Kinder mléčný řez
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez
Average: 5 (4 votes)

Ingredience

Těsto:
6 velkých nebo 7 malých vajec
8 lžic krystalového cukru
4 zarovnané lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
10 lžic polohrubé mouky
Náplň:
1/2 kg tvarohu (ne vaničkového)
25 dkg másla
cukr moučka podle chuti
až 12 lžic smetany (záleží na hustotě tvarohu)
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání peč. papíru
Reklama

Postup přípravy

Můžete dát náplň, kterou napsala do diskuze paní Květa: 2 tvarohy vaničkové, 1 vanikový cuk, 1 zakysaná smetana, 4 lžíce medu.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny (mixerem cca 2 min.), přidáme kakao, olej a mouku do které jsme zamíchali prášek do pečiva a nakonec ušlehaný sníh. Budeme mít připravené dva plechy s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečícím papírem. Těsto rozdělíme na oba plechy a rozetřeme po papíře (plech 30x40 cm a nechala jsem asi 1 cm volné místo od okrajů). Těsto je hodně nízké.
Pečeme v předehřáté troubě horkým vzduchem na 150 st. asi 10 minut, nebo na 170 - 180 st. v elektr. troubě asi 8 minut. Vršek těsta se Vám nebude zdát opečený.
Upečené vyndáme a na papíře necháme vychladnout. Ušleháme si tvaroh s máslem, cukrem, smetanou a dáme do lednice ztuhnout.
Namažeme na vychladlé těsto a dáme nahoru druhé upečené těsto. Krájíme ztuhlé. Uchováváme samozřejmě v lednici.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
bubetka2 (neověřeno)
9. 9. 2009 19:22:01

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli pečete v elektrické troubě s horkým vzduchem? Mám novou troubu a některé sladké dobroty se dělají trochu rychleji v horkém vzduchu, toto těsto je tenké, tak se raději ptám, ať ho nepřipálím, máte tam napsáno, že povrch nebude tmavší při upečení..
děkuji, šárka m.

Barča (neověřeno)
19. 7. 2009 09:17:39

Dobrý den paní Ivano,
doufám že se nebudete smát mému hloupému dotazu, ale s pečícím papírem nemám žádné zkusenosti .. takže když píšete máslo a hr. mouku na vymazání a posypání pečícího papíru, tak chápu to dobře že na plech dám pečící papír, pak ho trochu "pomastím máslem" a na to nasypu mouku?...... je to tak - v tomhle pořadí? ... děkuji a nezlobte se :-)

Katka (neověřeno)
12. 4. 2009 23:59:36

Ahojky tak jsem taky zkoušela ale musím říct že jsem ty placky pekla 15 minut každou a bylo to málo takže 20 jsem je pekla na mírnějším plameni,a postupovala jsme přesně jak je v receptu ale placičky byli slaboučké než jste měla vy Ivanko???Tak jestli jsme málo ušlehala ty vajíčka,no nic příště vím už jak přesně na to bude to na jedničku ale chutnali všem i mě samozřejmě je to fakt pochoutka....

Návštěvník (neověřeno)
5. 4. 2009 22:00:47

tak jsem dneska poprvé zkoušela tento recept... není špatný, do těsta bych podle mého gusta dala o něco méně kakaa, ale já jsem nečokoládový typ, takže proti gustu žádnej dišputát... a zkusila jsem obměnu krému:
2 vaničkové tvarohy, 1 ušlehaná šlehačka a kombinace van. cukru a cukru moučky...podle chuti
zkoušela jsem sladit medem, ale raději bych přidala med do těsta a do krému bych dala obyč cukr...

Dobrý večer děvčata, to je výborné že se zadařilo a chutnalo. o víkendu je dělala moje dcera (24) a nějak se jí těsto nepovedlo. Nakonec jsme se schodly, že má velké lžíce. Tak to má ponaučení pro příště. zdraví Vás Ivana M

Pavla (neověřeno)
23. 2. 2009 12:12:41

Dobrý den,dcera měla o víkendu narozeniny a chtěla něco jiného než dort.Řezy jsme polily čokoládou,ozdobily šlehačkou a byl velký úspěch.Moc děkujem za recept.PavlaB.

