Rýžový nákyp s ovocem
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

35 dkg čerstvých meruněk nebo švestek
25 dkg syrové rýže
3/4 lžičky soli
1/2 litru mléka
1 litr vody
2 vejce
5 až 7 lžic moučkového cukru
3 dkg másla + máslo podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Vodu s mlékem osolíme a uvaříme v ní rýži. Občas zamíchejte a klidně dolijte ještě vodu. Měkkou rýži propláchneme studenou vodou, přimícháme do ní nakrájené ovoce.
Máslo si utřeme s cukrem, přišleháme vejce, ušleháme metličkami a přimícháme k rýži a ovoci.
Vysypeme do vymazaného pekáčku, nahoru můžeme ještě nakrájet plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 20 – 25 minut. Záleží na velikosti pekáčku. Hlavně musíme propéct vejce.

Počet porcí
3

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Klára (neověřeno)
23. 7. 2008 19:57:01

Tento recept jsem zkusila a doporučuje. Jen pro ty co nekoukají na video, ale jen si opisují recept, chci říct, že mají chybu v psaným receptu, je potřeba opravdu litr vody a ne dcl, jak píší. Nebo skončíte jako já s připáleným hrncem a děláním rýže na dvakrát :D

Klára (neověřeno)
23. 7. 2008 19:56:26

Tento recept jsem zkusila a doporučuje. Jen pro ty co nekoukají na video, ale jen si opisují recept, chci říct že tam mají chybu v tom receptu, je potřeba opravdu litr vody a ne dcl, jak píší. Nebo skončíte jako já s připáleným hrncem a děláním rýže na dvakrát :D

Jana H. (neověřeno)
29. 3. 2008 18:41:36

Věrka 123, přesně tak, jak byl sladký oběd, klidně na to bych si mohla dát zavináč, správně , pro to vyrovnání chti. Zdravím. Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
29. 3. 2008 17:35:48

No, přesně tak to mám já jako JanaH. Sice když byly děti menší tak jsem pekla hodně, ale hlavně kvůli nim, mně stačí jeden nebo dva kousky a tím to končí. Dcera ta už si vaří sama, má přítele a o sladký teď už taky moc nestojí, Tak u nás se teď už málo peče, nebo spíš malý porce. Víte co já od jakživa dělám, když snim víc sladkého, tak jdu na kyselý okurky, jako těhotná, ale já musím vyrovnat chutě jinak mě neni dobře. Asi jsem divná, ale to dělám už od mlada a to cukrovku nemám. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
28. 3. 2008 20:47:36

Eviku, já na sladký moc nejsem, já jsem taková masová a chilliová, ale jako zákusek po pěkně ostrém obědě, to bych si dala.

evik (neověřeno)
28. 3. 2008 19:55:18

tohle si taky pamatuju nejvic to delala babicka to byla pro nas dobrota ted to skusim udelat babicka ho delala s tresnema nebo merunkami a dala do toho jeste tvaroch tobyla namka.

Jana H. (neověřeno)
28. 3. 2008 18:42:32

Pamatuji se, že maminka ho dělala buď se sušenými švestkami nebo vrstvila jabka se skořicí a na to zase vrstvu rýže a zase jabka.Končila rýží a myslím, že ho ještě polila vajíčkem a nechala zapéct. Ale to jsou už moc mlhavé vzpomínky.Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.