Kynutý koláč s ovocem
Ivana
Doba přípravy
140 minut
Obtížnost
     

Kynutý koláč s ovocem

S ovocem se na koláči můžete vyřádit jako já.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

40 dkg polohrubé mouky
mouka na podsypávání
sušené droždí podle potřeby
2 žloutky
6 lžic Hery
6 lžic moučkového cukru
2,5 dl mléka
1/2 lžičky soli
máslo a hrubá mouka na plech
žmolenka z dvaceti dek mouky (na tomto webu)
ovoce podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Do mouky zamícháme droždí, sůl, cukr, přidáme žloutky, vlažné mléko , rozpuštěnou Heru a dobře propracujeme hnětačem (těsto nebude tuhé).
Lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vysoký plech o rozměrech 40x30 cm vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a těsto do něho vyklopíme a rukou namočenou ve vodě, těsto roztáhneme do stran. Bude hodně slabé.
Pokryjeme ovocem, posypeme žmolenkou ( http://ekucharka.net/zmolenka ) a dáme péct do předehřáté trouby na 190 st. Asi po 14. Minutách zvýšíme teplotu na 200 st.
Pečeme asi 25 – 28 minut. Ke konci pečení dáme plech výš, aby se nám opekla žmolenka.

Příprava 25 minut
Kynutí 1 – 1,5 hodiny
Pečení 25-28 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
1. 2. 2015 21:05:33

Milá Hanino,já stále tvrdím,že nenajedenej chlap je protivnej chlap.Tedy beru to podle mých chlapů. Ivana M

Hanina (neověřeno)
1. 2. 2015 19:10:17

Milá Ivanko,,dnes jsem pekla opět podle Vás.Potřebovala jsem se nějak odreagovat tak jsem při vaření dvou hlavních jídel se vrhla na kynutýý koláč.PéCt jsem se naučila od méé bejvalé tchýně (milovala jsem ji),KTEROU mi svou zručností na videu připomínáte .Proto při pečení si Vás pustím a snažím se vařit a péct podle Vás.Manžel ,když mě viděl tak šílel a říkal mi ty toho nemáššš asi dost co?? Když na vaše video koukal ze slzama v očích mi řekl ....vím proč se na to koukášš.Ta paníí ti připomíná tvojí bej.tchýni.Tak když tady nemám jíí a nemá mi kdo poradit tak tady mám váááás.Koláč je super a myslíím ,že mamka tam nahoře se směje.Moc díky za vaše receptíky ,,které naplníí žaludky a já mám tím spokojené manželství .S pozravem Hanina

alice (neověřeno)
7. 11. 2013 15:12:26

dobry den ivanko,moc rada koukam na vase recepty.bydlim v zahranici a vase stranky tu mam jak televizku :-),upekla jsem pomerne dost sldkych receptu,dle vasich rad a vse vynikajici,jen bych chtela prispet s radou,ze do kyn.testa na buchty,vanocky,kolace pridavam trochu rumu ,van.cukr a kuru z citronu,testo potom krasne voni,ale jinak strasne dekuji za vase stranky,jsou uzasne alice

Ivanko, dneska jsem dělala podle Tvého receptu,muž si už 3x přidal, těsto mi namíchala pekárna,ten koláč je opravdu dokonalý !!Měla jsem o malinko větší plech a roztáhlo se to tam perfektně, i okraje byly... to muž chtěl . Mlaskaje moc zdraví !!!!

Petra (neověřeno)
23. 1. 2011 16:20:50

Výborný recept, paní Ivanko, opět jsem nadšená a spokojená, při přípravě jsem díky Vašim instrukcím ani na chvíli nezaváhala :-) přidala jsem mezi těsto a ovoce ještě tvaroh (smíchaný s vejcem, vanilkovým + moučkovým cukrem a citronovou kůrou), který přítel miluje a výsledek je nepopsatelně povedený :-) děkuji a určitě u Vás budu hledat inspiraci i příště, což jistě nastane velmi brzy :-) Petra.

Tereza.01 (neověřeno)
10. 1. 2011 21:01:34

Tak jsem se po vánocích konečně odhodlala něco upéct.:)Před chvílí jsem ho vytáhla z trouby a už si dáváme a je skvělý.Dala jsem na půl kompotované broskve a na půl jablka posypaná cukrem a skořicí.

ivana.m
14. 11. 2010 18:01:05

Dobrý den pavle, já jsem právě na takový kousek nechtěla rozklepávat vajíčko a vůbec to nikomu nevadilo :-) přeji hezký večer. Ivana M

pavel.61 (neověřeno)
14. 11. 2010 17:02:00

Tak jsem to zhlidl a jako vzdy musim rict,ze pekny.Kynuty kolac delam podobne,akorad jsem kraje potiral vejcem:))ted aspon vidim,ze priste to udelam bez jako vy.Preji krasny zbytek vikendu.Pavel

gabriela.jakoubeova (neověřeno)
21. 10. 2010 21:37:01

Iris,
já když dělala poprvé kynutý těsto, tak jsem si to "nastudovala" z třech kuchařek a udělala jsem z toho universální recept a povedlo se. Od tý doby v pohodě :-) (tenkrát jsem taky neměla internet Obrázek odebrán. )
Jinak Ivanko určo vyzkouším :-)

Za tohle moc děkuji, klasika, ale díky videu se nikdo nebude trápit s těstem.Já když začínala, tuhle možnost jsem neměla.Nádhera.

janaS. (neověřeno)
18. 10. 2010 17:13:58

to vypadá dobře s více druhy ovoce a žmolenku / drobenku máme rádi.
Někdy zkusím, teď mám upečený kulatý koláč z jogurtu od VERO. ;-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.