Sypaný koláč
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Sypaný koláč

Sypaný koláč
Average: 3.5 (2 votes)

Ingredience

používáme hrnek o obsahu 1/4 l
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krystal
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání vysokého plechu 30x40 cm
12 dkg Hery na polití koláče
tvarohová náplň na polití:
1/4 l mléka
75 dkg měkkého tvarohu ve vaničce polotučného !!!!
3/4 hrnku cukru krystal
1 vanilkový pudinkový prášek
3 vejce
Reklama

Postup přípravy

Mouku, cukry a prášek do pečiva si dobře promícháme. Polovinou těsta posypeme máslem namazaný plech a opatrně polijeme tvarohovou náplní, kterou napřed dopře vyšleháme metličkou.

tvarohová náplň na polití - rozšleháme metličkami
Na náplň dosypeme zbývající část sypké směsi a polijeme rozehřátou Herou. Při polévání Herou zůstanou malinkaté nepolité kousky, to nevadí. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. a pečeme cca 30 minut.

krájíme vychladlé a kdyby se vám stalo a  někde vám dole zůstalo trošičku sypké směsi, nevadí i to se může stát.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Wendy (neověřeno)
13. 11. 2015 11:28:37

nemyslela jsem tím Vás, ale toho, kdo Vám ten recept dal, chápu že jste to uvedla tak jak jste to dostala. Já už jsem to měla z plnotučného tvarohu vyzkoušené, chtěla jsem tím jen říct, že to lze bez problému zaměnit. W.

ivana.m
8. 11. 2015 11:47:14

Ahojky Wendy, já jsem nepsala, že na tom trvám. Já jsem psala , že jsem recept dostala s upozornĕním, že mám použít tvaroh, který je tam také napsán a že tedy nevím a to je myslím rozdíl, když píšete že na tom trvám :-) Ivana m

Wendy (neověřeno)
8. 11. 2015 01:07:08

Používám na tento koláč i tučný tvaroh, povedl se mi vždycky a nevím proč autorka receptu trvá na polotučném tvarohu, snad jen kvůli kalorické hodnotě? W.

Mirča (neověřeno)
5. 11. 2015 15:27:41

Ahojky. Chci se zeptat mam doma tučný tvaroh mohla bych ho použím místo polotučného?
Děkuju za odpověd :-)

Jaška (neověřeno)
24. 7. 2013 18:33:20

S pudinkem a máslem souhlasím. Špaldová mouka mi přijde dobrá inovace. ;.) Vyzkouším. Dělám již asi 30 let a obměňuji. Do tvarohu přidám rozinky a ořechy namočené v rumu, trochu citronové šťávy. Nebo do jedné "sypké" části přidám kakao, a hned je jiný moučník. Nebo vynechám v tvarohové náplni šťávu, rozinky a ořechy a dám jakékoli ovoce - co mám zrovna po ruce. Čerstvé, kompotové, zmrazené. Nejlepší je samozřejmě trošinku nakyslé. Hodně tlustě vymažu plech, pak "sypu", liju, zase sypu, pokladu máslem. A pak se odháním od plechu. Nejlepší je druhý den, kdy se vše krásně rozleží. Mám bednu meruněk - jdu na něj.

Nepřihlášený (neověřeno)
13. 7. 2012 15:11:40

to máš uplnou pravdu i to počasí tomu odpovida !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Petjanka (neověřeno)
25. 5. 2012 16:55:31

vřele doporučuji nedávat do tvarohu van.puding a místo rozehřáté hery dát nahoru plátky másla a do tvarohu malou štamprličku rumu a kůru z 1citronu najemnou nastrouhanou.Pro obměnu místo jednoho hrnku pol.mouky dejte 1 hrnek špaldové. Tedy 2 hrnky polohrubé a 1 hrnek špaldové. Koláček je štavnatější, lahodnější a jemnější. Peču ho takto už léta a je špičkový.

Nepřihlášený (neověřeno)
16. 2. 2011 19:20:10

Je to velmi jednoduché, rychlé a přitom opravdu lahodné. Děkujeme Vladimír a Kamilka

Monika (neověřeno)
25. 1. 2011 19:15:45

Tak jsem tento recept vyzkoušela a na tvaroh i navrch jsem nasypala kokos.Nemá to chybu...doporučuju všem a moc díky.Jsem moc ráda,že jsem na tyto stránky narazila a konečně můžu zkoušet i něco nového.Je to super.Monika

