Koblížkové jednohubky
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Koblížkové jednohubky

Koblížkové jednohubky
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
3 dkg másla
4 dkg moučkového cukru
2 žloutky
1/2 balíčku vanilkového cukru
1 lžička citronové šťávy
2 lžíce rumu
1 dl mléka
25 dkg hladké mouky
1/4 lžičky soli
sušené droždí na 25 dkg mouky
mouka na podsypávání
Náplň:
5 středně velkých jablek
50 ml vody
4 vrchovaté lžičky vanilkového pudinkového prášku
skořici a cukr krupice podle chuti
Reklama

Postup přípravy

těsto:
Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme ostatní suroviny a hnětačem zpracujeme. Vyklopíme na pomoučněný vál a ještě zpracujeme a můžeme přidat trochu mouky, aby se těsto nelepilo a šlo válet.
Postupně si budeme vyvalovat placky vysoké asi 1,2 - 2 mm. Jednu placku si položíme na formu na ravioly, lehce přejedeme válečkem a do označených políček dáme náplň. Přikryjeme dalším plátem těsta a přejedeme válečkem. Zbylé těsto použijeme na další plát a hotové jednohubky si dáváme na vál, kde je necháme dokynout. Těsto které budeme zpracovávat podruhé jde hůře válet a tak se do toho víc opřete.

náplň:
Jablka nastrouháme nahrubo, přilijeme vodu a trochu rozvaříme. Přimícháme pudink, cukr a skořici a asi 2 minuty povaříme. Vychladlou náplní plníme jednohubky.Můžeme si udělat různé náplně.

Pečeme v rozpáleném oleji, nejlépe ve friťáku.

Koblížkové jednohubky +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Zuzana F. (neověřeno)
9. 6. 2009 15:52:11

Dobrý den,
Ivanko, mrňavé koblížky jsem také jednou dělala, včera jsem si však na tohle tvořítko dala těsto z uvařeného pudinku, jak jsem zjistila, finální výrobek jste viděla ve fotogalerii, ale nenašla jste recept, tak Vám píšu, že je ve fóru, v kategorii "různé", mezi nezařazenými recepty. Nevím, jestli to tak nechat, nebo ho šoupnout mezi pečené sladké. S pozdravem Zuzka

Jaruš (neověřeno)
11. 5. 2009 21:26:03

Ivanko, to na slanou variantu nedáváš cukr??? To by byl taky bezva nápad i slané. No vidíš,od toho jsme tady,abychom se dozvěděly co nevíme samy.

Dobrý den Terezko, kolik to stojí na to se podívejte na stránky firmy reproplast a já mám pocit, že to budou mít i v domácích potřebách, ale někdo si něco kupoval v krámě a vyšlo ho to stejně jako v repropl. i s poštovným :p. Ivana M

Jaruš (neověřeno)
11. 5. 2009 16:24:24

Ivanko,to vypadá úžasně. Já mám ještě od Sovětky když jsme byli v té Koreji pelmenici a taky to dělá takovéto vzory,ale to se těsto rozválí na obě půlky,do jedné se dá náplň a druhá se přiklopí a zároveň se to odřízne. Konečně to využiju. Všechno se jednou hodí.Určitě to v brzké době vyzkouším.

Tereza (neověřeno)
11. 5. 2009 15:55:50

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, kde se dá koupit takové šikovné tvořítko a kolik cca stojí?
Děkuji.

verka123 (neověřeno)
11. 5. 2009 08:43:46

Ivanko, to je teda opravdu bezvadný. Kobližky mají pro mně úplně ideální velikost, to bych potřebovala. Budu se muset po tom podívat. Pro někoho budou asi malý, ale tak jich sní víc, ale pro mně úplně ideální. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.