Medové řezy
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Medové řezy

Medové řezy
Average: 4.5 (2 votes)

Ingredience

těsto na 2 placky, ne na celý plech:
30 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
2 vejce
1 lžíce rumu
2 lžičky jedlé sody
5 dkg másla
1,5 dl mléka
2 hodně vrchovaté lžíce medu
Náplň:
1 zkaramelizované sladké kondenzované mléko
3 až 4 dl mléka (začněte se třemi dl)
1 vanilkový pudinkový prášek
15 až 20 dkg másla
Poleva:
1 čokoláda ledové kaštany
oříšky podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Máslo rozpustíme na velmi mírném plameni, zamícháme mléko, vejce, odstavíme. Přimícháme ostatní suroviny a nakonec vmícháme mouku smíchanou se sodou.
Na 2 plechy si dáme pečicí papír (já to dělala na vymazané plechy, protože mi došel), těsto rozdělíme na dva díly a natřeme na papír. Plech nebude celý pokrytý. Těsto natřeme cca 2 cm od okrajů. Jestli ho chcete mít super tenké, rozetřete ho až do stran.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. a do pěti minut by mělo být upečené. Obě upečené placky necháme vychladnout.
uděláme si zatím náplň.

Aby mléko zkaramelizovalo vařímeho 2. hod. ve vodě, nebo 1 a čtvrt hod. v papiňáku.
Otvíráme až studené !!!!!!
Už je k dostání zkaramelizované mléko !!

Náplň:
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout, vyšleháme s máslem a kondenz. mlékem. Já jsem dala 15 dkg másla a myslím, že by to sneslo 20 dkg, nebo udělat pudink jenom ze třech dl mléka.
Dáme do lednice trochu ztuhnout a potom natřeme na jednu placku a druhou položíme navrch.

Poleva:
Potřeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme rozsekanými ořechy. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Pavla (neověřeno)
30. 6. 2013 10:43:12

Dobry den pani Ivanko,
mockrat dekuju za tento skvely recept, vsem nam chutnalo! Zdravim z Recka.

ivana.m
9. 1. 2012 17:30:56

Dobrý večer paní Moniko, já až to budu zase péct, tak tam zkusím dát méně té sody. Ovšem když je jenom některý kousek, tak to vypadá jako kdyby to bylo špatně zamíchané.
Právě že problém je s těmi lžičkami. Můžeme mít klidně jinak velkou a ono to je třeba znát. Já mám například dva druhy malých lžiček. No nejlepší by bylo to vážit na digitální váze, ale tu také každý nemám. Časem to zkusím a uvodím. :-) Ivana M

Monika (neověřeno)
9. 1. 2012 15:48:32

DOBRÝ DEN,MOC DĚKUJU ZA RECEPT.V SOBOTU JSEM ŘEZY UPEKLA,JSOU VYNIKAJÍCÍ,JAK ŘEKL MŮJ PUBERTÁLNÍ 15 LETÝ SYN,TO BY ŠLO.ALE MÁM TAKOVÝ DOTAZ,ZDÁ SE MI,ŽE NĚKTERÝ KOUSEK TĚSTA MI PŘIJDE TAKOVÝ TROCHU KYSELÝ NA JAZYKU PŘESNĚ,JAKO KDYŽ JÍM SAMOTNOU SODU.ČÍM MYSLÍTE,ŽE TO MUŽE BÝT.MOC DĚKUJU A PŘEJU KRÁSNÝ DEN A CELÝ TENTO ROK.MON IKA

ivana.m
15. 9. 2011 17:35:46

Dobrý den paní Pavlínko, tak hlavně dejte méně toho mléka, jak píši v receptu a polevu tedy udělejte čokoládovou :-) Ovšem s těmi surovinami je to u horší, ale výborné jsou kinder řezy, peřinový koláč nebo i strouhaná buchta
Držím palce a přeji hezkou oslavu. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
15. 9. 2011 09:43:33