Lucie (neověřeno)
23. 2. 2009 11:36:45

Dobrý den, recept mi doporučila jedna známá takže jsem hned koukla na tyhle stránky a hned si pár receptů vytiskla. Protože mám doma tříletého prcka, tak jsem jako první vyzkoušela tyhle kinder řezy a dávám jedničku. Příprava není těžká a výsledek mňam mňam.

jana (neověřeno)
20. 2. 2009 13:01:31

moc děkuji za tenhle recept myslím si že je to 1000 lepší než nějaký koupený dezert kde ma díte jen malej kousek na dvě skousnutí a tohe tomu muže konkurovat:o) musela sem sice dělat ten druhý krem jelikoš v našem městě je težko sehnat varoh nevaničkovej ale i tak to byla takova bomba že se moje holky nacpaly až k prasknutí a ještě sem daly i naší sousedce a ta okamžitě chtěla recept ste skvěla kuchařka děkuji za receptík:o) jana a holky

Ika (neověřeno)
15. 2. 2009 16:50:57

Dobrý den Pavlínečko,
sice pši k tomuto problému opožděně, ale dnes jsem se nějak více začetla do komentářů. Možná i s takovým odstupem času se třeba hodí recept, jak já dělám čokoládovou polevu. Je rychlá, lesklá a hlavně když jí používám na řezy, dorty při krájení nepraská.
Používám čokoládu ORION na vaření jinou né. Jednou jsem použila jinou značku a ta byla moc škorobová a pak jsem se s tím nemohla domluvit.
10 dkg čokoláda ORION
3 dkg tuku IVA
vše rozpustím v nádobě ve vodní lázni /nevařit/ přitom to vždy třu. Když je vše rozpustěné dám z vodní lázně a přidám 1 kávovou lžičku oleje / stolní nebo slunečnicový/ a vše zamíchám. Chvilku nechám vychladit, aby nebyla moc teplá, ale zase ne ztuhlá a používám. Když se stane, že to při práci ztuhne dám zpět na chvilku do lázně. Na vánoce jsem děla toho více a zbyla,tak jsem dala do mrazáku a nyní použila rozpustila ve vodní lázni a byla dobrá. Tu roládu určitě vyzkouším. Zdravím

Ivana (neověřeno)
2. 2. 2009 16:02:53

Pěkné odpoledne tyto řezy jsou opravdu dobré.Děti se můžou po nich utloust už jsem je dělala asi 5* a vždy se po nich zapráší zatim naschle Ivana

marie (neověřeno)
3. 10. 2008 22:05:41

Vynikající moučníček, je to bezva, že si nenecháváte takový prima receptíky jen pro sebe, chutnalo nám všem a určitě jsem řez nepekla naposledy. Náplň jsem udělala podle paní květy. Paráda !

Dobrý den Alenko, jak jsem psala, ještě jsem to nezkoušela, ale asi bych to udělala bez toho másla. Pod tí je ještě jeden příspěvek taky od Květy a ten je taky bez másla. A´t se to podaří. Ivana

Alena (neověřeno)
5. 8. 2008 13:38:33

pani Ivanko chtela jsem se jenom zeptat jestli do te naplne od pani Kvety se take dava maslo ?a nebo jenom to co tam pise predem dekuji zdravi Alena

Alena (neověřeno)
4. 8. 2008 15:36:48

dobry den pani Ivano tak tyhle rezy jsou super dcera se pustila do peceni a podarily se ji jsou vyborne priste vyzkousime to stim medem a slehackou tak hezky den zdravi Alena

Ahoj Pavlínečko, za receptík určitě budu ráda nejenom já. Zaregistrujte se a napište recept do fóra pod recepty od čtenářů, nebo jestli je to jeden recept a nezvlánete to, tak mi ho pošlete na email a já ho napíšu do fóra jako od Vás.
Tu čokoládu já používám taky kupovanou, ale právě ve fóru je nějaký recept, prý dobrý na dělanou a já ho ještě nezkoušela. Až ho zkusím určitě ho sem šoupnu. Hezký večer přeje Ivana

Pavlínečka (neověřeno)
4. 6. 2008 15:35:37

Milá Ivanko,
už podruhé jsem pekla výbornou banánovou roládu, je skvělá a hlavně rychlá, stejně jako Vaše recepty. Ráda bych Vám i holkám poslala tento úžasný recept, tak prosím o radu, jak jej vložit nebo kam zaslat.
A také bych Vás moc chtěla poprosit o nějaký dobrý receptík na čokoládu, ty z obchodu velmi rychle tuhnou a nejdou roztírat :(.
Moc děkuji a přeji krásný den
Pája

