Zákusek se sušenkami bebe 2
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost
     

Zákusek se sušenkami bebe 2

Další originální zákusek.
Average: 5 (3 votes)

Ingredience

Těsto:
16 dkg polohrubé mouky
4 větší vejce
16 dkg cukru krupice
1/2 balíčku prášku do pečiva
máslo a hrubou mouku na plech
Krém:
3 balíčky vanilkového pudinkového prášku
1 l mléka
2 balíčky vanilkového cukru
15 dkg másla
2 balíčky sušenek Bebe na upečený zákusek
rum nebo rumový sirup na pocákání sušenek
Poleva:
25 dkg moučkového cukru
10 dkg másla
3 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
2 lžíce horké vody
Reklama

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto dobře vyšleháme, nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměru 42 x 30 cm a dáme do předehřáté trouby na 200 st. Pečeme asi 12 – 15 minut.
Uvaříme pudink s vanilkovými cukry, odstavíme a do horkého zamícháme máslo. Nalijeme na upečené těsto, poklademe sušenkami Bebe, které polijeme rumem nebo potřeme rumovým sirupem ( no spíš je to jenom voda a rum).
Rozehřejeme máslo, ale určitě ať se neškvíří, sundáme z plotny, vmícháme kakao, rum, horkou vodu, cukr, promícháme a rozetřeme na sušenky.
Necháme ztuhnout a proležet v lednici a je to fakt výýýborné. Jenom se mě stala taková malá technická chybka a to že, se mě odlepoval krém od těsta, tedy při jídle. Takže nevím jestli je to normální, nebo to tak nemá být. Po upečení jsem mluvila o tomhle problému s Irenkou a když to upečené těsto pokapu rumem a poliji úplně horkým pudinkem, tak to prý bude OK. A je moc dobré dát do pudinku i ovoce.

Za tenhle výborný receptík děkuji Ilonce

Příprava a pečení 75 minut

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
18. 8. 2011 15:46:52

Dobrý den Jančo a díky za pochvalu :-) No strašně nám chutnají oba, ale asi bych volila tenhle, teď momentálně. Je bez šlehačky a přijde mi i oněco lehčí, ale nemyslím tím lehčí na práci :-) Určitě si pochutnáte na tomhle receptu od Ilonky.přeji hezký den. Ivana M

Janča (neověřeno)
18. 8. 2011 13:14:41

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, který ze dvou zákusků se suš. Bebe Vám chutnal více. Tento druhý mi příde od pohledu lákavější, ale i tak nevím, který mám upéct kamarádce k narozeninám. Děkuji za odpověď :-)

PS: Nejlepší stránka s recepty co jsem zatím viděla, jen tak dál! Janča

Veronika (neověřeno)
9. 5. 2011 17:31:51

Super, každému moc chutnalo:) Sice jsem dala více rumu ale nikomu to nevadilo, naopak:) Takže mám prý sehnat další recept a upéct něco dalšího:)

katherina (neověřeno)
9. 5. 2011 11:11:58

Ahoj Ivanko od vcera slintam na tenhle krasny recept, ale chybi mi u nej video. U ostatnich receptu videa funguji, stahla jsem si novy spoustec, jak je popsane v napovede, ale porad nic. Je chyba u mne nebo u vas? Diky za odpoved

Majka 1 (neověřeno)
7. 5. 2011 23:07:38

Ivanko díky za recept, vypadá dobře,hned si uložím. Když se odlepuje, nepomohlo by piškot potřít troškou marmelády?

ivana.m
7. 5. 2011 08:42:43

Dobré jitro Veroniko, palce držím :-) To bude určitě chutnat. Já jsem taky ráda, že mě Ilonka receptík poslala a já ho mohla natočit :-) Přeji krásný víkend. Ivana M

Veronika (neověřeno)
7. 5. 2011 03:14:35

Ivanko tak právě jsem uložila do lednice tyto řezy a vypadají skvěle. Tak snad ráno zachutnají i mé drahé polovičce a ostatním kolegům v práci. Držte mi palce. Ještě jednou Vám za tento recept děkuji

Jaruš (neověřeno)
6. 5. 2011 21:26:59

Ivanko já tu taky mám tento recept,jenom já dávám celé máslo,máme rádi víc krému.Je to opravdu dobré a osvěžující,když je z lednice.Taky se mi někdy stalo,že mi naskočily puchýře na těstě,ale potom když dáš ten pudink,tak už se nepřilepí a je to oddělené.Ale myslím,že to není nic,co by ubralo na chuti.Výborný řez.

mamca (neověřeno)
6. 5. 2011 15:17:27

No to je hrůza a ted´ mám dilema, který moučník mám udělat, všechny vypodají nádherně. Asi si hodím korunou. Moc díky za receptíky!!!!!!

Janah (neověřeno)
6. 5. 2011 12:32:23

Jj, to jsou dobré řezy. Taky liju pudink hned teplý na buchtu a sušenky do rumu namočím a hnedka vyndám, položím a to je žrádýlko, mňam, mňam. :D

Beata.H (neověřeno)
6. 5. 2011 07:12:33

Ivanko,dělám ten moučník už dlouho,ale vylévám horký puding na horkou placku,na puding ihned bebečka a na ně polevu-takže do hodiny mám to hotové a všechno krásně drží pohromadě...když mám světlý puding,tak do placky přidám trošku kakaa ...Jsou to opravdu žravé zákusky - zamilované mého muže.

Veronika (neověřeno)
6. 5. 2011 04:14:29

Tak za tento recept Vám moc děkuji, mijuji ho ale bohužel recept jsem neměla. Při nejbližší příležitosti jej udělám:)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.