Kuřecí stehýnka na medu
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kuřecí stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka na medu
Average: 4.5 (4 votes)

Ingredience

cca 1,30 kg kuřecích stehýnek
2 lžíce sojové omáčky tmavé
4 stroužky česneku
2 až 3 vrchovaté lžíce medu
3 vrchovaté lžíce jemné pálivého kečupu
1 a 1/2 lžičky soli
8 dkg másla
0,5 až 1 dl vody
Reklama

Postup přípravy

Do rozehřátého másla si vymáčkneme česnek, přidáme ostatní suroviny a jestli-že stehýnka nebudeme grilovat, tak tam přilijeme vodu, ale pro začátek bude stačit ta půl decka.
Stehýnka omyjeme, namočíme do řidké marinády a vložíme do pekáčku, marinádu nalijeme také do pekáčku. Dáme do trouby a pečeme odkryté asi na 170-180 st. Během pečení stehýnka poléváme šťávou.
Kdyby vám stehýnka pustila ještě hodně šťávy, musíte jí nechat vypéct, ale šťávička je dobrá na rozmačkané brambůrky.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Silvie (neověřeno)
27. 3. 2009 11:22:19

Dnes jsem uvařila tento recept,božské Ivanko!!!a to ještě budu dělat naložený hermelín,už se těším :-) Mám moc ráda Vaše recepty.

Siminka (neověřeno)
15. 3. 2009 17:51:14

Zdravím Ivanko,taky jsem si to tak myslela ale jistá jsem si nebyla.Každopádně děkuji za radu.Prohlédnu si to tu a uvidím. Jsem si jistá že něco vyberu.Děkuji a mějte se .

Ahojky Siminko, recept nemám, ale já bych řekla, že aby to drželo na tom mase, tak to musí být nějaká marinádička a tu bych si tak představovala - vejce, jogurt, solamyl, sůl a další dochucení jako třeba paprika, česnek, hořčiče nebo nějaká sojovka, prostě něco podobného do čeho nakládám delikatesní kuřecí prsa, které jsou tady na webu. Ivana u

Siminka (neověřeno)
15. 3. 2009 11:04:14

Dobrý den Ivanko,včera jsem dělala stehýnka podle Vás a byla to opravdu pochoutka.Mám na Vás jeden dotaz.Nevíte náhodou recept na Kuřecí prsa v jogurtové krustě? Děkuji

Dobré jitro Michaelo, zdravím do Irska. Máme taky rádi hodně kuřecí a toho je tady dost. Některé bohužel náročnější na přípravu, ale snad si ještě něco vyberete. Přeji hezké a klidné svátky. Zdraví Ivana M z Prahy

Michala (neověřeno)
17. 12. 2008 01:22:01

Tento recept je nejlepsi, co jsem tady objevila. Vyzkousela jsem ho a od te doby delam stehynka na tento zpusob skoro kazdy tyden. Jsem nadsena jak jednoducha je priprava, jelikoz pracuju kazdy den do 10 hodin v noci, tak hledam vzdy recepty, ktere jsou za par minut hotove...a pece se to potom uz samo:-) idealni.
A ta stavicka je opravdu delikatesni, chut kuratka uplne vyborna zadna klasika a hlavne neni suche. Vyborne davam plny pocet hvezdicek.

Ziju v Irsku a levne jsou tu hlavne kureci stehna, tak je to pro me i extremne ekonomicky recept. Ocenila bych vic takovych receptu...(varit pro 2m vysokeho hladoveho chlapa, kdyz jsem 12h v praci muzu jenom diky receptum jako je tento).

Dekuji za tyto webove stranky. Jsem zacatecnik ve vareni a libi se mi ze s temito recepty nic nezkazim. Vsechno je vysvetlene tak ze jako laik to pochopim dobre. Jinde jsem vse delala take podle navodu a vysledek byl kolikrat z neznameho duvodu uplne jiny :-)

Líba (neověřeno)
18. 10. 2008 19:37:25

Zase inspirace. Ale kombinace sojovky a másla by mě nenapadla, vždycky jsem používala olivový olej. Zkusím a protože recepty Ivanky fakt fungují, těším se na novou chuť.