Ahojky Pavlínko,to je pravda, že pod recepty je spoustu podnětných připomínek a hlavně nápadů. Já se kolikrát taky inspiruji.
Jsem ráda, že tuhle kuchařku využijete a držím palce ať se vše daří. Hezký večer přeje Ivana

Pavlínečka (neověřeno)
29. 5. 2008 16:58:49

Milá Ivanko,
moc zdravím a chválím úžasný recept. Je opravdu velmi jednoduchý, rychlý a výborný!!!Je také pravda, že ne všichni čtou komentáře, já sama nejdříve listovala recepty a pak jsem se na stránky vrátila a pročetla si je :). Jinak tady máte fakt spoustu lákavých receptů, určitě budu zkoušet i nadále a pak napíšu. Díky moc, mějte se krásně!!!Pája

Květa (neověřeno)
21. 5. 2008 13:19:48

Včera mi to nevyšlo, ale dnes už mám upečený a čokoládou ozdobený řez ze světlého těsta. Ten, kdo nemá rád kakaové, tak může zkusit toto. Jen místo 10 lžic polohr.mouky, jsem dala 12.

Květa (neověřeno)
20. 5. 2008 12:15:03

Holky ráda experimentuji a tak chci dnes zkusit tyto Kinder řezy bez kakaa, a aby ten světlý řez nevypadal tak fádně, tak vrchní strana ozdobím rozpuštěnou čokoládou polevou.
Pak napíšu jak to dopadlo.

Ahojky Bobino a Věrko. Věrko, já teď přišla z mejdanu a koukám, že už jsi výborně poradila Bobině. Teď jsem se vrátila z oslavy narozenin. To je konec oslavovat už i ve všední den. Dobře jsem se ale pobavila. Ani nevím jestli tam syn šoupnul něco nového. Jdu se podívat. Mám připravené ty medové řezy, fakt dobrá záležitost. Děvčata přeji Vám dobrou noc. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
19. 5. 2008 19:15:12

Bobino, podívejte se na příspěvek od Květy, je to z 18. dubna. Ta tam uvádí náplň tvarohovou s medem a je moc dobrá, už jsem jí ochutnala. Věrka.

Bobina (neověřeno)
19. 5. 2008 17:31:14

Od té doby,co jsme tady měli toho trojského koně a přeinstalovávali počítač,tak mi neustále něco vypadává,děs běs

Návštěvník (neověřeno)
19. 5. 2008 17:30:09

Ahoj Ivanko,tak jsem si koupila v Lidlu včelí 1/2kg lesní med,protože domácí ještě nemám,a chci zkusit upéct řezy s tím medem,poradte mi,kolik ho tam mám asi dát?Tak 3 lžičky?Co myslíte,Díky pa Bobča

Jarka (neověřeno)
14. 5. 2008 20:45:45

Dobrý večer Ivanko,právě dnes jsem vyzkoušela vaše řezy na přání mé dcery a jsou úžasný.Příště to vyzkoušíme s tím medem a vyzkoušíme i jiné recepty.Pěkný večer Jarka.

Návštěvník (neověřeno)
30. 4. 2008 15:32:06

Rezy jsem dnes udelala a zda se mi moc kakaove testo,priste nahradím cokoladou i tvaroh dam priste z vanicky.

Zdena (neověřeno)
29. 4. 2008 21:52:59

Ivanko,nebojte se a žádný trauma.Je to milý a správný učitel.On je z nás taky trochu paf.My mu taky občas "ničíme" ty jejich receptůry.Holt nedá se nic dělat - život učí a každý máme jinak mlsný jazýček.Zdena

Oli (neověřeno)
28. 4. 2008 18:28:33

Řezy jsem pekla a je to super "buchétka",jak říkáme u nás doma. Krém jsem připravila podle paní Květy a byla to pohadka v pusině. Recept jsem vytiskla a bez přečtení jsem ho doporučila kolegyni v práci a té se řez nepovedl...nejsou v receptu uvedené bílky-snih......prěji hezký podvečer Oli

Zdena (neověřeno)
28. 4. 2008 17:54:55

Tak Ivanko,jak jsem slíbila,tak plním.Dnes jsem měla školu a pan učitel mi řekl,že ty řezy jsou velice dobré.Tak jsem mu povídala,kde jsem se o nich dočetla.Tak se prý na vaše stránky podívá,ale až bude po maturách a rautech.Takže - pochváleno za 1 !!!!.Zdena

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.