Špenátové taštičky
Ivana
Doba přípravy
73 minut
Obtížnost

Špenátové taštičky

Špenátové taštičky
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

20 dkg polohrubé mouky
3 vejce
sůl podle potřeby
1 sáček špenátu (obsah 380g) VYJDE NA 2 DÁVKY TAŠTIČEK
1 lžíce sádla
1 vejce
1/2 cibule
pepř, sůl, česnek podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rozmražený špenát (vodu trochu vymáčkneme), který osolíme, opepříme, podusíme a na konec do něho zamícháme vejce. Hotový ochutíme česnekem a necháme vychladnout.

Z mouky, vajec a soli si zpracujeme těsto, ze kterého vyválíme (podsypáváme) plát vysoký cca 2 mm. Krájíme čtverce asi 8x8 cm. Na ně dáme lžičku špenát (dávka špenátu je na 2 dávky taštiček), přeložíme a spojíme. Taštičky dáváme do vroucí, osolené vody a asi po sedmi minutách zkusíme, jestli jsou už vařené.

Hotové omastíme máslem, aby se neslepily. Podáváme s nastrouhaným sýrem.

Počet porcí
2

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
26. 2. 2013 22:18:24

Copak ve většině salámů nebo uzenin celkově je nějaké maso? Možná tak 30 %, jinak jsou to všechno náhražky. A já beru jako bezmasá jídla i jídla obsahující uzeniny.

Leni (neověřeno)
1. 3. 2011 08:25:14

Včera jsem hledala inspiraci,co rodině k večeři, taštičky mě móóóc zaujaly :o)Ještě jsem je trošku vylepšila...na talíři na ně putovala nejdřív osmahnutá slaninka s cibulkou, pak teprve sýr :o) BAŠTA! Všichni mlaskali.... Ivanko, dík za další skvělý receptík , hezký den, Leni.

Zlata (neověřeno)
14. 1. 2011 10:36:22

špenát zabalím do palačinky, okraje přehnu a přichytím párátkem, obalím v klasickém trojobalu a usmažím. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Sice "patlámo", ale vynikající :D

ivana.m
11. 10. 2010 07:15:51

Chybka se vloudí i když já ty vyloženě masové beru jenom ty kde je maso,ale časem přendám teď mám hodně práce. Ovšem sádlo to není maso, to se na mě nezlobte :-)

janaS. (neověřeno)
10. 10. 2010 23:40:17

Pokud můžu napsat svůj názor, tak bezmasé recepty jsou podle mě BEZ MASA. Ostatní - klobása, salám, špek, NENÍ MASO. Jinak si to můžete upravit dle své chuti. Ne ?

no way (neověřeno)
10. 10. 2010 22:56:20

zajímalo by mě, proč je tu ve většině bezmasých recptů jako jedna z ingrediencí buď salám, klobáska, či slanina, nebo alespoň sádlo? to potom přece už nejsou bezmasé recpty...

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.