Eskymo řezy
Ivana
Doba přípravy
70 minut
Obtížnost
     

Eskymo řezy

Videorecept na sladké Eskymo řezy.
Average: 4.6 (5 votes)

Ingredience

Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
7 dkg cukru krystal nebo krupice
1 prášek do pečiva
2 vejce
1,5 dl mléka
75 ml oleje
1 lžíce kakaa
máslo a hrubá mouka na plech
Krém:
1/2 l mléka
2 kokosové pudinkové prášky
15 dkg másla
moučkový cukr podle chuti
20 dkg zakysané smetany krémovité
15 dkg hořké nebo mléčné čokolády na polití
3 až 4 dkg tuku
Reklama

Postup přípravy

Ze všech surovin, vymícháme těsto, natřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o velikosti 30x40 cm. Těsto bude hodně nízké. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 15 – 18 minut a necháme vychladnout.
Uvaříme si hustý pudink a do studeného zašleháme máslo, smetanu a podle chuti cukr. Natřeme na vychladlé těsto a polijeme čokoládou.
Podáváme z lednice.

Příprava 55 minut
Pečení 15-18 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Petr H. (neověřeno)
27. 8. 2011 19:08:39

Kokosovy puding jsem nemel ,mel jsem jen vanilkovy.A vite co mi poseptaly chutove bunky.Poseptaly jedno slovo - je to skvele.*-*

Luuis (neověřeno)
22. 8. 2011 13:48:29

Tady jeden VYNIKAJÍCÍ RECEPT NA KOKOSOVÉ ŘEZY S PUNČEM)

150g hladké mouky
3 vejce
150g moučkového cukru
4 lžíce vařící vody
Čokoládová poleva (roztopená čokoláda)

Punčová nádivka:
2 balíčky piškotů
Rum
Trochu citronové šťávy
1 malýá rybízové marmeláda (nejlepší domácí)

Piškoty rozdrtíme a zvlhčíme rumem, citronovou šťávou a marmeládou tak, abychom nádivku mohli natřít na piškot

Kokosový krém
1 balíček kokosu (cca 200g)
1 sklenka mléka
250g másla
200g moučkového cukru

Kokos spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme s cukrem a vmícháme vychladlou kokosovou hmotu

POSTUP:
Žloutky ušleháme s polovinou cukru za postupného přilévání vody. Sníh z bílků ušleháme se zbytkem cukru a přidáme ke žloutkům společně s moukou. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Piškot potřeme punčovou nádivkou, kokosovým krémem a polijeme čokoládou

**JE TO MŇAMKA

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 8. 2011 07:57:40

Dobrý den,
řezy jsem dělala, ale protože jsem nemohla sehnat kokosový pudink, použila jsem 2 vanilkové pudinky a při jeho vaření jsem tam nasypala strouhaný kokos. V krému je ten kokos trochu hrubší, ale taky dobrý.
Soňa

Vladka (neověřeno)
21. 8. 2011 16:21:14

Tedy tyhle řezy jsou neskutečná dobrota. Mám na prázdninách vnuky a po řezech z ledničky se jenom zaprášilo. Moc dobré, vynikající

ivana.m
14. 8. 2011 18:18:22

Dobrý den paní Danielo, no v zahraničí je to problém. Já bych řekla že u receptů mám čím vymazat a vysypat a když u Vás nemáte hrubou mouku, tak to bez obav vysypejte strouhankou. Když budete dělat něco sladkého, tak někdo vysypává kokosem. před tím vysypáním pekáčku vymažte máslem, nebo já to někdy stříknu olejem. Takže vymazávám a vysypávám když peču všechny buchta apod. Jenom listové těsto a závin třeba z taženého těsta pokládám na pečící papír jenom tak.
Boršč tady nemám, ale receptů je všude dost. Do zelňačky někdo nedává tu zakysanou smetanu, tak to prostě udělejte bez ní. No s tou teplotou je fakt potíž. To i já když říkám teplotu, tak to je na každém, aby si tu svojí troubu osahal, každá peče jinak. Jestli se Vám to připaluje zespodu, tak to dejte výš a přikryjte alobalem, nebo klidně dejte ještě jeden plech.
Jinak napravo nahoře je odkaz na diskuzní fórum, ale musíte být přihlášená a tam je kolonka na různé rady, takže klidně piště, ptejte se, víc lidí, víc ví :-) Přeji hezký den. Ivana Malatincová

