Čevabčiči
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost
     

Čevabčiči

Čevabčiči
Average: 4.8 (5 votes)

Ingredience

60 dkg mletého masa
1,5 cibule
3 lžičky pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky pepře
sůl podle chuti
hladká mouka na obalení
olej na smažení podle potřeby
hořčice a cibule jako příloha
Reklama

Postup přípravy

Do mletého masa zamícháme drobně nakrájenou cibulku, papriky, pepř, sůl a dobře promícháme. Můžeme i rukou, lépe se to propracuje.
Tvoříme válečky, které obalíme v mouce (nemusíte) a pečeme na rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborem, nebo s chlebem, hořčicí a cibulkou.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Greguša
13. 2. 2021 03:40:18

Chleba, tak na ten jsem si zatím netroufl. Mám sice několik receptů a dokonce jeden výborný od Laďky Něrgešový, ale když chleba, tak jedině kváskový a k tomu abych si někde sehnal nebo sám vypěstoval kvásek, jsem se zatím nedostal. Mám to však v plánu a moc bych to chtěl stihnout než bude jaro a začnou mi práce na zahrádce. :-)

ivana.m
12. 2. 2021 08:58:17

Pane Gregušo, dobré ranko . Já mám nejraději čevabčiči s chlebem, cibulí a hořčicí. Tak jsem si říkala, že když vyvařujete že se zúčastníte soutěže v pečení chleba a Vy nic. Chleba nepečete ?
Přeji krásný den. Ivana M

Greguša
11. 2. 2021 17:44:06

Dobrý den paní Ivano, tohle jídlo jsem si vždy rád dával v restauracích, což teď pochopitelně nejde. Tak jsem se odhodlal, že si ho uvařím sám. Musím Vás pochválit a poděkovat za tento recept. Díval jsem se na netu i po jiných, ale ten Váš je TOP! V jednoduchosti je krása, moc se mi to povedlo a chutnalo tak, jak jsem byl zvyklý z restaurací. Mňam! Takže ještě jednou velký dík.

radus.matulova
27. 6. 2016 13:22:08

Ač mi bude doslova za pár let 40, tak jsem čevabčiči vařila poprvé. Váš recept opět nezklamal a všem chutnalo. Měli jsme k tomu brambory, přidala jsem i hořčici, nějak mi na tom talíři chyběla. Díky moc za další recept, taky Mraky byly výborné a marináda č.5 na maso taktéž. Mnoho dalších receptů Vám přeji....a nám taky:)

Marča (neověřeno)
7. 5. 2012 17:35:12

Ještě jsme to s rodinkou nikdy nezkoušeli,ale věříme,že nám to bude chutnat,protože několik jídel od vás už jsme dělali,a byly supeeeer,a tyhle komentíky - určitě to bude skvěle chutnat,
S pozdravem Marča

Veronika (neověřeno)
30. 3. 2012 12:50:45

Moc děkuji často podle vás vařím a vždy s úspěchem.Ještě vám moc děkuji za recept a video na nejlepší koprovku jakou jsme kdy jedli.Manžel říkal že ji nikdy nemusel,ale tuhle vařím i třikrát do měsíce stejný úspech má i u našehou dvouletého syna moc děkuji a pokračujte v inspiraci.

Martin (neověřeno)
6. 11. 2011 19:37:12

Dobrý den čavapčiči sem dělal jednou z jiného receptu ale zdaleka nebyly tak dobré jako tento recept. Udělal jsem to k obědu a celá rodina si pochutnala a neco malo zbylo i k veceri :-)

sis (neověřeno)
22. 9. 2011 13:06:48

Dobry den,snad pomalu denne chodim na tyto stranky pro inspiraci(inspiro hledam vsude,ale vzdy "skoncim"tady-) co doma varit manzelovi a 2 malym synum a jsem velmi rada za tyto stranky,ktere jsou uuuuuuuzasne.Moje kucharstvi nic moc,-)ale snazim se a s vama to je dokonale,jednoduche a ve vsem me vedete,takze vetsinou ani nic nespletu..Moc vam za to dekujuuuuuu-)Silvie

Nepřihlášený (neověřeno)
15. 2. 2011 02:44:42

velmi mi to pomoze kedze som lavy do varenia, v cudzine ak chce clovek aj usetrit sa musi naucit varit, vdaka za velmi nazorne video!!