Dobry den pani Ivanko,

mam asi hloupy dotaz, ale nechate tu smes z mlika, masla, vajicek . . . vychladnout nez tam pridavate tu mouku? A jeste jednu prosbicku mam, ziju ve Svedsku a tady nemame kastany, tak jak bych mohla udelat polevu? V sobotu ma tchyne narozeniny tak bych chtela upict nejakou manmkau :-)nepeklajsem vecnost, tak snad se to povede :-)
Jinak vam moc dekuji za stranky, jste sikulka.
Pavlina

ivana.m
16. 3. 2010 16:51:56

určitě to vařte celé ponořené a ta utěrka je výborný nápad. jestli hrnec přikryjete to záleží na Vás, ale já ho mám odkrytý nebo pokličku mírně odklopenou, ovšem nejrychlejší to je v papiňáku. někdo tady psal že mu to nezkaramelizovalo, ale neměl salko. Určitě to otvírejte až vychladlé a až druhý den, ono to pěkně zatuhne. :-) To se povede, ničeho se nebojte. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 3. 2010 11:22:10

Dobrý den chci se zeptat. Můžu vařit to salko v normálním kastrolu a dát do něj třeba utěrku na dno aby to nebouchalo (nebo to netluče o dno?) má to být ponořená celé ta plechovka a kastrol přikrytý nebo odkrytý? Určitě to za ty 2 hodky zkaramelizuje? trochu mám z toho obavy někdo tu psal že ne.Ale chuť je veliká
:-) díky

Ahojky Evko, já tady mám recept na oříškovou bábovku, ale vide k ní ještě není a dělala jsem jí před hodně dlouhou dobou a tak časy si moc nepamatuji. Zkuste porovnat ten recept Váš a ten co je tady, ale ořechama to asi nebude:P Ivana M

evka (neověřeno)
21. 10. 2009 08:24:30

Dobre rano Ivano.Chtela jsem se Vas zeptat zda nemate nejaky recept na orechovou babovku.Delala jsem ji o vikend a vubec mi nesla z formy.Dala jsem do testa kusy orechu a nevim zda to nebylo tim,protoze se mi i trosku rozpadala,ale chutove byla dobra.Myslite ze tam musi byt ty orechy namlete,dekuji moc.

Ahojky Evko, v sobotu jsem je přetáčela na jiný formát a povedly se. Takže mléka si v papiňáku vařím tři a oni se někdy hodí. Pokládám je a ještě tam někdy dám na dno mžížku. Když je totiž postavím, tak v tom hrnci moc skáčou. Vody dám tak 3,5 cm a vařím lehce přes tu hodinku.
Těsto mažu na plech 30x40 cm, ale ne do krajů, nechám všucde asi 2 cm volno.
Jo a dala jsem do krému JENOM 3 dl mléka a 20 dkg másla a suprový. Držím palce, my už máme všechno snědené. :-) Ivana M

evka (neověřeno)
15. 10. 2009 13:08:50

Dobry den Ivano.Dekuji za informaci.Nejdou mi delat hacky a carky takze to slovo horky neznamena teplotu testa,ale ze bylo horky chutove.Muzete mi prosim jeste poradit rozmery plechu a v jake poloze ma byt to salko v hrnci zda ho tam mam polozit ci postavit.Dekuji moc.

Dobrý večer Ingrid, mě se ty perníčky nějak nedaří. Přibude sem dost receptů na Vánoční cukroví, ale perníčky ne. Já tenhle recept budu přetáčet, protože je na špatném formátu a tak tam dám méně mléka a teď to tam radši ještě napíši. :-) :-) Zdraví Ivana M

Ingrid (neověřeno)
6. 10. 2009 14:30:51

dobrý den Ivanko, chtěla sem se vás zeptat jestli chystáte na vánoce nějaký video recept na perníčky? dík moc za odpověd. ještě sem chtěla k tomuto receptu dodat, že když dáte ty 3 dl mléka, že to lépe ztuhne a je to lepší. mějte se zatím hezky a at vás tato stránka i nadále baví.

Dobrý den Evko, ten krém není úplně tuhý, ale určitě neteče. Já to salko používám až druhý den a ono dost zatuhne. Klidně jste mohla přišlehat i víc másla.
Tady čtu, že těsto bylo horké, vy jste to mazala na teplé těsto?
Já ty hotové řezy dávám potom do lednice, protože ten krém tam líp zatuhne. :-) Ivana M

Evka (neověřeno)
6. 10. 2009 11:10:51

Dobry den.Potrebovala bych poradit.Zkousela jsem tyto na pohled lakave rezy.Druhy den jsem je vyhodila,ale chyby byly urcite u me./Prosim tedy moc o radu rada bych je zkusila znovu.Salko jsem varila dve hodiny a vubec se nezkaramelizovalo.Mozna jsem udelala chybu ze jsem tam stale dolevala vodu a varila ho na plny plyn.Takze krem byl tekuty a roztekal se.Sice druhy den trochu ztuhnul,ale testo bylo hodne horky,myslim ze to bylo tim medem,nemela jsem totiz ten tekuty.Pokud by mi mohl nekdo poradit tak budu rada,dekuji moc.

