tatarák, ale oni jak to ukázali, to mě dostalo. :-) Přeji hezký den. Ivana M

nepřihlášený (neověřeno)
24. 3. 2011 12:23:31

Kuřata která nejsou chovaná venku ty dostávají antibiotika zelenina která je pěstovaná ve folivníkůu má dost velké procento dusičnanů a taky tyhle ryby dost často divně smrdí i po uvaření tak jako po plísni a všechny zásilky se nekontrolují

Danča (neověřeno)
24. 3. 2011 10:59:32

Já bych tomu zase tak moc nevěřila...stejně tak si všichni myslí, že jsou kuřata nadopovaný hormonama, že jsou mořské ryby plné rtuti a dalších jedovatých kovů, že zelenina jsou jenom chodící dusičnany a postřiky atd., atd....ono se najde všude něco a člověk to nesmí vnímat tak dramaticky, protože by asi umřel hlady. :-)

Danča (neověřeno)
24. 3. 2011 10:54:12

Dobrý den, tak pokud jste myslela tilapii, tak to vyjde celkem na stejno...je to sice původem mořská ryba, ale už se chová převážně ve sladkých vodách, takže obsahuje minimum jodu a omega kyselin (stejně jako ten pangasius). Já osobně bych se nebála žádné ryby na evropském trhu, protože jsou poměrně vysoké standardy kvality a dodavatelé je poctivě dodržují, aby nepřišli o lukrativní trh...Státní zemědělská a potravinářská inspekce dělá pravidelné namátkové kontroly a v posledních letech nic zásadního nezachytila, tak žádnou zbytečnou paniku. :-)

ivana.m
23. 3. 2011 17:35:02

Kamilo, já jsem to taky viděla a vzalo mě to hodně Obrázek odebrán. Sice říkali, že to kontrolují co sem jde, ale hned zase řekli že každou zásilku nemůžou kontrolovat. Ivana M

Kamila (neověřeno)
23. 3. 2011 15:27:13

Od té doby co říkaly v televizi že těmto rybám píchají moč od těhotných vietnamek kvůli hormonům tak mi tato ryba přestala chutnat !!!!

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 3. 2011 08:26:28

Známe.. to je moc dobré :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 3. 2011 08:24:13

Zdravím :-)
docela koukám. Ryba a niva? no nebudu zbytečně zle posuzovat to co jsem neochutnala.. jen mi to nejde k sobě. Jinak mě mrzí že se tato rybka tak moc zhoršila. Málo kdy narazím na opravdu kvalitní a chutnou. Dnes budu taky grilovat tak možná to ozkouším :-) Mějte se krásně S.

Shoe (neověřeno)
31. 3. 2010 12:53:02

No já nevim lidi....jak je možný že všude píšou že ta ryba nemá kosti a my ji doma dělali a kosti měla???

Eva (neověřeno)
7. 3. 2010 18:08:38

Ahoj Pájo,ve středu jsem dělala pangase a válel se mi v lednici pórek,tak jsem ho na rybu nakrájela zalila smatanou smíchanou s nastrouhaným sýrem.Manžel je rybář a kuchař,tak se snažíme dělat ryby pokaždé jinak.Já bych zase chtěla ochutnat tygří krevety tak možná že k tomu taky dojde.Zdraví Eva

Pája (neověřeno)
16. 2. 2010 20:22:46

Hledám receptík na zítřejší obídek s pangasem. Rajčata k dispozici nemám, ale potřebuju zlikvidovat brokolici, tak tentokrátne prubnu receptík hned pode mnou od paní Evy. Rajčatový zkusím až budou dobrá rajčata,ted mi ty nezralý nechutnaj. Mějte se pěkně. Pája
PS: jinak Pangase běžně dělám obalený v hladké mouce s paprikou. Opečený na máslíčku a br.kaše. :-)

Eva (neověřeno)
9. 12. 2009 19:39:43

U nás se neujala brokolice /možná pro barvu?/ Ale:nasekám ji nadrobno a dám na pánev spolu s rozehřátým taveným sýrem/Matador/ a nebo jiný.Zabalím do porce pangasa a obalím v trojobalu.Taková bramborová kaše a tato tyba nemá chybu.Lze podávat jen se zeleninou,každý podle chuti.Přeji dobrou chuť a teď přecházím na vánoční cukroví!!!

Nepřihlášený (neověřeno)
21. 11. 2009 23:58:05

A co se divíte? Penny je prostě jednička, když teď má po konkurenci, u nás byl Plus i Penny a teď jsou 2 Penny a ceny jsou takové, že se mi vyplatí vzít auťák a jet 12 km do Lídlu nebo Globusu. A počkejte, co budou za ceny před vánoci! Uzeninu jezdím kupovat zásadně do Polska, a vyplatí se mi to jak cenově tak kvalitou

Ahojky Jani, to filé bych řekla, že je trochu cítit rybinou, ale pangas ne a tam právě hodně záleží jak si ho ochutíte a kdo nemá rád rybinu, tak je dobrý obalovaný :-) Přeji hezký den. Ivana M

jana (neověřeno)
20. 9. 2009 12:53:31

dobrý den tak jsem dělala tuto rybu ale připadá mi to stejné jako filé až na to že se ve filé někdy kosti najdou jinak je to ryba výborná

marie (neověřeno)
12. 9. 2009 14:43:56

taky ráda dělám tuto rybu pro její výhody ale stačí mi ůplně jen na másle osolit,opepřit,okmínovat je vynikající. koření na ryby bych nedávala je taky dobrý ho jen obalit jako file.