DAniela (neověřeno)
14. 8. 2011 14:59:45

Dobry den, nedari se mi pridat komentar. Dekuji, Daniela Bobkova. Recept je dokonaly, mam dotazy ohledne vareni, daji se zverejnit nekde na vasich strankach? Pripadne na mail. Jedna se o to ze ziji v zahranici a dost surovin se tu neda koupit, nevim cim nahrazovat ( KYSANA SMETANA, neni tu jina mouka nez hladka, zeli se da koupit jen v syrovem stavu... ), poradite? S uctou a pozdravem Daniela Bobkova

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 8. 2011 14:55:40

Dobry den, rez je naprosto dokonaly, tak se chci vrhnout projet hezky vsechny recepty jeden po druhem, zacinam varit, podle jinych, italskych stranek, ziji v zahranici a je tu tezke sehnat nektere ingredience, je mozne se Vas nekde zeptat na tipy jak co cim nahradit? Nevim, kde to hledat. Napriklad se tu neda koupit jina mouka nez hladka ( na vysypavani plechu timpadem nevim, pouzivam pecici papir, mam strach hladkou vysypat ), a jak poznam kdy plech potrit olejem, kdy vymazat maslem, kdy sadlem, kdy vymazat a posypat moukou? Napr kdyz jsem delala jablecny strudl mouka okolo se spalila. Dalsi vec je trouba, na pizzu jde skvele, ale jinak bych rekla ze ma spatne lozisko, pri peceni testa ktere se melo delat 20 min. za pouhe ctyri minuty bylo spalene, jak si s tim poradit? Prikryvat alobalem? Na nizsi teplotu delsi dobu? Slo o testo ktere se melo delat na 180-200 C, a spalilo se mi na 120... Potom jak na zeli, kdyz chci delat zelnacku ( nikdy jsem ji nedelala ) nebo borsc ( taky nikdy neozkousene ), neni tu ta zakysana smetana a zeli mohu koupit jen v syrovem stavu. Jak ho upravit? Moc Vam dekuji. S uctou a pozdravem Daniela Bobkova

ivana.m
6. 8. 2011 19:13:40

Dobrý večer paní Evo, určitě na to stačí hladká stěrka, já měla po ruce tuhle, tak jsem to udělala ozdobné:) Fakt si pochutnáte. Ivana M

Eva (neověřeno)
6. 8. 2011 11:46:20

Dobrý den Paní Ivanko.Moc ráda peču podle Vašich receptů,recepty jsou výborné a videa mi moc pomáhají.Tyto řezy se právě chystám udělat jen nemám tu stěrku s tím vroubkatým vzorkem,ale to není nutné že.A dá se sehnat v domácích potřebách? děkuji moc pěkný den,E

Zuzana (neověřeno)
11. 6. 2011 13:40:25

Dobrý den Ivanko,
minulý týden jsme měli návštěvu a tak jsem se vrhla na eskymo řezy. Už jsem je zanala také z jedné návštěvy a po přečtení receptu jsem zjistila, že to musely být oni a tak jsem je udělala. Byly opravdu luxusní a vydržely opravdu jenom tu návštěvu, jak se po nich zaprášilo. Jsou lehounký, ne přeslazený............prostě výborný.
Děkuji za recept a všem moc doporučuji.

ivana.m
19. 5. 2011 07:03:19

Dobré jitro Jančo, moc, moc jste mě potěšila :-) :-) Já to mám opravdu jako koníčka na odreagování, takže se snažím nic nedělat z negativních komentářů a vlastně proč bych si z nich něco měla dělat, vždyť nejsem vyučená kuchařka :-) Máte pravdu, že si mnohdy někdo neuvědomí co to dá práce a že vlastně to nemám jako hlavní zaměstnání a musím taky dělat něco jiného.
Já Vám také přeji ať se všechno daří a tím nemyslím jenom vaření. krásný den přeje Ivana M

