Vepřový vrabec se špenátem
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Vepřový vrabec se špenátem

Vepřový vrabec se špenátem
Average: 4.7 (12 votes)

Ingredience

Maso:
80 dkg vepřového plecka
4 stroužky česneku
1 středně velká cibule
3 vrchovaté lžíce sádla
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl podle chuti
1 dl vody na podlití
1/2 - 1 lžička hladké mouky a trocha vody na zahuštění
Dušený špenát:
1 mražený špenát (45 dkg)
1 vejce
1 lžíce sádla
1/2 středně velké cibule
1/4 lžičky pepře
sůl podle chuti
2 stroužky česneku
Reklama

Postup přípravy

Pro čtyři osoby:
Omyté maso nakrájíme na kousky cca 2 x 2 cm (můžete i větší) cm, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáčku se sádlem. Do pekáčku vymáčkneme česnek, přidáme nakrájenou cibulku a vodu. Pečeme přikryté téměř do měkka. Během pečení zkusíme jestli je šťáva dost slaná. Ke konci pečení odkryjeme, necháme vypéct vodu podle toho kolik chceme mít šťávy, zahustíme jí moukou s vodou a ještě krátce necháme péct.
podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Recept na knedlík je také na těchto stránkách.

Dušený špenát:
Špenát necháme rozmrznout a trochu z něho slijeme vodu. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme, opepříme a cca pět minut dusíme pod pokličkou. Dejte pozor, ať se Vám špenát nepřipálí. Nakonec vodu vydusíme a když budeme přidávat vejce, tak teď je ten správný okamžik vejce ve špenátu rozmíchat. (Vejce nemusíte dávat).
Nakonec vmícháme propasírovaný česnek a ještě dosolíme.

Počet porcí
4 porce

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
30. 11. 2015 18:24:38

No, tfuj; vařit???!!! Radši zaběhněte do prvního dobrého obchodu co uvidíte a kupte Medi Delikátní vepřový vrabec - ten je opravdu delikátní. Navíc je vyroben z čerstvých a kvalitních surovin! A za super cenu! Mňam!

Míša (neověřeno)
7. 4. 2014 17:16:02

Musím říct, že díky Vám jsem se za rok naučila vařit. Před rokem jsem se odstěhovala od rodičů a byla jsem ráda že jsem si udělala řízek a kaši. Teď se nebojím uvařit skoro nic :-) a jen díky těmto videům, podle kterých se naučí vařit každý moc vám děkuju :-)

Dobrý den Michaelo, tak to jste mě udělala radost a remosku můžete klidně také použít :-) Já jí mám a dost v ní vařím, ale tím že jí každý nemá, tak používám při natáčení troubu :-) Ivana M

pokud nevadí moje odpověď, já peču vrabce jen v remosce, maso se rozpadá, a všechny masa v marinádě i dle Ivanky peču v remosce. :-)
Ohledně svíčkové Vám určitě poradí, já jsem ji zatím dělala na sporáku. :-)
Pěkný slunečný den. :-)

Michaela (neověřeno)
22. 7. 2013 11:25:19

Dobrý den, chtěla nejprve poděkovat za Vaše recepty, vařím jen podle vás a zatím úspěšně, nikdy mě vaření nebavilo, až s Vámi!
Chtěla bych se jen zeptat, zda je možné připravit vrabce i v remosce a stejně tak i maso na svíčkovou, nemám totiž doma troubu a remosku používám na pečení úplně všeho.
Moc děkuji

Milu (neověřeno)
22. 6. 2013 14:05:18

Dobrý den, tak jsme dnes měli k obědu tuto mňaku a sice s kuřetem, ale lahůdka. Jen jsem přidala do špenátu smetanu, protože se sádlem nevařím a nevonělo mi to, tak snad příště ten špenát zvládnu bez smetany. Ale jinak tyto stránky mám už tolik oblíbené, že je přepošlu mýmu synovci, kterému je sice 15, ale když jsou rodiče v práci, má hlad, tak si vaří. Budu vařit brzy koprovku, tak se těším, ještě jsem ji nikdy nevařila, má ji ráda jen dcera. Tak uvidíme..... Mějte se krásně a ještě jednou děkuji, že jste sem ty stránky dala. Milu

Nikol (neověřeno)
19. 3. 2013 15:10:59

Tak jsem dneska vařila podle receptu udělala jsem víc sosčku aby bylo k rejži a je to teda výborný! nemůžu se dočkat až příjde můj přítel z práce a dáme si do nosu. Je mi 20 ale za posledni 2-3 měsíce vařim snad jenom podle vašich receptů:-)

Tom (neověřeno)
15. 6. 2011 12:21:25

Zdravím Vás.
Musím Vám poděkovat za další Vaší inspiraci. Dnes jsem si k obědu vařil "vrabce" a musím říct, že se opravdu jedná o jednoduchý, ale dosti chutný recept!!!! Vše se povedlo :-)
Díky za Vaší inspiraci ještě jednou!!!

