Plněná perníková vajíčka
Ivana
Doba přípravy
90 minut
Obtížnost
     

Plněná perníková vajíčka

Plněná perníková vajíčka
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

Těsto měříme v odměrce na tekutiny
250 ml hladké mouky
125 ml moučkového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku
1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
1 lžíce kakaa
1 balíček vanilkového cukru
125 ml mléka
60 ml oleje
1 vejce
máslo na vymazání formiček
Krém na 2 dávky těsta:
15 dkg másla
0,5 l mléka
2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
cukr a rumové aroma podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto dobře zpracujeme, nalijeme do máslem vymazaných formiček a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. Formičky ve kterých jsem to pekla já, jsou upečené za 12-15 minut. Necháme vychladnout, vršek odřízneme, trochu vydlabeme těsto a naplníme krémem Hotové můžeme i ozdobit bílkovou polevou.
Z pudinku a mléka uvaříme hustý pudink a do studeného zašleháme změklé máslo. Podle chuti přidáme cukr a rumové aroma. Tím plníme vajíčka.

Příprava těsta a zdobení 40 minut
Pečení 2x 15 minut
Příprava krému 20 minut

Plněná perníková vajíčka

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Swaya (neověřeno)
30. 3. 2013 12:30:21

Tak se rok s rokem sešel a bběhem něj jsem sehnala jak formy na vajíčka,ale ne silikonové,ale klasické vyklápěcí formičky a i vykrajovátko v potřebné velikosti,tak se můžu vrhnout na opravdová vajíčka a ne jen na plněné mufiny :-) Hezké velikonoce všem!

ivana.m
14. 3. 2013 15:06:23

Dobrý den paní Miládko, bihužel jsem měla jenom jednu formu a tak zbytek těsta musel počkat, ale tvrdá vajíčka nebyla. Jinak k tomu vymazání čokolásou a následnému pečení. Tak já bych se bála, že čokoláda se při pečení připálí. Kolikrát jsem třeba pekla bílkový chlebíček a kousky čokolády se mě ponořily až na dno a ta čokoláda nebyla nejlepší Obrázek odebrán.
Když chcete aby po polití čokoládou byly vidět ty vzorky, tak čokoládu musíte dost rozředit, Ivana M

Milada (neověřeno)
14. 3. 2013 13:33:49

Dobrý den,
zaujal mne tento Váš recept, ráda bych vyzkoušela, není mi však zcela jasné...
Ve videu vidím, že máte siliko formičky, naplníte, vložíte do trouby a co ten zbytek těsta? Ten vám stojí na stole a čeká až upečete, vychladne, namažete a znovu naplníte?
Tedy nejsem odborník, jen samouk a začátečník, ale neraguje náhodou ten kypřící prášek? To by pak ty poslední upečené tvary byly asi tvrdé, nevykynuté?
A ještě dotaz, zda máte zkušenost. Chystám se takovouto siliko formu vymazt rozpuštěnou čokoládou, spíše silnější vrstvu, a teprve potom v ní péci těsto. Netušíte co to udělá? Bojím se totiž, že budu-li polévat čokoládou až hotový "upečenec", tak vejce ztratí tvar, tedy hlavně ty jemné vzorky, které jsou ve formě vyznačené.
Snad se vyjadřuji srozumitelně.
Děkuji.
S pozdravem
Milada

ivana.m
8. 4. 2010 06:56:25

Ahojky Pavlo, já jsem to už plnila i jiným krémem a to tučný tvaroh ušlehaný se šlehačkou, vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky. To je také dobrota :-)

Pavla (neověřeno)
7. 4. 2010 18:57:03

Tak jsem je včera dělala do forem muffinů a výborný. Musela jsem dát málo těsta, protože to docela vyskočilo. S tím krémem chutnají fakt dobře:-)

eva vencel (neověřeno)
31. 3. 2010 07:55:49

....devcata, ja mam napad!Ja udelam"pidi" vajicka a dam to do vanocnich orechu, protoze tady samozrejme nesezenu tu peknou formu. Kdyz se to povede, poslu obrazek. Jinak tedy denne koukam, co ta pani Ivanka zase vymysli fantastickeho!
Eva

Pavla (neověřeno)
29. 3. 2010 19:25:23

Tento recept určitě vyzkouším. Ale jelikož se mi nechce shánět forma s vajíčkama, tak jsem myslela, že by to šlo nějak udělat do formy na muffiny. Jen s tím plněním to půjde asi hůře...

ivana.m
28. 3. 2010 09:05:00

jani, ale se zdobením jsem se nebabrala. Vzala jsem to tou tubičkou. To víš ty malérečky, které to dělají pytlíkem, ty by to měly nádherné, ale hlavně že to bylo výborné :-) Měj se.

Maruška (neověřeno)
27. 3. 2010 19:31:15

to jsou z těch modrých formiček??

Jarek (neověřeno)
27. 3. 2010 15:05:08

vím kde můžete sehnat podobné formičky, ted od čtvrtka mají v lidlu akci na formy za 129 korun , je to do konce příštího týdne , je to forma o velikosti plechu a jsou tam dvě vajíčka, dva beránci a dva zajíčci. akce by měla být teda do tohohle čtvrtka

Jana Kaurová (neověřeno)
27. 3. 2010 13:43:23

Ivanko, díky za info, kluk pojede do Německa, tak ho zaúkoluju, aby se podíval. Třeba to tam taky mají.

ivana.m
27. 3. 2010 13:29:07

Ahojky Jani, teď jsem zkoušela něco najít na netu a ona to bude asi bída. Mě to přivezli z Ameriky a je to od firmy wilton, tak jsem si myslela, že to tady je také k dostání, ale nevím nevím. Určitě to sem dorazí, vždyť to je přece kšeft. je to škoda, protože takhle naplněné to je moc dobré :d přeji ti hezký víkend a kdybych něco zjistila, tak sem písnu :-) Ivana M

ivana.m
27. 3. 2010 13:02:25

Jaruško, oni se krásně vypouknou i z druhé strany a tyhle se nelepí k sobě. Já je udělám ještě na Velikonoce, tohle byla zkouška a s tím pudinkovým krémem to nechci týden nechávat. :-)

Jana Kaurová (neověřeno)
27. 3. 2010 12:47:57

Zdravím, Ivanko, ty jsi šikula a vždycky mě něčím příjemně překvapíš. Mám chuť to zkusit, ale problém jsou ty formičky. Kdyby to těsto bylo tuhé, tak se to dá péct přes lžíci třeba, ale takhle nevím. Nevíš nebo některá z vás, kde se dají ty formičky sehnat ? Nikde jsem je neviděla.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.