Janča (neověřeno)
19. 5. 2011 00:12:52

Dobrý den,
jak už většina zde diskutujících, i já musím podotknout, že díky mé sestře a jejímu odkazu by mě pečení a vaření nikdy nebavilo tak, jako teď. Je mi 19 let, takže jsem začínající kuchařka - je toho ještě mnoho, co se musím učit:). A proto musím podotknout, že tato stránka nemá vážně konkurenci.

Nenávidím stránky plné receptů bez záruky, že se to vůbec povede a bude to chutné. Od Vás paní Ivanko jsem dělala spoustu receptů a musím říct, že jste bohyně.

Myslím si, že spoustu lidí jste naučila vařit včetně mě a za to Vám srdečně děkuji. Doufám a přeji Vám, že Vaše stránky budou nadále fungovat. Rozhodně nezoufejte nad komentáři typu "jak to, že tu nejsou nové recepty?!" lidi jsou bezohlední a chtějí více a málo věcí si uvědomují, neví kolik práce je potřeba takové jedno video vůbec udělat.

Klaním se vám:)a moje doporučení budu šířit dále;)!

Janča (neověřeno)
19. 5. 2011 00:11:42

Dobrý den,
jak už většina zde diskutujících, i já musím podotknout, že díky mé sestře a jejímu odkazu by mě pečení a vaření nikdy nebavilo tak, jako teď. Je mi 19 let, takže jsem začínající kuchařka - je toho ještě mnoho, co se musím učit:). A proto musím podotknout, že tato stránka nemá vážně konkurenci.

Nenávidím stránky plné receptů bez záruky, že se to vůbec povede a bude to chutné. Od Vás paní Ivanko jsem dělala spoustu receptů a musím říct, že jste bohyně.

Myslím si, že spoustu lidí jste naučila vařit včetně mě a za to Vám srdečně děkuji. Doufám a přeji Vám, že Vaše stránky budou nadále fungovat. Rozhodně nezoufejte nad komentáři typu "jak to, že tu nejsou nové recepty?!" lidi jsou bezohlední a chtějí více a málo věcí si uvědomují, neví kolik práce je potřeba takové jedno video vůbec udělat.

Klaním se vám:)a moje doporučení budu šířit dále;)!

Pavla (neověřeno)
25. 3. 2011 11:17:20

Taky dělám tyhle řezy,momentálně pořád,moji kluci nic jiného nechtějí,jsou naprosto super,chutnají i chlapovi,který nemá sladké moc rád,protože díky té kysance právě nejsou tak sladké...akorát je u nás problém sehnat ten kokos.pudink ,tak to řeším vanilkovým a přidávám kokos..

ivana.m
16. 2. 2011 21:52:05

Dobrý večer paní Hano, tak asi nejlepší by bylo ho napsat do fóra, kde jsou na to příslušné kolonky a každý se na to může podívat :-) když napíšete recept sem, tak ho právě další příspěvky odsunou. Do fóra se dostanete přes odkaz, který je nahoře na stránce pravo. Takže se těším a přeji hezký večer. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 2. 2011 21:26:01

Dobrý večer paní Ivo. Dostala jsem od kamarádky recept na velice dobrou buchtu a ráda bych se Vás zeptala, zda Vám ji mohu napsat a poslat. Mezi své přátele jsem ji už poslala,ale na Vaše stránky chodí hodně kuchařek,které rády zkoušejí nové recepty.Já mezi ně také patřím a moje rodina je díky Vaším receptům vždy velice spokojená.
Děkuji a přeji mnoho dalších výborných receptů. Hana

Kateřina (neověřeno)
16. 2. 2011 12:43:42

Ivanko nic se neděje já se jen ptala, abych věděla, jak to je. Moc se mi tu líbí a za jiné stránky bach ás nevyměnila.