Wendy (neověřeno)
28. 9. 2009 23:35:04

Včera jsem je dělala k svátku a dnes už jsou pryč. Dala jsem karamelový pudink místo vanilkového a byly výborné. Takhle brzy všichni praskneme.
Ale hlasy jsme ještě stihli poslat!!!

marta (neověřeno)
29. 6. 2009 00:47:40

Zdravím a díky za dobrý recept.Pekla jsem je už více krát, ale pořád nemám stejnou sílu těsta. Zkoukla jsem Vás snad 10x, ale asi mám špatnou ruku. Na plechu před pečením mám rovinu a po upečení se mi boulí.Není to na závadu, ale štve mě to.Třeba se časem vypracuji. I tak se po nich jenom zapráší i když jsou trochu nerovné.Nakonec malá poznámka. I když jsem si myslela, že v pečení mě nemůže nic převapit, tento recept mě dostal. Rodina už ani nechce tradiční medové řezy, které jsou u nás velice oblíbené.Vždy mě rozčilovala doba čekací na změknutí. Tady hodujeme hned, bez čekání. Jsou rychlé, bez hodně nádobí, válení placek.Přeji hodně krásných receptů, ať mě má co překvapovat.

Zdena J. (neověřeno)
26. 6. 2008 17:58:39

Ivaver,dobře.Až budeme v polovině srpna vytáčet,tak dám vědět.To se vytáčí poslední med a pak se musí včely krmit a zaléčit.Když jim vezmeme med(zásoby na zimu),tak jim musíme dodat zásoby v podobě cukerného roztoku.Jinak by nám včeličky umřely a to mi přeci nechceme.A med chceme!!!Ahojky Zdena J.

Ivaver (neověřeno)
25. 6. 2008 23:09:32

Zdeni moc děkuji za vysvětlení.Vzhledem k tomu, že já znám med jen ve sklenicích, tak je to pro mne užitečná informace. Zatím mi vždycky každý řekl, že lesní med ještě není, ale nikdo mi to takhle hezky nezdůvodnil.Tak já zkusím počkat a když neseženu nic poblíž(z Prahy to mám kapánek z ruky), třeba si koncem prázdnin k vám udělám výlet.

Zdena J. (neověřeno)
25. 6. 2008 17:30:29

Ivaver,teď se točil květový med,za chvíli bude smíšený a jestli bude medovicový(tmavý-lesní) nevím.To záleží na počasí a snůšce.Ten se točí až tak v polovině srpna.Ale bydlíme u lesa,tak snad něco bude.
Ivanko,to jsi udělala dobře,že jsi se zásobila.Bavila jsem se tady s včelařema a opravdu bude medu málo.Kdo nevytočil před měsícem,tak teď nemá nic,jelikož bylo špatné počasí a ty zásoby si včely zase vybraly.Ahojky Zdena J.

Zdena J. (neověřeno)
24. 6. 2008 17:47:17

Ivaver,já vím,že letos to bude s medem zlý.Jen naše organizace přišla o 60% včelstev.A okolí je na tom také zle.Jsem totiž jednatelka ZO ČSV.Bydlím 10 km od Prachatic.Tady zatím včelí mor není,ale zato ta Varroáza,ta je hrozná.To je tím počasím.Žádná zima a tak se ten brouk moc přemnožil,ať děláte co děláte - je to zkrátka kdo z koho.Zda mi včelaři nebo ten brouk.My jsme přišli jen přes zimu o 3 včelstva a to jich máme 19.Tak jsem ráda.Med prodávám i medovinu,ale přes net jsem to nikdy nezkoušela.Vždy si jezdí k nám domů.Tak jestli jste někde z blízka tak medu mám zatím dost.A není žádný ředěný,je čistě ztočený z rámků.Tak kdo je z blízka - klidně dejte vědět a můžete si přijet.Telefon mám: 388 329 196 nebo 605 741 744. Zdena J.

