Vaječná tlačenka se sýrem
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost
     

Vaječná tlačenka se sýrem

Dobrá chuťovka.
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

10 dkg šunky
4 vejce
25 dkg sterilované zeleniny
10 dkg (8 lžic) majonézy
1 sáček želatiny pro přípravu vaječné tlačenky
3 dl vody
sůl a pepř podle chuti
10 dkg tvrdého sýra 30 %
Reklama

Postup přípravy

Do mísy nakrájíme vejce, šunku, zeleninu bez nálevu, nahrubo nastrouháme sýr, přimícháme majonézu. Přimícháme podle návodu uvařenou želatinu. Já dávám o 50 ml vody méně, aby lépe držela. Dochutíme a nalijeme do formy.
Necháme ztuhnout a podáváme s pečivem.

Příprava 45 minut (bez tuhnutí v lednici)

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jaruš (neověřeno)
16. 6. 2011 09:59:14

Ivanko,výborná tlačenka,já taky dávám kostku masoxu rozvařit k želatině,někde to kdysi i psali na sáčku.Je u nás taky oblíbená.Moravanka je pikantní,tak ta vyhovuje.Ještě říkáš ve videu 10 lžic majolky a píšeš 8,když tak si to oprav i s tou vodou,aby se zase nenašel nějaký chytrolín,znáš to.

Václav Froněk (neověřeno)
16. 6. 2011 09:03:55

Dělám obdobný řadu let ale zavinila to zkusit udělat prodávaný tak zvaný "Uherský řez", který je takový růžový a ostrý. Takže do namíchané majolky přidám trochu kečupu(může být ostrý) a než udělám želatinu vodu svařím s kouskem masoxu a chilli pepřem.

ivana.m
15. 6. 2011 21:37:29

Dobrý večer Honzo, tak to díky za takovouhle velkou poklonu :-) Moc si toho vážím, ale i žák musí být při učení nadaný :-) Ivana M

Honza (neověřeno)
15. 6. 2011 20:46:30

Paní Ivanko.Jste královnou Všech kuchařek.Naučila jste mě vařit a mockrát Vám děkuji

Jana H. (neověřeno)
15. 6. 2011 17:53:11

Ivo, taky dělám a musím říct, že je výborná. Já dávám Kunovjanku a do želatiny jednu bujonovou kostku. Fakt nemá chybu, ale jako u každého receptu má rodina nějaký oblíbený. :-) :-) :-)

Alča (neověřeno)
15. 6. 2011 17:40:07

Dobrý den,
opravdu výborná chuťovka,dělám na rodinné oslavy místo chlebíčků a vždy je to velice rychle spapáno.Kupuji si sáček přímo na vaječnou tlačenku,jmenuje se to želatina vaječná tlačenka a dělám to přesně podle receptu,který je na sáčku.Někdy to šoupnu do srnčího hřbetu,jindy do bábovkové formy,nebo do různých misek,takže se tomu dá dát i pěkný tvar a pak se to na stůl naaranžuje dle libosti.Jen tam nedávám ten sýr,tak až to zase budu dělat,vyzkouším to se sýrem.No a když mě chytne jak já říkám estetično ,tak si s tím i pohraju a dělám třeba i malé bábovičky nebo do plechu na mufiny apod.
Když se to nazdobí kolem dokola dle chuti,tak to nemá chybu.Dokonce vždy někdo přijde s nakoupenými surovinami a chce to ode mne udělat.
Dokonce jsem to dělala i na svatbu,to bylo ale dost naročné.
Opravdu výborné.

ivana.m
15. 6. 2011 16:48:58

Dobrý den jahůdko, no je to chaos :-) Ve 1,5 dl vody tu želatinu vařím a pak přidám 2 dl vody, takže tam je celkem 3,5 dl.
Takže ve videu to mám dobře a musím to opravit v receptíku a to až přijde synátor. Díky za ipozornění a přeji hezký zbytek dne. Ivana M

Simča (neověřeno)
15. 6. 2011 16:40:55

Děláme to doma podobně a musím říct, že je to opravdu výborný a vždy to má na nějaké oslavě nebo rodinné sešlosti velký úspěch :o)
Určitě vyzkoušejte! :-)

jahoda3 (neověřeno)
15. 6. 2011 15:13:28

Dobrý den, omlouvám se, ale nějak si nejsem jistá kolik tam má být té vody. V receptu je napsáno 3 dl a že dáváte raděj o 50 ml méně a na videu říkáte, že má být 2,5 dl a raděj dáváte 2 dl. Tak si nejsem jistá. Ta sterilovaná zelenina je nějaká směs jako např. Moravanka? Myslíte, že by bylo dobré přidat třeba trochu obyč. hořčice?
Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.