ivana.m
16. 2. 2011 11:40:42

Dobrý den paní Kateřino tak jsem ráda že se stránky líbí. Tím že sem dávám jenom recepty které vařím, tak to tak rychle nejde jako když přidávají na některých stránkách lidé jenom psané recepty s fotkou. Ono to není jenom o tom ten recept natočit. Fakt je s tím ještě hodně práce ale to se stane málokdy že tam není 5 dnů nový recept.
Já i syn to nemáme jako práci a tedy já musím také něco jiného dělat a to hodně a syn, ještě študuje na VŠ a určitě víte že je to také náročné. Ona i starost kolem stránek je časově náročná. Například před svátky se to pomalu načítalo, protože jsme všechna videa měli uložená v Americe, kde to úložiště je levnější a schánění úložiště tady v Česku dalo například také dost práce, protože tady je to drahé, tak zase jsme scháněli někoho s přijatelnou cenou. Práce byla i s pronajmutím serveru apod. No a na to konto navazuje, že musíme zase sehnat někoho kdo by si sem dal reklamu, aby jsme zaplatili všechno kolem. Já si nestěžuji, protože nás to baví, to je jenom takové konstatování a vysvětlení, že se něco může někdy zaseknout. :-) Stránkám se snažíme věnovat denně, ale prostě někdy to nevyjde. Přeji hezký den. Ivana M

Kateřina (neověřeno)
16. 2. 2011 09:16:55

Nějak vám vázne přidávání video receptů. Někdy ani po 3 - 5 dnech není nové video. Ale jinak jsou stránečky super.

ivana.m
16. 2. 2011 07:43:57

Dobrý den paní Drahuše, tak to je jasné že každému všechno nechutná, to beru. Ale teď k té výšce těsta. Děláte to na stejně velký plech jak uvádím, nebo na menší? :-) Přeji hezký den. Ivana M

Drahuše (neověřeno)
15. 2. 2011 22:36:26

Dobrý den, eskymo řezy sem pekla dvakrát a těsto mi připadá vůči krému moc vysoké a suché.Jinak krém má výbornou chut.Těsto budu používat jiné,které se mi zdá vláčnejší,ale jinak moc děkuju...super stránky

nepřihlášený (neověřeno)
11. 2. 2011 09:21:52

Já mám taky takový plech v troubě mají ho hlavně ty vestavný dávám větší hrnek klidně dejte i půlitrový dělám tak i liné moučníky které jsou na hrnky

ivana.m
9. 2. 2011 13:11:42

Dobrý den Radko, mám moc velkou radost :-) Takže k těm některým receptům. Hmotu z marchmelow a ta střecha z bebe je určitě natočená, ale mám právě předtočeno asi 40 recpetů a syn je tam postupně dává, takže někdy dorazí. Já musím znovu nafilmovat ty košíčky a jiné, protože když jsme přehazovali disk, tak se pár receptů bohužel někam vytratilo a některé byly na starém formátu kamery a ty jsme sem nechtěli vůbec dávat, protože postupně musím přetáčet včechny které nejsou širokoúhlé.Takže všechno budu dělat, protože jim to doma chutnalo. :-)
Děkuji za přání a až i Vám se daří . Ivana M

Lenka (neověřeno)
9. 2. 2011 12:39:48

No, když se tak koukam na ten rozměr, tak je možný že mam nějakou větší troubu? protože se mi zdá že plech nemá přesně třicet ale asi 32..je to original k troubě...je to asi tim..budu muset dělat s větší dávky...a dávat si na to pozor...mam asi fakt větší troubu. A ještě se zeptam, ten krém má být takhle mazlavější?že není uplně tuhý jako třeba jen pudink a máslo?
Děkuji