Bára (neověřeno)
24. 7. 2009 22:48:45

Zdravím všechny cukrářky a přidávám sem recept,jak tento sypaný koláč dělám já.Je velmi chutný a jednoduchý: 1,5 hrnku polohr.mouky,1/2 hrnku cukru krupice,1/2 prášku do pečiva-vše smíchat. Náplň: 1 tvaroh červený,2 celá vejce,2 vanilkové cukry,130ml mléka-vymíchat na dost řídkou hmotu.,jakékoliv ovoce-nejlépe meruňky,rybíz,maliny.
Já ho dělám ve velké remosce,kterou vymažu máslem a vysypu kokosem.Nasypu půl moučné směsi+náplň+ovoce+zbytek směsi a navrch po celé ploše slabé plátky nakrájeného másla-asi 1/4 másla.Nebojte se té řídké tvarohové náplně,ta je právě pro úspěšný výsledek rozhodující.Ještě dodávám,že 1 hrnek=250ml.Přeji dobrou chuť.

Jana (neověřeno)
24. 7. 2009 16:24:39

Ahoj Ivanko,
zase jsem po dlouhé době k Tobě do netkuchařky nakoukla. A musím Ti říct, že tenhle koláč je paráda a moc dobrý. Dělám ho už pár let a jen do tvarohové náplně ještě vždycky přidám nastrouhanou citronovou kůru a ještě tak jednou dvaktát stříknu cit. šťávy a je to pohádka-u nás hooodně oblíbený.
Přeji pěkný den
Jana
P.S: Asi nevíš kam mne zařadit, tak já jsem ta "přebornice", která na poprvé o Vánocích zmršila Tvůj kokosový salámek...

Veronika (neověřeno)
7. 6. 2009 18:14:50

musim rict ze je to s tim tvarohem a marmeladkou vyborne!!!!misto vanilkoveho pudingu jsem dala jahodovy a na vrch toho tvarohu jsem nalzickovala jahodovou marmeladu...a je to jako zakusek!!!

Edita (neověřeno)
6. 6. 2009 03:30:23

Diky za vysvetleni, tak mozna mate pravdu, ze to tak ma byt ..Sarce tedy taky moc nejel, ale sousedka si ho nemohla vynachvalit, zavolala nastesti nez jsem ho cely nasypala do kose, tak alespon nekomu chutnal, asi to bude tim ze kazdy mame jine chute ..ja zase miluji od vas rezy se zakysanou smetanou a pudinkem a sousedce to nesmakovalo..tak si vyberte..zhejckana Americanka :~)). Dnes jsem koukala na ten novy Bebeckovy recept a myslim ze by jste si mela otevrit samotnou kategorii BeBe Tvorba :~)) jste opravdu moc sikovna. Ja tuhle videla na ceskem mimibazaru Vlacek z bebe susenek..ja vas vsechny obdivuji jak jste tvorive. Jeste jednou diky a hodne zdaru a uz se tesim na dalsi recepty.
Edita

Dobrý den Edito, ten koláč má nahoře takovou krustičku a je možný, že když je v troubě hodně nahoře, tak ten cukr zkaramelizuje. Ale druhý den by to mělo být měkké. :-) S tou moukou nevím, já to dělám z polohrubé. :-) Přeji hezký den. Ivana M

Edita (neověřeno)
5. 6. 2009 04:03:01

Pani Ivanko, tak vam muzu rici ze diky vam travim vecery jen s vasi webovou strankou za kterou vam moc dekuji. A tak po nekolika receptech ktere jsem od vas vyzkousela jsem si pripadala ze jsem sikovnejsi nez jsem si myslela a dnes jsem zjistila ze nejsem. Upekla jsem sypany kolac a muzu rici ze vsechno bylo Ok, az do te doby nez jsem ho chtela rozkrojit ..Vrsek je cely tvrdy jak dlazdicky..a tak si rikam jestli je mozne ze me to nahore nejak ta mouka s cukrem zkaramelizovaly nebo co se stalo..musim se priznat ze jsem recept uplne nedodrzela, dala jsem totiz misto 3 hrnecku pol mouky jen 2 + 1 hladke, nebot polohruba me dosla a v polskem obchode uz bylo zavreno a navic jsem to pekla 40 min nebot po 30min se kolac jeste porad " hybal"..co myslite je to tou moukou..porad slysim ze muzu polhr mouku nahradit hladkou a to je poprve co jsem to zkusila a tak to dopadlo. Radeji se budu asi drzet tradicnich receptu, kde se na tom neda moc zkazit ..Hodne stesti a moc dekuji za nejlepsi kucharku pro zacatecniky i pokrocile

