Kuřecí stehna na zelenině
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Kuřecí stehna na zelenině

Kuřecí stehna na zelenině
Average: 5 (2 votes)

Ingredience

4 nebo 5 kuřecích stehen vykostěných
0,5 kg rajských jablíček
10 dkg pórku
20 dkg červené čerstvé papriky
5 dkg špeku
2 lžíce plnotučné hořčice
1 vrchovatá lžíce sádla
pepř a sůl podle chuti
1/2 až 1 kostička bujónu
1,5 dl vody vody na podlití a možná ještě podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Do pekáčku si dáme sádlo, nakrájený špek, hořčici, nakrájenou zeleninu. Na to si položíme omytá, vykostěná, osolená a opepřená stehna a zalijeme vodou.
Pečeme doměkka. Měkká stehna vyndáme, zeleninu rozmichujeme, přidáme bujón a necháme ho rozvařit. Popřípadě mužeme přidat ještě trochu vody, ale čím víc přidáte, tak omáčka bude ztrácet chuť. Omáčka je krásně hustá a nemusíme vůbec přidávat mouku.
Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Počet porcí
4

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
29. 10. 2017 21:40:08

Dobrý den pane Josefe, tak bohužel u tohoto receptu ještě nemám čas přípravy a na kolik stupňů ho připravit, ale u ostatních už se to snažím napravit a uvádím to. Takže tohle berte přibližně. Kuře dávám do rozpálené trouby na 200 st. a jakmile se začne péct, tak to klidně snížím na 170 - 180 st. a stehna by měla být hotová cca za 40 minut. Záleží také na velikosti stehen a opravdu každá trouba peče jinak. Mám novou a úplně zírám na časy pečení, než jsem měla ve straré troubě.
Ať se Vám daří. Ivana M

Josef (neověřeno)
28. 10. 2017 11:06:09

Recept se mně zdá dobrý a nenáročný jak na ingredien a čas přípravy, jen bych chtěl vědět na jakou teplotu a přibližný čas do trouby.

ivana.m
7. 9. 2010 11:55:35

Dobrý den Moniko, tenhle nový vzhled máme asi týden a tohle musí můj administrátor ještě doladit, tak prosím Vás vydržte :)Ivana M

Monika (neověřeno)
7. 9. 2010 09:41:19

Dobrý den,mám problém si vytisknout recept.Když zadám verze pro tisk tak my to tiskne i názor na recept.

ivana.m
21. 5. 2010 08:00:54

Dobré jitro paní Vierko, to je úžasné a pochvaly si moc cením :-) tak tady v Česku se říká, že Američané moc nevyvařují a ani tam není tolik dobrých surovin, tak asi je na tom něco pravdy :-) JInak, by bylo dobré kdyby jste sem poslala nějaké to sluníčko. Tady leje a je fakt ošklivo. Přeji hezký den a zdravím celou Vaší rodinu. Ivana M z Prahy

Viera (neověřeno)
21. 5. 2010 04:26:24

Pani Ivanka,manzel mi nakazal Vam napisat pochvalu za tuto dobrotku.Veeeeeeeelmi mu chutilo a len chvali a chvali.Toto je prvy krat co pisem niekomu pochvalu a vdaku a nie len za dobre jedla,ale aj za vynikajucu,jednoduchu a domacku stranku.Uz som pripravila zopar vasich receptov a za kazdym uspech.Mnazel si berie do prace domacu stravu a jeho americki kolegovia sa idu pobit za jeho obedami,takze ho musim poriadne nabalit,aby sa aj im uslo,lebo inak sa snazia aby s nimi menil co on nerad.Dostala som vela pochvaleni,ktore patria aj vam.Tak este raz vdaka a prijmite pozdrav so slnecnej Floridy. Viera

ivana.m
11. 12. 2009 08:10:40

Ahojky Florido, no tak jsi to zvládla a určitě jsi měla úspěch.jak někdo něco nejí, to je potom náročné pro něho něco připravit . Měj se a přeji ti hezký předvánoční čas. Ivana M

Florida (neověřeno)
10. 12. 2009 23:43:43

Sorry Ivanko, ze mi to vzalo tak dlouho, Tak jsem nakonec na tu "slavnou veceri delala tillapia na kminu, kureci stehna na tomatoes a capers a ten tatarak jako predkrm, dala jsem tam sice vejce, ale dosud nikdo neumrel tak je to OK. Dekuji za vsechny rady a inspirace. Thanks, V.

Ahojky Florido, tedy to ti nezávidím.Ten špek tam dodá fakt chuť. Nevím jaké tam jsou k dostání suroviny, ale typicky Český je guláš z hovězího zadního masa a i ten knedlík by se snad obešel bez vajíčka. Nebo tedy jedině kuřecí a to kuřecí závitky se zelím, nebo kuře na zelí. K tomu brambor, nebo k těm závitkům i hranolky nebo opečené brambory. :-) :-) Tak že snaž a budu na tebe moc myslet :-) A neboj to bude dobrý.