Radka (neověřeno)
9. 2. 2011 10:47:14

Dobrý den Ivanko. Moc, moc vám tyto úžasné stránky chválím, jsou bambastické. Jak ke všemu dáváte video je hrozně poučné. Zvláš pro takové nemehlo jako jsem já. Dříve jsem patřila k těm kuchařkám které měly problém i s uvařením těstovin a ted? POdle vašich stránek jsem skoušela lasagne, svíčkovou, rajskou. A rajskou kterou přítel džíve moc neeprožíval tak se jen oblizoval. Jsem tu asi měsíc a moc se mi tu líbí. Včera jsem se podívala i do vaší galerie. Máte poc hezké obrázky. Chci se jen zeptat máte tam pár obrázků na zákusky které tu nejsou videa a píšete tam, že je budete natáčet a nebo, že je máte už natočená. Hledala jsem je ale nenašla a vzhledem k tomu, že fotečky jsou staršího data tak tu asi někde jsou jen je asi nemohu najít. Jde mi o: střecha z bebe sušenek - byla to taková jiná než máte tu s banány. Marcipánová hmota z marschmallow, mašinky, košíčky ze sušenek BEBE, borůvkový dort, perníkový štrůdl. Potom tam máte dva zákusky jeden jsou takové maličké tunýlky z bebe sušenek, ale nejsou to tunely anavi. Nakonec je tam ještě takový kvádr z bebe sušenek je to na straně 23. Vím, že toho po vás chci asi moc, ale zajímá mě to. Vy jste mě naučila vařit což se nepovedlo ani mojí mamince a pečení je můj veliký koníček. Už jsem zkoušela medovník a ten dopedl na jedničku a i koka špičky jsem zkoušela. Přeji mnoho nových receptů a hezkých chvilek nejen tady na stránkách ale i v životě.

ivana.m
9. 2. 2011 07:30:13

Dobrý den Leni, to mě upřímně mrzí, ale četla jste tady ty komentáře? Snad by to někdo napsal, navíc jsem to fakt pekla. Takže jaký jste měla plech? Tedy jakou velikost? Na tom plechu je toho málo, ale nabyde to a to to těsto i ten krém je akorát. To není můj recept, ten jsem dostala a běhá po netu a všem vyhovuje. :-) Přeji hezký den. Ivana M

Lenka (neověřeno)
8. 2. 2011 21:06:08

Ivanko, hrozně sem se na ty řezy těšila že sem je tu našla a až je udělam....bohužel zdá se mi toho těsta opravdu zoufale málo.ani mi to nevyšlo uplně do krajů a palcička jak nic z toho....tak sem upekla ještě jednu placku a dala sem krém mezi a ze zhora poliju čokoládou.
Zítra to zkusím jaký to bude...ono i vzhledem k tomu že na manžela by tam toho krému bylo moc na tak tenkej plátek....tak si myslím že takhle by to nemuselo být špatný..akorát placky se dost při přenášení trhaj....příště dělam z dvojtý

Jarka (neověřeno)
5. 2. 2011 15:28:30

Dobrý den paní Ivanko, tak mléka jsem dala 1/2 l a pudink byl hustý. Ještě jsem znova koukala jak jste dělala ten krém. Ušlehala jste pudink s máslem a cukrem a pak jste dala zakysanou smetanu. Já jsem to dala všechno najednou.Smetanu jsem měla 15% a jinou než jste dávala vy. Ale už jsou řezy snědené. Přeji hezké odpoledne.

Soňa (neověřeno)
4. 2. 2011 23:48:40

Zdravím :)..jestli můžu malinkou radu na čokoládu na všechny řezy tohoto typu..nerozpouštím čokoládu s tukem,ale s mlékem. Čokoláda krásně ztuhne, ale neztvrdne - je lesklá, hezky se krájí a taky se zákusek dobře jí lžičkou. Dělám to od oka - na 15dkg čokolády asi 1dcl mléka - pomalu zahřívat a podle potřeby přidávat mléko - nesmí to být úplně tekuté. Pak nalít na koláč a rozetřít. Přeji hezký den a díky za super recepísky :)!!