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 8. 2010 13:39:57

Drží to pohromadě bez problémů, je dobré nechat směs promíchanou chvíli odležet. Ale čevapčiči bez česneku???

ivana.m
14. 7. 2010 22:13:20

Dobrý večer Jujáčku, mě vaření bavím ale klidně ráda přivítám dny, kdy nemusím nic v kuchyni dělat :-) přeji dobrou noc. Ivana M

Jujacek (neověřeno)
14. 7. 2010 19:55:03

Další odzkoušený výborný recept :-) Přiznám se teda, že mi to chvílemi taky připadalo jako ty zmiňovaná h.....a od dětí :D Ale to byla jen shoda náhod vzhledu :-) Každopádně mi moc chutnalo i příteli, který prohlásil, že tak dobré ještě nejedl, takže Vám děkuji :-) No a třeba jednou, až budeme spolu bydlet, už budu díky Vašim receptům zkušenější kuchařka a přítel si bude jen pomlaskávat :-) ;-) Naštěstí ještě bydlím se staršími členy rodiny, tak nemusím vařit každý den, ale i tak mě to začalo bavit :-) Možná je to taky tím, že mám prázdniny a nic moc na práci tak zkouším a zkouším . . . Teď právě zkouším housky :-)

ivana.m
17. 2. 2010 09:25:38

:-) Dobrý den Steve, děkuji za takovouhle velikou poklonu :-) Zdravím i Vaší paní a ať se daří a to ve všem. Ivana M z Prahy

Steve Montano (neověřeno)
17. 2. 2010 00:45:48

You are amazing! I am American and my wife is Czech. We live in California. My wife cooked this today with your recipe and it was DELICIOUS! Thank you much!!!!!

----

Jste uzasna! Jsem American a moje zena Ceska. Zijeme v Kalifornii. Moje zena dneska uvarila tento recept a bylo to vyborne! Moc dekuji!

Jana F (neověřeno)
20. 10. 2009 14:10:35

Dobrý den, velice děkuji za úžasné recepty. Nevařim dlouho a vždycky přesně nevim, co se do čeho dává a vy mi vždycky poradíte. Takže moc moc děkuji. Dneska se vrhnu na tento receptík.
Jinak já používám na cibuli ten stroječek :-)

Tak jsem dneska udělala k obídku tyto čevábi (zkratka pro čevabčiči)
a jsou fakt moc dobrý. Dodržela jsem přesně všechny ochucovátka i poměry a moc jsme si pošmákli!!!! Děkuji za další vynikající receptík (a časově nenáročný,což je super).

Verča (neověřeno)
30. 3. 2009 23:10:16

S tím časem to máte pravdu no. Já sama nestíhám a to toho podle mě zas tolik nedělám. Ale třeba můj otec dostává různé recepty mailem od svých kamarádek a plánuje kuchařku :D A ještě nějakou kichařku s likérama a vínama (můj otec je šílený alchymista) :-) Ale jsem ráda, že vám to aspoň někdo nabídl, podle mě by se o vás měli prát!!!

Ahojky Verčo, tak tohle mě už jedno nakladatelství nabídlo :D, ale já strávím hodně, hodně času s touhle videokuchařkou a do toho ještě rodina. dům apod. a tak to bych asi nezvládala. Ale nabídka mě potěšila. :-) Tak zdravím. Ivana M

Verča (neověřeno)
30. 3. 2009 15:50:15

Dobrý den, opravdu výborný recept. Přítel si 2x přidal a na další den na toto jídlo pozval i své kamarády, takže vlastně vaší stránce vděčím za své kuchařské umění :)Skoro všechny recepty mám vytisknuté :-) Nechcete vydat třeba kuchařku?! :-)

martina (neověřeno)
1. 12. 2008 11:19:32

Tak tohle je bomba,hledala jsem recept na čevapčiči a dostala jsem se na tuto stránku.Je to tu super,mám vlastně na každý den vystaráno nemusím přemýšlet co zase vařit.A s tím videem je to úžas.Dcera miluje medovník.podle vašeho receptu si na něj i snad troufnu.Mnoho úspěchů a těším se na nové recepty.Martina