Návštěvník (neověřeno)
2. 6. 2009 18:23:37

chtela bych ten kolac upect dnes a chtela bych prosim radu zda-li muzu dat jablka i tvaroh???prosim poradte mi!!!Dekuji

alča (neověřeno)
14. 4. 2009 21:10:02

Dík za odpověď , dala jsem tam správný tvaroh , ale ještě jednou chci říct , že ta chyba je určitě u mne a na tyto stránky nenechám dopustit , jsou super a toto jsem dala jen jako spestření , že ne každý je vždy šikovný , že , ehm a zrovna když jsem se chtěla vytáhnout !Ahoj a hezký večer !

alča (neověřeno)
14. 4. 2009 13:49:48

Mě se tento koláč nepovedl.Vzhledově super, voněl báječně ,struktura pěkná ale chuť taková divná ,ten tvaroh moc hutný a pachuť trochu po mouce ...... ale asi moje nějaká chyba , protože co jinak uvařím nebo upeču podle vašich receptů je skvělé , třeba ten koláč ,, peřinka ,, báječný !!!!

Lída P. (neověřeno)
7. 4. 2009 17:29:44

ahojky Haničko.tenhle koláč mám už X let, můžu Ti jen poradit,zkus do toho dát ovoce,ale není to ono,bez ovoce - je prostě mňamka:)))

Návštěvník (neověřeno)
3. 4. 2009 21:44:22

Ahoj Ivanko, tak jsem se po delší době dostala zase na Tvoje stránky a upekla jsem tento moučník. Je to fakt výborný a rychlý. Děkuji za recept. Martinka

Ahoj Ivanko,opět velký dík a poklona za tak výborné recepty,zatím jsem nic nezkazila a sklidila jsem doma jen pochvalu!Nikdy jsem nic podobného nepekla,měla jsem z toho strach,ale opravdu vyníkající,mohu jen doporučit!Udělala jsem ji jen z tvarohem,bez ovoce a je výborná!!Díky a pěkný den!Lenka
P.S.udělám si kafčo a tu výbornou buchtičku k tomu.Příště zkouším peřinu-buchtu!

Eva (neověřeno)
1. 3. 2009 17:01:03

Dobrý den,veliká pochvala.Je to moc dobroučké.Díky za recept,zařadím ho mezi své stálice.Něco málo pro pousmání...když jsem si vymazala plech,automaticky jsem ho i PEČLIVĚ vysypala hrubou moukou...:D :D

Simísek:) (neověřeno)
20. 2. 2009 23:01:55

Tak jsem ho včera upekla a jen se po něm zaprášilo:D Jinak perfektní stránka, je mi 15 a kuchtím kuchtím, všichni chválí:)

Mirča (neověřeno)
9. 12. 2008 08:26:51

Ahoj Ivanko.Včera jsem pekla tenhle výborný koláč.Dokoupila jsem si pár věcí a broskve kompotovaný,abych je mohla dát na tvaroh.Když jsem koláč upekla,tak jsem zjistila,že jsem tam nedala ty broskve.Příště ho udělám z ovocem.Přeju pěkný den

Dáša (neověřeno)
3. 12. 2008 21:24:15

Zdravím všechny "cukrářky". Dnes jsem pekla tento výborný koláč s tvarohem (bez pudinku, oddělila jsem bílky a ušlehala z nich sníh a na závěr zapravila do tvarohu-taky ho výborně zlehčí)a mraženými půlenými švestkam. V létě jsem dala na tvaroh kuličky červeného rybízu - také moc dobré.
Není nad koláče, které si upečeme doma, že? Někdy se mi do toho pečení moc nechce, dost mě bolí páteř, ale nakonec jsem ráda, když něco upeču. Z "buchet" koupených v obchodě jsem vždycky zklamaná a říkám si, proč raději něco neupeču?!

Ahojky Vendy, už jsem přemýšlela o kombinaci jablka, tvaroh a jsem ráda že to někdo vyzkoušel. To je fakt výborný že to napíšeš i pro ostatní. Díky za pochvalu a přeji hezký den. Ivana M

Vendy (neověřeno)
9. 11. 2008 23:09:44

Dobrý den,
tenhle koláč peču už dlouho,kdo by se bál to zkusit s tvarohem i jablky,tak ta jablka opatrně poházím na tvaroh (asi 5 ks nahrubo strouh.), posypu je 1 skořic. cukrem a pak stejně jako na videu.

Pudink.prášek do tvarohu jsem nedávala, ale určitě to zkusím, ten tvaroh bude určitě jemnější.
Dnes jsem se dívala na některé stránky s recepty (co jsou ve vašich odkazech), ale ty vaše jsou stejně nejlepší!!!!! Díky za ně. V.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.