ivana.m
4. 2. 2011 21:31:14

Dobrý den paní Jarko, já na to také někdy beru tyčkový mixér, nebo ten pudink také někdo pasíruje přes sítko. Ovšem s tou hustotou to je divné. Zkuste si vybavit, jestli jste tam nedala víc mléka, než je psáno, protože mě to v lednici hodně ztuhlo :-) A když se láme poleva, tak jí krájejte teplým nožem. Ivana M

Jarka (neověřeno)
4. 2. 2011 20:56:37

Dobrý večer, paní Ivanko. Včera jsem dělala řezy, jsou výborné. Jenom jsem se chtěla zeptat jakou hustotu měl ten krém. Já ho měla docela řídký, vzala jsem na to tyčový mixér, protože jsem tam měla trochu hrudky pudinku. Tak jestli to není tím. I když jsem řezy měla přes noc v lednici tak krém pořádně neztuhl. Při krájení se mi lámala čokoláda a krém řídký. Jinak ale opravdu dobré.

ivana.m
4. 2. 2011 07:58:24

Dobrý den Jani, tam jde hlavně o tu kokosovou chuť, kterou eskymo má, takže určitě když dáte vanilkového do pudinku kokosové mléko místo obyčejného, tak to vyjde :-)
Zdravím do takové dálky a přeji krásný víkend. Ivana M :-)

Jana (neověřeno)
4. 2. 2011 00:47:01

Dobry den Ivanko, chtela jsem se zeptat, jestli by se nedal misto kokosoveho pudinku pouzit treba vanilkovy a smichat s kokosovym mlekem, bydlim totiz v USA a nemuzu ho nikde sehnat...

Hana (neověřeno)
31. 1. 2011 11:23:38

Ahoj Ivanko, tak eskymo řezy neměly chybu, chutnaly i mému synovi, který kokos nemusí. Já kokos miluji a přestože nerada peču ( ale ráda sladké jím), tento recept budu péct často. Při každém otevření ledničky to zavonělo eskymem :D Mám vyzkoušeno víc tvých receptů a ještě žádný nezklamal. Jen tak dál Ivanko :D

ZuzanaN (neověřeno)
24. 1. 2011 09:40:50

Dobry den pani Ivanko,tak jsem o vikendu delala manzelovi,podle Vaseho receptu dort a byla jsem pochvalena.Vyslo to vsechno perfektne,jednou jsem ho prorizla a krem byl tudiz uprostred i na vrchu,pak cokolada a nejake marcipanove ozdoby.No vsem to chutnalo.
zdravim ZuzanaN

ivana.m
23. 1. 2011 19:35:04

Ahojky, tak to máš hon, ale to zmákneš :-) já mám taky radši svého mužského doma, ale jednou za rok se to dá určitě vydržet. Měj se krásně :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 1. 2011 18:22:54

Nemohla jsem sehnat ten kokosový pudink,ale dnes byl můj na florbale a sehnal...Juchůůůů.Tak jdu na tuhle dobrůtku,snad se mě podaří polít čokoládou,jak Tobě Ivanko,díky Tvému videonávodu to snad nějak zvládnu...
Jdu teprve vařit pudink,ale už se nemůžu dočkat až tenhle řezík ochutnám.Krom toho peču 2 kolena,koupila jsem u Zemanna za skvělou cenu kg/49,-kč...Moje drahá polovička jede pracovně na týden do Olomouce,tak potřebuje zásoby...K tomu přibalím Musaku a ještě budu péct slaný závin.Naštěstí jezdí jen 1 x za rok,ne,skrz vaření,ale aby mě nebylo smutno...

ivana.m
16. 1. 2011 22:06:42

Dovrý večer Leni, tedy já to s jiným pudinkem nezkoušela, ale právě tohle má mít chuť jako eskymo. No na podruhé to půjde lépe. Mě to také napoprvé někdy nejde od ruky :-) Ivana M

Hadatko (neověřeno)
16. 1. 2011 21:02:13

Dobrý večer Ivanko,

dneska jsem udělala eskymo řezy a už je půl plechu pryč.Opravdu mňamky,mňamky.Děkuji a přeji hezký den

Hadatko

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.