Dobrý den Šárko, tohle je zrovna recept kde to není, ale u nových už stupně jsou, ALE VŽDY délka pečení masa je orientační a určitě se můžeme rozejít třeba i o 20 minut, protože záleží na kusu masa, jestli bylo starší, mladší apod. Takže tohle opravdu přesně nejde říct, já také vyndám, píchnu a dám dodělat :-) Přeji hezký den. Ivana M

Šárka (neověřeno)
6. 11. 2010 08:26:25

Zdravím, jako kuchařský začátečník jsem chtěla zkusit špenát s masíčkem, a Váš recept mi padl do oka... Maso už je v troubě, na špenát se vrhnu za chviličku, akjorát jako lajk bych ocenila na kolik stupňů a na jak dlouho se má maso péct :-) dnes to udělám tak nějak od oka :D

Hanka (neověřeno)
27. 10. 2010 11:06:34

O vikendu jsem delala i s bram. knedlikem a mooc jsme si pochutnali, uz se pry muzu vdavat :D diky za dalsi skvely recept H.

majinka (neověřeno)
28. 9. 2010 10:59:12

teď jsem právě doděla váš recept je super doporučuju to se dneska zase dobře nadlabneme:-)

Bella (neověřeno)
25. 9. 2010 11:56:30

Dobrý den, nezbývá mi nic jiného, než se s pochvalou přidat k paní Zdeně. Vaše stránky jsou naprosto úžasné. Ráda bych vám napsala nějakou originálnější pochvalu,ale pro něco tak perfektního nemám slov. Jste jednička. Vaše stránky jsou pro mne velikou inspirací a moc vám ze ně děkuji. Jsem ráda, že má někdo tak inspirujícího koníčka jako vy. Přeji pěkný víkend.

Teď jsem se pustila do tohoto receptu a je mi jasné, že se sem dnes nebo zítra určitě vrátím, až budu péct něco dobrého na zub :-) Mějte se krásně

ZDENY (neověřeno)
23. 5. 2010 13:17:58

Ivanko, už to musí být ode mne nuda. Prostě nevymyslím nic jiného než zase velkou pochvalu pro Vás. Jako příloha byly bramborové noky( kupuji je chlazené) a velký úspěch zaručen. Krásnou neděli.

Dobrý večer Ivano-píšeš že hladový chlap je protivný chlap-ale ja bych byl určitě protivnější kdybych měl na talíři špenát-ale jinak -proti gustu žádný -deputát-zelíčko je zelíčko-jinak tady ty recepty nemaji chybu-zkrátka Š P I C A.Děkuju aspoň mam kam chodit když nebudu mít inspiraci.

Petra (neověřeno)
17. 5. 2010 12:58:17

Je to pravdu velmi snadné a výborné.. Přidala jsem tam ještě trochu kečupu na závěr a moc jsme si pochutnali.. Nejsem žádná kuchařka, jen jsem si našla přítele, který má neustále hlad a do té doby jsem uvařila možná tak brambory.. Díky této kuchařce jsem v začátcích neměla žádné problémy a za to bych Vám chtěla moc poděkovat.. Vždy když jsem byla malé děcko jsem říkala, že nikdy vařit nebudu, že na to budu mít lidi a ejhle..

Ještě jednou Vám skládám mé DÍKY a přeji jen to nejlepší úplně ve všem..

Petr (neověřeno)
22. 11. 2009 13:29:54

Bylo to super, nato že jsem pekl maso poprvé v životě :D. Díky za recept :).

dandule (neověřeno)
8. 10. 2008 20:48:46

přidávám radu na dobrý špenát.nejdřív si udělám bešamel,do něho se dá špenát,nechá se to povařit,a dál se už pokračuje klasicky,vejce,sůl,česnek.he takový krémový.zkuste ho.d

Ne to určitě ne, už se to vysvětlilo, ale aby ty recepty nezapadly, tak je dobrý je dát do diskuzního fóra pod recepty od čtenářů. Tady s každým příspěvkem se to posouvá a je škoda dobrých receptů.
Danielo taky ráda chodím tady na ty diskuze a ráda prohodím slovo s někým jiným než s domácími. Zdraví Ivana

Daniela H. (neověřeno)
16. 5. 2008 14:36:39

Já doufám, že to není o mně,ale o jiné Daniele, přesto jsem se raději zaregistrovala jako Daniela H.Mám taky pár dobrých receptů a příležitostně je napíšu.Je mi s Vámi ženské děsně fajn.

