Kuřecí guláš
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Kuřecí guláš

Kuřecí guláš
Average: 3.5 (2 votes)

Ingredience

1/2 kg kuřecích prsou
1/2 kg brambor
4 cibule
4 až 5 lžiček sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
2 vrchovaté lžíce sádla (i více)
sůl, česnek podle chuti
2 až 3 kostičky gulášového koření maggi
voda a mouka podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Cibulku si nakrájíme nadrobno a uděláme dohněda na sádle. Nezapomeneme míchat. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které necháme zatáhnout, přimícháme sladkou papriku, ale opravdu téměř hned přilijeme vodu s na kousky nakrájenými bramborami.
Přidáme kmín, sůl a vaříme. Asi v polovině vaření přimícháme kostičky koření a těsně před koncem trochu zahustíme moukou s vodou. Opravdu stačí jenom trochu. Vodu do guláše si dejte podle toho, jak ho chcete mít hustý. Nakonec dochutíme.
Budeme mít 4 porce.
Za tenhle dobrý recept děkuji paní Janě.

Kuřecí guláš +videorecept

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Gabriela
18. 3. 2019 09:45:02

Dobrý den Ivanko, jsem tu nová a nevěděla jsem co uvařit a spíše nevařit pořád dokola to stejné a dnes se pustím do Vašeho kuřecího gulášku a moc se na to těším, Vaše recepty mě hodně krát zachránily od toho co vařit. Děkuji moc za výborné nápady.

marta marková (neověřeno)
30. 11. 2017 07:19:02

Přeji pěkný den a tímto děkuji za úžasné recepty s videí. Mám se stále co učit. Když jsem viděla kuřecí guláš tak jsem málem spadla ze židle,ale vyzkoušela. Fakt dobrý-díky. Vařím často dle tohoto webu.

janaS. (neověřeno)
8. 10. 2011 00:09:05

to víte, že mám radost. Já taky přidám podle nálady majoránku, sušený česnek apod., vše dle chuti a fantazie každého. ;-)
Nic si z toho nedělejte, já nekupuju hovězí a taky se v něm 100% nevyznám (krk, plec, kližka), nemůžeme znát každý všechno. :-)

ivana.m
5. 10. 2011 07:49:22

Veru, učený z nebe nespadl :-) Jinak co se týká toho dochucování, to musíte podle sebe a vidím že jste šikulda a zvládnete to. Přeji hezký den. Ivana M

Veru (neověřeno)
4. 10. 2011 21:52:38

tak gulášek je hotový a nechám uležet do zítra.
Musela jsem tam akorát přidat majoránku. Bez toho mi přišla chuť až moc jednotvárná.
Doufám že jsem to tím nepokazila . Uvidíme jak bude chutnat přítelovi. Jinak Hovězí guláš tedy neměl chybu. Samo mě překvapilo jak moc se povedl.
Ten je bezkonkurenční akorát jsem začínající kuchařka co se týče masa. V řeznictví jsem poprosila že bych chtěla zadní hovězí klišku :-)
Trochu ostuda ale nevadí. Paní se alespoň závratně zlepšila nálada...

janaS. (neověřeno)
8. 6. 2011 21:15:01

souhlas. :-) Nedávno jsem vařila pivní, taky byl dobrý. :beer: Variant je opravdu spoustu, záleží jen na chuti a fantazii každého. :-)

Jerry (neověřeno)
7. 6. 2011 17:10:32

Tak vas zdravim zitra bude u nas kureci gulasek uz se tesim jak doppadne dam vedet.Jerry

ZDENY (neověřeno)
6. 6. 2011 23:17:56

Ivanko a Janino s., poprvé jsem dělala kuřecí guláš podle tohoto receptu a od té doby už mnohokrát. Je to super mňamka, a i když nedávám maggi kostku, tak ostatní koření, zejména více papriky dobře udrží gulášovou chuť. Dnes jsem zahušťovala chlebem a na hotový si ještě dala do talíře kolečka cibule, ňam :-)

ivana.m
20. 10. 2010 17:30:50

Dobrý večer jitakai, tak to budu držet palce ať se daří i nadále a to nejenom ve vaření :-) Pozdrav celé rodince posílá Ivana M :-)

Jitakai (neověřeno)
20. 10. 2010 12:27:39

Dobrý den, paní Ivanko, poprvé v životě jsem si troufla na guláš (je mi 20) a díky vám se povedl hned na poprvé. U nás doma všem chutnal(hlavně tatínek a bratři se olizovali). Děkuji za ta videa, velice mi pomáhají a vaření mě tak ještě víc baví:)

janaS. (neověřeno)
11. 10. 2010 22:15:47

zaujal mě výraz "vražda masa". Vím, že guláš někdo dělá např. i z libového bůčku nebo z krůtího masa.
Mě nějak navedl syn, protože má rád kuřecí maso a řízky a zapečené už byly ;-)
tak navrhnul guláš, ale i s brambory v něm.
A pak jsem se pořád ptala Ivanky, jestli ho už dělala, protože její syn má rád taky kuřecí a nakonec ho nejen uvařila, ale i natočila, což já považuju za čest. ;-)
Sice dávám koření dle chuti, takže není nikdy stejný, ale to se myslím u guláše stává.
Zdravím do Maďarska.

ivana.m
11. 10. 2010 14:06:51

Dobrý den Davide a děkuji za pozdrav :-) Receptík jsem dostala a protože nám fakt chutnal, tak jsem ho natočila Obrázek odebrán. Z Prahy zdraví :-) Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
11. 10. 2010 13:31:12

Ahoj Ivanko,

Pozdrav z Maďarska a opět musím pochválit. Koukal jsem na tenhle recept a tak si říkám, proč to nezkusit.
Já bych guláš s kuřecího nikdy nedělal ( to je pro mě vražda masa (:
ale přítelkyně má kuřecí ráda, tak jsem jí chtěl překvapit.
Samozřejmě úspěch se dostavil okamžitě.
A musím říct, že opravdu mňamka. Ješte budu muset sehnat někde
český chléb, protože guláš mi nejradši s chlebem.
Jinak ta nová úprava stránek velice povedená.
Takže syn si s tím vyhrál (:

Pozdravujeme a těšíme se na další recepty.