Věrka123 (neověřeno)
4. 6. 2008 18:53:18

Děvčata, podle mně, okurky které se nakládají, tak se sterilizují a všechno co se zavařuje. Sterilují se hygienické potřeby, jako třeba dříve injekce, neboli jinak je to sterilní, hygienické, čisté. Aspoň podle mně, já tomu takhle rozumím. Věrka.

Květa (neověřeno)
19. 5. 2008 12:44:45

Úpně jsem dostala chuť na čevabčiči, jak to tady čtu a k tomu nové brambory s pažitkou a do toho magloše bych ještě přimíchala sterilizovanou okurku.

Ivaver (neověřeno)
19. 5. 2008 12:15:32

Čevaby má naše rodinka taky moc ráda. Dělám je stejně jen míň pálivé kvůli dítěti a peču je v troubě. Nasázím je na tři plechy(na pečící fólii nebo papír) pěkně na jednou a za cca půl hoďky jsou hotové.
Vyhovuje mi to zaprvé proto, že u toho nemusím stát a hlavně už nepoužívám další tuk na smažení.
Milujeme k tomu takzvaný"magloš":
smíchám v jakémkoliv poměru (dle momentální chuti a stavu zásob) tatarku nebo majonézu,obě hořčice, kečup a bílý jogurt bez tuku a do tohoto maglajsu zamíchám opravdu hodně nakrájené zelené cibulky. Možná to vypadá dost nechutně, ale s tou cibulkou je to fakt výborné.

Ladie, to se tedy kočička má. Já bych taky dopřála Ajdičce (pejsek), ale vzhledem k tomu že váží 30 kg tak by nás to za chvíli zruinovalo.

Jani tatarák miluju !!!!!!

Helenko, já bych taky udělala třeba karbanátky, ale určitě by se někdo ozval, že čevabčiči se mají dělat jako válečky. Ty děti mě tedy pobavili, doufám, že jim to nezůstalo.

Helena (neověřeno)
18. 5. 2008 17:58:08

Já to také můžu, mleté maso na všechny způsoby. Také dávám půl na půl hovězí s vepřovým. Myslím, že je to ale jedno, jak kdo má rád. Ale je možné, že jen hovězí by po hromadě asi nedrželo.Nevím... Jen nedělám válečky, protože to moje děti nechtěli jíst - mysleli, že jsem jim naservírovala hovínka....:) Omlouvám se za ten výraz...

Jana H. (neověřeno)
14. 5. 2008 17:46:03

Ivo,já od té doby, co ukazovali to zkažené maso , myslím, že to bylo v Hypošce, tak jsem si hned koupila mlýnek na maso a dělám si ji doma. Asi to mají půl na půl .Sekanou dělám jen z bůčku, podle maminky, je taková jemnější.Lady, za mého mládí jsem mohla tatarák a topinky, ale dnes už ne. Nějak to nemusím, tedy to syrové. Jinak dík za rady, zdravím. Jana H.

Ladie (neověřeno)
14. 5. 2008 17:20:22

Mleté maso teda můžu - čevabčiči, karbanátky, sekanou, na špagety... Jen je problém,že ho musím kupovat skoro jednou tolik. Já a kočka totiž milujeme syrové maso :-)

Květa (neověřeno)
14. 5. 2008 14:08:31

Paní Jano, dělám taky tak čevapčiči, jen s s tím rozdílem, že ještě přidávám do mletého masa česnek a petrželku. A maso dávám půl napůl hovězí s vepřovým. K.

Jani, já vejce a strouhanku dávám do sekaný, ale do čevabů ne a ty dělám z kupovanýho mletýho masa. To drží při sobě, možná proto, že se dělají malé válečky. Velký válec jako na sekanou by asi přenášení nevydržel.Přeji Ti hezký den, já jdu zase sekat trávu. Ivana

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.