Markéta (neověřeno)
21. 7. 2009 01:03:43

Výborné!!!

Výborné!!!

Výborné!!!

Díky za nápady, nemám ráda ryby a nějak je do sebe musím dostat, proto mě mile potěšil tento recept, kde konečně ryba "nechutná jako ryba" ale skoro jako kuře nebo tak.. .)

janaS. (neověřeno)
4. 6. 2009 16:06:01

Zdravím Evi, to taky vypadá luxusně!
Můj manžel ryby nerad a klukovi stačí rybí filé obalené předsmažené zmražené - nejlepší z Algidy.
Ale brzy to udělám - sýr, pivo a česnek můžeme! :D
Recept mám opsaný a dík za tip!
Janina S.

Eva (neověřeno)
4. 6. 2009 13:17:59

Ahoj,pangas je výborná ryba zkusila jsem tento recept:4 pláty ryby osolím a posypu grilovacím kořením zaliju 4 vejci rozšlehanými a pivem,v sáčku rozdrtím česnekové brambůrky a promíchám s nastrouhaným sýrem,zasypu rybu a peču asi 2O minut.Přílohu si každý dá podle sebe.Původně se ryba namočila ve vejcích a pak obalila a pekla,ale já jsem všechno dala do pekáčku a strčila do trouby.Dobrou chuť!

Janka (neověřeno)
24. 4. 2009 11:28:34

Ahojte, celá táto ekucharka je vynikajúci nápad a obsahuje veľa dobrých a zaujímavých receptov, pochvala pre Ivanku. :-)
Tento pangasius je môj zatiaľ druhý realizovaný recept odtiaľto a oba dopadli skvele. Piekla som v alobale v trúbe (spolu so zemiakmi), rybka pustila dosť šťavičky, tak som to ďalších 15 min piekla otvorené a krásne sa to všetko prepieklo a bolo to šťavnaté. Nivu som dala až naposledných 10 min pečenia. Bola to lahôdka aj pre ostatných členov rodiny :-)

Vlasta (neověřeno)
28. 8. 2008 14:34:14

Koření na ryby na pangasia? Nikdy! Jinak dělám už roky (od té doby, co se objevil v rybárnách, dnes už je doslova všude) pangasia podobně, jen si myslím, že ostrá Niva přebije jemnou chuť ryby. Místo ní dávám k rajčatům ještě tenké prožky cibule a papriky, kdo chce nebo musí dietu, místo anglické kousek másla nebo potřít alobal olivovým olejem. Peču v troubě. V našem Penny marketu je nejdražší ze všech obchodů, jinde cenově od 85,- Kč/kg, většinou kolem stovky, v Penny o 50 Kč víc.

Verča (neověřeno)
6. 8. 2008 14:09:34

Dobrý den Ivanko, udělala jsem si to včera jako rychlovku v troubě po příchodu z práce, neměla jsem doma koření na ryby, tak jsem jen opepřila a osolila a nedala cibuli a stejně to bylo vynikající,moc dobrý nápad, děkuji!! Jen tak dál, vítám každý snadný nápad pro nás začínající kuchařky!:)) Verča

mirka (neověřeno)
3. 8. 2008 23:09:42

Zítra jedu do penny, tak se po ní taky poohlédnu-jak namá kosti, tak to je super.A moc se mi líbí ta "rybí sobota" u Iris-taky to budu muset zavést, my ty ryby teď moc nejíme a tak mě to mrzí.

Bobina (neověřeno)
3. 8. 2008 22:20:33

Ahoj Ivanko,dneska jsem koupila tuhle rybu v penny,tak jsem zvědavá,jaká bude,nikdy jsem jí nejedla,má kosti?Dík Bobča

iris (neověřeno)
2. 8. 2008 12:34:35

Shodou okolností dneska dělám pangase, už ho vlastně připravuji několik let, co se objevil na trhu. Nápad s nivou je zajímavý,ikdyž v kombinaci s kořením na ryby bude toho možná moc.
Ale to uvidím, až to vyzkouším. Dnes nemám doma nivu, takže já použiju - slaninu určitě/ perfektní je to s Parmskou šunkou/ česnek neoloupaný do pekáčku a koření na ryby, kmín a máslo s olivovým olejem. Ale recept s nivou určitě vyzkouším příští sobotu,protože sobota je u nás ve znamení ryb. Zdravím.P.S. ten alobal tak úplně neodsuzuji, zvlášt na dovolené a na grilu. Iris.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.