Kuřecí plátky v bramborákovém těstíčku
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost
     

Kuřecí plátky v bramborákovém těstíčku

Bramborák a kuřecí plátky je velmi chutná kombinace.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

3/4 kg kuřecích prsou
olej, grilovací koření, sůl a česnek podle chuti a potřeby
1 kg syrových brambor
7 vrchovatých lžic hladké mouky ( i více)
1/4 lžičky pepře
3 vejce
3 lžičky majoránky
Reklama

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Maso osolíme, posypeme grilovacím kořením, zprudka opečeme na oleji a dáme stranou.
Syrové brambory nastrouháme najemno, vymáčkneme z nich vodu. Přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku a prolisovaný česnek.
Na rozehřátém oleji uděláme z těsta placičku, položíme na ní plátek masa a zase přikryjeme těstem. Pečeme z obou stran dozlatova a hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.
Podáváme se salátem.

Příprava 40 minut
Pečení bramboráků podle velikosti pánve 35-40 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jířa (neověřeno)
9. 8. 2011 18:07:17

Dobrý večer paní Ivano.
Vynikající krmě. Na tom jsme se doma jednohlasně shodli. A ti rychlejší si stačili i přidat.
Hezký večer přeje Jířa

alenka (neověřeno)
8. 3. 2011 10:47:25

jste uplne suprova jeste že vas tady mama,,moc neumim varit a tak se učim od vaás ,dekuji že vas mam ,,z pozdravem Alča

janaS. (neověřeno)
31. 1. 2011 22:36:49

já dělávám ze syrového masa (kuřecího), pomalu, propeče se. Ale pokud má předem osmahnuté jinou chuť, taky někdy zkusím. ;-)

oli.oli (neověřeno)
31. 1. 2011 20:07:25

Ivanko, podle Vašeho recepu neměl náš včerejší oběd chybu. Vše se krásně propeklo a opeklo, nic se nepřipalovalo a neopadávalo. Příloha byl salát z kysaného zelí. Děkuji za recept.

Jana Ganser (neověřeno)
9. 11. 2010 20:06:08

Tak jste mi zase o vykendu zachranila.Mela jsem doma navstenu s cech a nevedela jsem co uvarit az jsem si spomela na tuten super recept byla bomba jako vzdycky Ivus.A verte tomu nebe ne vase recepty jsou nejjjjjjjjjjjjjjj.Jen tak dale Ivankoa hezky vecer Jana s nemecka.

Jana Ganser (neověřeno)
8. 10. 2010 18:53:38

Ivanko vy jste proste jednicka jen tak dale.Dneska jsem to varila k veceri proste bomba.Ja uz delsi dobu bydlim v nemecku a uz mi dochazeli idee.Ceska kuchyne je proste ta nejlepsi ze.Jen tak dale Ivanko moc dekluji a hezky vecer Jana z nemecka

Jay z kanady (neověřeno)
23. 9. 2010 23:09:50

Zrovna jsme to meli k obedu. Vzpominali na dobry obed v jedne Ceske restauraci kde se toto jidlo uvadelo na jidelnim listku jako "Medvedi tlapy". Byl v tom tence naklepany veprovy platek. Ja jsem dnes pouzila platky z krutich prsou a pro sebe, ktera dava prednost vegetarianskym jidlum jsem to udelala s velkym platkem baklazanu/lilku. Takze vlastne muzete pouzit jakykoliv naklepany platek cehokoliv. Meli jsme to bez prilohy a ani salatem jsme si to nechteli "kazit". Musim take pripomenout, ze na smazeni neni treba mnoho oleje, mene je lepe. Jen je treba potrit panev, nemusi to zrovna plavat aby to bylo dobre. Hlavne smazit velmi pomalu aby se i maso pekne dodelalo. Dobrou chut.

ivana.m
5. 9. 2010 21:56:30

Ahojky Davide, tenhle receptík je vděčná záležitost:) Díky za pochvalu stránek, to táhneme se synátorem který je můj administrátor, takže mu to vyřídím.
Zdravím z Prahy Chuchle do Maďarska a samozřejmě i přítelkyni :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
5. 9. 2010 20:31:47

Ahoj Ivanko,

tak jsme měli dneska k obědu tyhle fajnový bramboráčky a oblizovali jsme se za ušima oba. Jak já,tak přítelkyně.
Poslední týden o nich neustále mluvila, tak řikám, že je uvařím.
Jinak přítelkyně je Maďarka a českou kuchyni má moc ráda.Já žiju také v Maďarsku ale na naše český jídlo nedám dopustit.
Musím říct, že tenhle recept jsem si oblíbil už v době kdy jsem ho jako jako kuchař v restauraci měl na dením menu. A to víš, že to bylo číslo jedna mezi hosty.
Tvoje stránky jsou moc pěkně provedené, pochvala je na místě.
A nejlepší na tom je, že recepty jsou opravdu chutné, levné
a hlavně pro nás, pro obyčejný lidi (-:

Posíláme pozdrav do Čech a určitě zase napíšu.

David K.

Barbus (neověřeno)
3. 9. 2010 13:47:37

Dekuji Ivanko, a az se to vsechno sjede z dovolenych, prazdnin a soustredeni, tak pozdravy vyridim. I ja zdravim celou Chuchli.

Barbus (neověřeno)
2. 9. 2010 20:39:16

Ahoj Ivanko. Tak tohle jidlo patri k mym oblibenym. Delam to presne takhle. Blahopreji k nove podobe stranek. Jsou opravdu povedene. To si zaslouzi dalsi kristalovou lupu. Aspon ode me uz ji mate.

ivana.m
2. 9. 2010 16:06:57

Dobrý den veronvo, tak to mě velice těší, že se vám nový vzhled líbí :-) Máte pravdu je to už maxi koník, ale o hodně víc tady na stránkách dělá synátor :-) Tedy já už jsem se taky toho spoustu od něj naučila :-) Kdyby mě někdo před dvěma lety řekl, že ve svém věku budu stříhat recepty apod. tak bych ho měla za blázna. Přeji hezký zbytek dne. Ivana M

Jana H. (neověřeno)
2. 9. 2010 15:14:25

Ivo, dělám je ze syrového buď z prsíček nebo horních stehenních řízků. Když z prsíček, tak je podélně rozkrojím,aby nebyly tak silné , naklepu a postup stejný. No ještě osolím a opepřím a pak do bramboráku. Akorát je smažím pomalu, zlehka a propečený jsou. Neboj se jich. My k tomu už jen nějaký salát nebo dušené zelí. :-)

veronva (neověřeno)
2. 9. 2010 12:19:45

Dobrý den,jako vždy za jedna.Ale chtěla jsem napsat....nová podoba stránek je krásná.Zabere vám to asi spoustu času a díky vám,za tu péči kterou stránkám věnujete.Vždy když nevím co,kouknu a mám jasno.Je jasné ,že váš koníček přerostl do velkého koně,ale můžu říct,že to stojí za to.Díky

SuperMazlik (neověřeno)
1. 9. 2010 16:23:59

tak to vypadá opravdu chutně mňam mňam to vyzkouším já tam dávám lančmít a baštíme to s kyselím zelím

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.