David K.

ivana.m
24. 8. 2010 06:45:07

Dobrý den, jestli Vám to pomůže, tak ta moje lžíce má obsah 10 ml. Měřila jsem to s vodou a mám menší lžíce ale jsou to polévkové, ale jak píš modrásek, klidně méně a pak dochutit, protože každý to má rád jinak ochucené. Přeji hezký den. Ivana M

janaS. (neověřeno)
23. 8. 2010 22:59:58

Pokud neva, že odpovím, já používám lžíci polévkovou a lžičku kávovou, ty klasické "poctivé", ne ty mělké levné. Ale já jinak používám koření od oka, a podle chuti i přidám, aby jídlo mělo chuť, jen se solí jsem opatrná. ;-)
Pěkný večer.

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 8. 2010 20:00:18

Dobrý den,

recepty jsou skvělé, mám jen jeden dotaz,lžíce,kterou přidáváme koření atd. je jak velká?

Děkuji

ivana.m
12. 3. 2010 22:17:20

Dobrý den Marcelko, děkuji za přání. Tak každý všechno nejí a jám mám taky zlobidlo v jídle, sice už hodně odrostlé, ale co se dá dělat :-) :-) přeji dobrou noc. Ivana M

marcela (neověřeno)
12. 3. 2010 12:47:43

Dobrý poledne Ivanko,děkuji za odpověď včera jsem ho dělala a klasicky s moukou,byl výbornej,moc jsme si pochutnali,máme rádi kuřecí maso,hlavně kvůli naší malý zlobidle,která je v jídle dosti vybíravá:( ho vařím témeř denně,takže Vaše stránky neustále navštěvuje a jsem moc vděčná,že Vás tu prostřednictvím pc vůbec mám:))))
Přeji hezký den a hodně dalších spokojenců jako jsem já:)))

marcela (neověřeno)
10. 3. 2010 21:20:36

Dobrý večer Ivanko,právě jsem dokoukala recept ma kuřecí gulášek,vypadá výborně a jistě i chutná,jen se chci zeptat jestli by šel zahustit třeba chlebem,jako klasický guláš??Děkuji,pěkný večer

janaS. (neověřeno)
29. 10. 2009 22:35:46

Soni, děkuju za pochvalu a Ivanko, děkuju, že jsi to natočila. ;-)
Oběma i ostatním pěkný večer.

Jirina (neověřeno)
26. 8. 2009 00:14:07

Taky jsem minule delala,ale z krutiho,na cibulku maso, mlety kmin, papriku, tochu kurkumy,spetka suseneho kopru, stavu z pulky citrónu(vydusit),podlit a dusit a pridat na kosticky cuketu(dyni) a dovarit,zahustit jen maizenou trochu nebo vubec,priloha ryze
tento vymysleny recept opravdu prijemne prekvapil

janaS. (neověřeno)
2. 8. 2009 12:04:07

Ahoj všem, pokud se můžu připojit, s tím lečem je to bezva nápad - další alternativa guláše, jen můj kluk zeleninu nejí, jedině pak zvlášť chlapovi. :D Kluk se ptal i na " pravý " guláš, jsem ráda, že ho to zajímá. Kombinaci kuřecího masa + brambor vymyslel vlastně on, já dělala klasiku. :D
Papa.
JaninaS.

Pavla.N (neověřeno)
2. 8. 2009 11:24:55

Dobrý den, právě jsem koukala na tento recept, je to rychlejší alternativa guláše a velmi chutná, dělám něco podobného a ještě chvilku před koncem vaření tam naliji celou skleničku sterilovaného leča, to pro toho kdo má rád zeleninu, má to ještě jednu výhodu, tím lečem se ten guláš zahustí a nemusíme již zahušťovat moukou.Přeji krásný den. Pavla.N

Nikola (neověřeno)
1. 8. 2009 22:51:55

Dobrý den paní Ivano! Musím Vám pochválit vaše výborné recepty! Tyto internetové stránky jsem si velice oblíbila a už nechodím na žádné jiné :D Mám moc ráda českou kuchyni a vím, že recepty, které chci připravit, většinou najdu u Vás. Recepty máte velice hezky popsané a když si nejsem jistá s přípravou nějaké dobroty, tak zkouknu Váš videorecept a pak už mám jistotu, že to zvládnu naprosto bez problémů :-) Mějte se moc hezky!! A moc děkuji za tyto skvělé recepty!! Nikola(24)

Martinka (neověřeno)
1. 8. 2009 21:36:44

Ahoj Ivanko, tak zase jeden rychlý a dobrý recept. Je to takový bramborový gulášek, místo s buřtem tak s kuřecím. Senza změna. Díky za nápad.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.