Ivaver (neověřeno)
23. 6. 2008 09:34:08

Zdeni, kdybyste se ten med opravdu rozhodla prodávat přes net, tak se hlásím oběma rukama! Každý rok si kupuji úžasný tmavý lesní med a letos mám smolíka, protože všechny mé zdroje hlásí, že jim včelky uhynuly na včelí mor.Jestli je to ta choroba o které tu píší ostatní nevím, ale každopádně mne to moc mrzí, protože medu z obchodu moc nevěřím.Koupila jsem ho v Lidlu a nebyl špatný, ale myslím si, že ten med do normální obchodní sítě pravděpodobně nějak zahřívají, aby splnil hygienické normy a tím zničí všechno to dobré co v medu je.

trano (neověřeno)
13. 6. 2008 17:56:45

my zatim med nemame prisli jsme o 4 vcelstva ale manzel koupil od jednoho kamarada vcelare 2roje sou silny myslim ze tuhle zimu snad vydrzi . chtelo byto trochu mraz klistata sou premnozeny vsechno je premnozeny i i ta varoazza chudaci vcelky. hezky den preje trano

Věrka123 (neověřeno)
26. 5. 2008 13:02:52

Zdeno, nabízej prodej přez internet, budeš mít to lepidlo pryč co by dup. To tě pěkně navádim, viď. U nás je dneska pod mraky, ale takový dusno, že asi příde bouřka. Půjdu skusit jestli posekám kousek zahrady, snad nebude pršet. Věrka.

Zdena J. (neověřeno)
26. 5. 2008 11:39:56

Čauky děvčata,já ty medové řezy znám taky jen s marmeládou a krémem.Tak to také vyzkouším,vypadá to dobře a podle receptu to musí chutnat báječně.Jen "škoda",že se tam nedává alespoň 10 kg medu!!!Jsem za včerejšek přemedovaná.Vytáčeli jsme 10 včelstev,tak mám teď všude med.Zkusím si udělat tu zmrzlinu podle Ivaver a uvidím co z toho bude.Za zkoušku nic nedám.Taky občas ráda dělám něco nového.Zdena J.

Prosím tě Ivo, pamatuj na slušné vychování a moc při tom babinci nepij. Abych to neslyšela až k nám domů. Ivana
No ale jseš stějně dobrá, když jsi dělala dneska dva druhy. V pracovní den. To fakt koukám.

Ivaver (neověřeno)
22. 5. 2008 16:21:11

Tak hlásím, že jsem právě dokončila Medové řezy a Kinder řezy. Obojí čeká v lednici na zítřejší babinec. Holky přijdou i s dětma, tak snad si každý něco vybere.Ten krém na ty Kinder řezy(sice jsem jinde, ale to snad neva)z kysanky, tvarohu a medu je taková dobrota! Napadlo mne, že kdybych to dala zmrznout, byla by to skvělá zmrzlina. Připomnělo mi to totiž Carte d´Or Řecký jogurt od Algidy.Tuhle úžasnou zmrzku jsem teda jedla jenom jednou, ale řekla bych, že ta chuť byla hodně podobná.

Bara (neověřeno)
22. 5. 2008 13:59:47

Já taky koukám, klasické Medové řezy se plní jemným krémem, a mažou džemem. Tohle jsem ještě neviděla :-) Ráda experimentuji, a určitě vyzkouším i tenhle.

Iva (neověřeno)
22. 5. 2008 13:46:57

Ale tohle nejsou originalni medove rezy? Protoze do originalu nejde karamel. Kazdopadne vypadaji bajecne, musim vyzkouset.

mirka (neověřeno)
22. 5. 2008 10:47:26

No, tak už se nemůžu dočkat!Dva dny už jsem zase nepekla, tak mě honí mlsná.A konečně se mi spustilo video-tak koukám, že je to celkem snadné.Na dnes máme vepřové v té Vaší marinádě-delikatesní, tak jsem zvědavá.Hezký den všem!

Jana H. (neověřeno)
22. 5. 2008 09:30:03

Ach jo Ivo, ty co tloustnou jen od pohledu jako já, tak se za chvíli neunesou. Složitý to není, tak bych to mohla někdy zkusit a určitě jsou výborný. Zdravím jana.

Věrka123 (neověřeno)
22. 5. 2008 08:14:19

Mňam, ty jsou s karamelem a ten já můžu, to je baštička. Je to podobný medovníku, ale i tak je to jiný. Jsi šikovná a naše chuťové buňky jsou opět splašený. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.