Nekynutý koláč se švestkami a s tvarohem
Ivana
Doba přípravy
0 minut
Obtížnost
     

Nekynutý koláč se švestkami a s tvarohem

Na koláč nemusíte dávat žádnou polevu, alespoň vynikne chuť švestek a máku
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
7 dkg moučkového cukru
3 lžíce medu
60 ml oleje
60 ml mléka
1 vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva
1/2 balíčku skořicového cukru
1 lžíce kakaa nebo 2 lžíce granka
4 lžíce mléka
náplň:
25 dkg polotučného měkkého tvarohu ve vaničce
1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku
moučkový cukr podle chuti
dále:
7 ks větších švestek
4 lžíce mletého máku
máslo a hrubá mouka na plech
Reklama

Postup přípravy

Těsto dobře zpracujeme měchačkou / MIMO 4 lžic mléka !!!!/ a malinko větší polovinu těsta rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu o rozměru 20x30 cm.
Posypeme mletým mákem a smíchanou tvarohovu směsí uděláme ne koláči pruhy.
Mezi pruhy nasypeme na kousky nakrájené švestky.
Zbytek těsta rozředíme zbylým mlékem a zdobičkou, nebo sáčkem nastříkáme na těsto. Určitě tam budou prosvítat švestky nebo tvaroh, ale tak to má být.
Pečeme v předehřáté troubě na 190 st. asi 30 minut. Upečené necháme vychladnout.

Příprava a pečení 50 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Sylva (neověřeno)
18. 8. 2013 20:20:59

Také Vás zdravím Ivanko, musela jsem to pořešit, bylo by mně líto ingrediencí, přece jen je dnes vše drahé a hlavně se řídím tím, co říkávala prababi mamce a mamka mně: "Holka, děvče móže být blbé, ale musí si umět poradit" :-) Žijeme v Plzni, ale moravské kořeny jsme nezapřeli, jen nám do toho přibylo naše "tuto, copa, jakpa" :D

Sylva (neověřeno)
18. 8. 2013 19:53:40

Tak jsem to právě vytáhla z trouby, ale teda co tomu předcházelo! Odpoledne jsem usnula a nějak zaspala, tak jsem vylítla a šla péct, protože jsem buchtu slíbila na večer k čaji, rozespalá jsem si nevšimla, že plech má být 20x30 cm a já těsto začala lít na 2x tak velký plech, pak jsem to zjistila. Tak jsem tam musela dát celou dávku a ještě si přidělat těsto na ty pruhy nahoru. V lednici 1 tvaroh, který mi samozřejmě nestačil, všude kolem zavřeno, tak jsem k němu přidala 1 krémovitou zakysku a dala jsem celý pudinkový prášek, už jsem začala šílet, že to vyhodim z okna, ale nakonec jsem to vydržela a dodělala to takto improvizačně a operativně. Vše se v dobré obrátilo a buchtička je i tak výborná. Dnes tedy nebyl můj den, takže pro příště se budu muset víc soustředit :D Pečení a vaření zdar :-)

ivana.m
17. 8. 2013 18:43:21

Dobrý den Sylvo, tak to máte fakt smůlu, ale i mě se objevila hodně pozdě alergie a to zase na vosy, brrrr Obrázek odebrán.
Určitě dejte cukr a protože ten med je trochu řídký, tak možná přidejte trochu mléka :-) Ať se daří. Ivana M

Sylva (neověřeno)
17. 8. 2013 14:23:44

Mám švestky a už nevím co z nich dělat, tak bych ráda prubla tohle, ale mám alergii na med Můžu Ivanko prostě jen přisladit např. třtinovým cukrem? Je to peklo s tím medem, alergie se mi objevila až teď ve 22 letech, med jsem naprosto zbožňovala jak na pečivo, tak i do jogurtu, prostě všude, už jsem si zkoušela dát i buchty nebo moučníky, kde je med takto zapracován a reakce sice není taková jako na samotný, ale stejně se mi začne špatně polykat a vím, že je to na ten med v tom. Jsem smolař, ale buchtička mě hrozně láká, vypadá taková bohatá, neobyčejná :-)

Petrulinka (neověřeno)
2. 8. 2013 15:51:07

Ivanko, koláč vypadá velmi jedle. Já jsem dnes pekla meruňkový koláč s pudinkem, kdy se těsto dělá s droždím, ale nekyne. Je to moc dobré. Přemýšlím, že bych tady ten tvůj koláč vyzkoušela s meruňkama, jelikož jsem jim zavalena.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.