Žloutková kolečka 2
Ivana
Doba přípravy
73 minut
Obtížnost
     

Žloutková kolečka 2

S krémem a marmeládou si pochutnáte.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
10 dkg Hery
5 dkg moučkového cukru
15 dkg hladké mouky
mouka na podsypávání
Poleva:
1 žloutek
5 dkg moučkového cukru
1/2 lžičky rumu
marmeláda na slepení
3dkg ořechů na ozdobu
Krém na slepení:
4 dkg másla
2 dkg vlašských ořechů
rum podle chuti
moučkový cukr podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Suroviny na těsto dobře zpracujeme a dáme asi na hodinu odpočinout do lednice. Vyválíme plát asi 2 mm silný, vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečícím papírem.
Vyšleháme do pěny žloutek, cukr, rum a na polovinu koleček vždy naneseme kousek hmoty, posypeme rozsekanými ořechy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 st. Pečeme asi 13 až 15 minut. Hotové slepíme marmeládou a krémem.
Uchováváme v chladu. Cukroví je měkké druhý den.

Příprava a pečení 73 minut

Počet porcí
1 a čtvrt plechu

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
17. 12. 2010 17:16:29

Radko, tak se to Chucky má, to naše Ajdička smí k nám nahoru jenom někdy :-) Hlavně tedy když někdo práská rachejtle nebo je bouřka.

jesterka (neověřeno)
17. 12. 2010 16:59:47

Tak tenhle lákavý receptík taky zkusím,ještě dnes zadělám na těsto a večer upeču.Nechali mě dnes samotnou doma,teda s Chuckem(pejskem),tak budem kuchtit spolu...No Chuckovi se bude při tý vůni určitě dobře spinkat.Má rád společnost,jak se pohnu do jiné místnosti,je hned u mě.A pokud zrovna spí tak přijde za chvíli,nějak vycítí,že je v místnosti sám,tak se vzbudí přiběhne třeba zrovna do kuchyně,kde se většinou stále něco děje,lehne a spí dál.

ivana.m
15. 12. 2010 20:29:24

Dobrý večer Katko, tedy díky příteli to budete mít naplněné úplně stejně :-) Já jsem tuhle potřebovala mít změklé sušenky a tak jsem je měla na mřížce nad párou a můj muž šel na to vědecky, přinesl takovou tu kachnu, jak z ní jde pára, pustil to na sušenky a ty jsem měla po celé kuchyni. To je totiž fukejř. Tak váš přítel je lepší. Také přeji hezké svárky. Ivana M :-)

Katka Synková (neověřeno)
15. 12. 2010 18:46:08

Dobrý den paní Ivano, tak už kolečka odpočívají v krabičce. Zatím jsou jen upečená a naplnit se je chystám o víkendu. Jen bych chtěla poradit a vylepšovák, na který jsem přišla při pečení. Rozčilovalo mě, že se žloutková náplň špatně dávkuje a kolečka jsou upatlaná, tak jsem ji "natáhla" do injekční stříkačky a bylo po problému. Přítel na to šel vědecky a přišel na to, že adekvátní je dávka 1ml. Práce šla pěkně od ruky a kolečka z dvojité dávky byla hotová hned. Pěkné Vánoce plné pohody. Katka S.

ivana.m
5. 12. 2010 07:42:18

:-) Ahojky janatko, to je pravda dávka je malá :-) já to musím na web dělat z malých dávek, protože to je náporovka, když to doma ochutnávají :-) nechtějí být prý jako soudky :-) přeji klidný předvánoční řas. Ivana M

janatka (neověřeno)
4. 12. 2010 22:46:08

jsou vynikající a nádherně se pracovalo s těstem,jen je škody ,že jich je tak málo.Mám upečeno poslepováno 25 ks.Teda a ta žloutoková ňamina co se dává na jedno kolečko před upečením ,to jsem se musela držet dál od talířku,protože bych to snědla nejraději hned sama snědla.

janatka (neověřeno)
2. 12. 2010 08:40:10

jsem na tom podobně jako vy s tím pečením.Jenže já to nevydržím a musím vyzkoušet další nové recepty.Letos už mám 15druhů a ještě jsem s tím neskončila a nepečené budu ještě dělat. Tak s chutí do toho.

Petra (neověřeno)
12. 11. 2010 20:28:39

Dobrý večer, těsto jsem pořádně prohnětla rukou, vařečkou ani elektr. hnětačem to nešlo...jinak se s ním pracovalo dobře.

Nepřihlášený (neověřeno)
12. 11. 2010 10:38:08

Dobrý den, paní Ivo to těsto jsem zkoušela a je to opravdu bez vejce? se mě zdá že se bude drobit, je nějaké suché

Ekucharka
11. 11. 2010 09:04:00

Dobrý den,
ty poslední 3 videa jsou už v jiném formátu kvůli podpoře html5.

S největší pravděpodobností máte starý flash player. Co máte za verzi? JE to napsané na této stránce http://www.adobe.com/software/flash/about/ v obdelníčku version information.

Doporučuji si ten flash player aktualizovat zde http://get.adobe.com/cz/flashplayer/

Kdyby Vám to i nadále nešlo, tak mě určitě kontaktujte na videorecepty@ekucharka.net

Jarda

Nepřihlášený (neověřeno)
10. 11. 2010 22:32:41

Dobrý den,

nemohla byste mi poradit, proč mi poslední tři videa nejedou? Nikdy přdtím jsem tento problém neměla až ty poslední tři. Velmi mě to mrzí,děkuji, Pavla

ivana.m
9. 11. 2010 13:50:21

Dobrý den paní Katko, tak se tady moc směji, protože já jsem také jednou pekla zázvorky, prý vyzkoušené a pejsek je pak dostával za odměnu. Tak samozřejmě každému nemusí chutnat všechno, ale fakt spoustu receptů sem nedorazí, protože synátor to prostě neschválí :-) Já ale opravdu budu letos dělat jenom ty nejžádanější :-) :-)
Jinak děkuji za přání a ať se daříi Vám a to nemyslím jenom vaření :-) Ivana Malatincová

Katka Synková (neověřeno)
9. 11. 2010 12:30:11

Milá paní Ivanko,
děkuji Vám za krásné a užitečné stránky. Mají jediný "chybičku" :-), že recepty,které tu máte jsou všechny strašně lákavé k vyzkoušení. Pro mě to platí obzvlášť v sekci "Vánoční recepty", protože každý rok o Vánocích říkáme, že ty příští budeme péct jen 3 druhy, ale vždy skončíme minimálně na 12. Letos máme už v plánu 10 klasických a oblíbených a už teď bych ráda vyzkoušela alespoň 3 druhy z Vašich stránek. U Vás mám jistotu, že zde nejsou, jak ráda říkám, Vánoční úlety tzn. cukroví vyčtené odněkud a zrovna ne moc chutné či povedené. (Jednou jsem upekla zázvorky-betonky, které nezměkly ani po pokusném měsíci ve špajzu. To byl prosím recept z babiččiny kuchařky.) Proto Vám přeji mnoho úspěchů a trpělivosti v přípravě těchto stránek.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.