EVIKU, alias Adélo,Dano, Martino,Vašku, nemá cenu se schovávat za různá jména. Dneska se dá zjistit všechno!!!!!
Vámi uvařené recepty vkládejte prosím do diskuzního fóra(myslím, že tam jste zaregistrována jako Daniela.
Diskuze pod recepty slouží k dotazům, připomínkám, zkušenostem a pokecu s jinými kuchařkami.Nechtěla bych, aby se z diskuze pod každým receptem stala další kuchařka. Ivana

adela (neověřeno)
14. 5. 2008 17:40:16

Krůtí prsa v zakysané smetaně

4-6 krůtích prsou (kuřecí nebo vepř.kotleta)
kelímek zakysané smetany
strouhanka
sůl
koření(pepř,mletá paprika,vegeta)
kapka sojové omáčky
olej na smažení

1. Krůtí prsa jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a dáme do misky se zakysanou smetanou a necháme aspoň 2 hodiny v chladu, aby maso vtáhlo smetanu.
2. Do mísy nasypeme strouhanku a prsa obalíme a osmažíme na oleji jako klasické řízky.
3. Příloha brambory, bramborová kaše, bramborový nebo zeleninový salát.

Jana H. (neověřeno)
6. 5. 2008 06:49:42

Věruš, klasický řízek, ale ještě na smetaně. Jdu na injekci, ale až se vrátím, tak to sem vrazím. Ale protože je z bůčku.
Ivo, já ještě vůbec nevím kolik budu brát a ani mi z ČSSZ nedali vědět, že tam moji žádost dostali.Tak proto :-)). Běžím na píďalku, pak se ještě ozvu.Zatím pá. Jana

Věrka123 (neověřeno)
5. 5. 2008 22:40:14

Jani, to myslíš ty řízky, jak se maso umele a dá se do toho mléko a dělá se to až druhý den na placičky ty se obalí jako řízek a smaží, nebo myslíš klasický řízek. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
5. 5. 2008 19:14:23

Věruško123, teď si asi pošušňáš. Ten gulášk je eňo ňuňo, vždycky jsem ho vařívala, když jsme měli v práci slezinu. A třeba z pěti kil masa a umíš si představit tu kupu cibule.Věruš, já mám známého řezníka a ten mi nechává bůček od pupku. Já z něho dělám všechno možný. Čínu, dušené na kmíně nebo česneku, to je moje, nebo ražniči a dokonce jsem z něj dělala i řízky.Mě bůček chutná, protože to je šťavnatý masíčko. Kýtu, když tak na nějakou směs a kotlety nekupuji vůbec. Mám na ty řízky taky recept, ale mám strach ho sem dát, protože je fakt , ale opravdu nedietní, tak aby mě některé kočky nesepsuly. Ale byly dobré , ale jen pro silné žaludky. :-)). A jinak, dobrý? Ozvi se , pá Jana.

Věrka123 (neověřeno)
5. 5. 2008 17:35:55

Jani, tys tam dala dneska takových dobrot, všechno co mám ráda a už taky slintám. Dneska jsem byla s dcerou v Globusu a koupila jsem si takový krásný vykostěný a libový bůček. Ani jsem nechtěla maso kupovat, ale tohle jsem musela prostě koupit, to jsem neodolala, tak si taky musím něco pošušňat. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
5. 5. 2008 16:58:49

Ahoj, všechny známé i neznámé, to se to na to hezky dívá, že?
Já slintám, jen se na to dívám, jeden z mých oblíbených jídel. A když je pěkný bůček a vypečená šťávička zlatavá.
No přestanu slintat a jdu něco dělat. Ivanko , měj se moc hezky a ostatní děvčata také. Zdravím Jana H. Na to čevabčiči se taky moc těším.

Zdena J. (neověřeno)
5. 5. 2008 12:28:46

Tak díky Ivanko za typ na zítřejší jídlo.Dneska si to připravím,abych to mohla zítra udělat.Nevím kdy se dostanu domů.Má zkoušky praktické a ústní.Dnes jsem měla písemný.To je ten rekvalifikační kurz kuchař-číšník.Dostala jsem na praktické- svíčkovou s knedlíkem.Tak nemám moc času vařit.Mám tu krásné plecko,tak to udělám.Jo a zjistila jsem,že je tam už dost Zden,tak se budu podepisovat Zdena J.

Květa (neověřeno)
4. 5. 2008 15:58:14

Ano, Věrko, máte pravdu, byla to Shirley Templová. Už ani nevím, v jakém to bylo pořadu, ale já to mleté maso se špenátem dělám často. V této podobě mi špenát moc chutná. Díky

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.