Ivanko pohotovost!!!. My mame pristi weekend na veceri velmi dulezite hosty a chtela bych delat neco ceskyho, problem je vtom ze ona nemuze jist ze zdravotnich duvodu: veprovy, zadny mlecny, zadny vejce a velmi malo hoveziho. Ja myslela jako predkrm Steak tartar a pak ty stehna na zelenine, ale tam je slanina tak nevim jak by to dopadlo bez ni, ona muze rybe, ale ty zase ja nejim, tak jsem v koncich . Porad!!! V.

Hanka (neověřeno)
6. 8. 2009 23:02:58

Dobrý večer,
tak dnes jsme měli k večeři tuto dobrůtku, akorát s malou obměnou, protože přítel zapomněl koupit špek, tak jsem k zelenině přidala na drobno nakrájenou domácí klobásku a taky kousek řapíkatého celeru a pak jsem to i s tou klobáskou rozmixovala, šlo to dobře a bylo to velmi dobré. Přítel nešetřil chválou a tchán snědl dvě porce :). Takže opět boduji s Vašimi recepty. Moc děkuji a těším se na další. Přeji dobrou noc. Hanka

Jana (neověřeno)
18. 4. 2009 13:13:34

Dobry den tak jsem dneska v sobotu zkoukla video s receptem no a hned jsem se dala do vareni .Jidlo bylo vytecne super fakt s knedlikem jedna basen dekuji ze jsem si mohla podle vas uvarit je to jednoduche a chutne doporucuji vsem Jana

Mirča (neověřeno)
10. 12. 2008 15:23:59

Ahojky tak všem chutnalo takže receptík mám založený mezi ostátními,které jsem zkoušela.Měj se pěkně

Mirča (neověřeno)
9. 12. 2008 21:27:56

Ahoj Ivanko,tak jsem uvařila na zejtra tenhle recept je to dobré.Jsem zvědavá co řekne zbytek rodiny.Měj se pěkně

lomačka (neověřeno)
9. 9. 2008 15:01:06

Ahojky Ivano a všichni co sem na tu naší kuchařinku chodí čučet!!!
Tak jsem dnes dělala tento receptík a opravdu všichni si pošušňali.

Dík ,Dík

Janinka (neověřeno)
3. 9. 2008 23:44:40

Tak jen nesu pochvalu od manžela, byl nadšený!!! Fakt mi to udělalo radost, hlavně teda proto, že on jinak zeleninu moc nemusí a taky, že jsem se trošku bála, jestli mu nebude vadit, že mu po dvou měsících pryč co jedl skoro furt jen ryby a mořské potvory, že mu naservíruju něco takového, ale chválil to během jídla několikrát. Nakonec jsem to ještě trošičku zjemnila smetanou. A jestli můžu, zítra taky přidám jeden recept, ještě po bačičce, i když se, poměrně podobný, objevil v nedávném čísle Apetitu...

Janinka (neověřeno)
3. 9. 2008 13:10:44

Jejej, to oni by mastný baštily furt a občas staršímu i dám, ale mají po tom strašnej průjem, nevím proč, do určitýho množství jim v mase tuk nevadí, ale stačí ho trošku víc a je zle. Ono když je to občas prožene, tak to zase taky tak neuškodí :-) Teda ten mladší je pořád maminčin kojící mamánek, takže ten dostává jen polívečku, ale už občas dávám i to co jíme my, ale zatím nesolím... U nás je těch omezení ve stravě víc, ale snad to časem ustoupí... A upřímně, ani mi to tak nevadí, protože tím pádem jím zdravěji i já, vařím nám společně, taťku máme doma jen tak jeden týden za dva měsíce, takže co vařit jemu neřeším... Jinak už peču tohle kuřátko manželovi, vrátí se nám kolem 4, tak doufám, že bude chutnat, nakonec mu to i namixuju a dám mu k tomu knedlíky. Už se na něj těším jak puberťačka :-) Tak dám pak vědět, jakej mělo kuřátko úspěch, Dala jsem i tu slaninu i anglickou, tak si ho rozmazluju :-) Děti dostanou kuřecí polívku, jsem macecha :D Tak se mějte krásně a ještě jednou moc děkuji za recept.

Dobré jitro Janinko, tak to tedy nemáte jednoduché. A to nemají rádi, nebo to nesmí? Jestli to nesmí, tak to taky jsou chudáci. Ne že by bez toho člověk nemohl být živ, ale někdy je trošičku mastnějšího v tom jídle dobré. Přeji hezký den. Ivana M.

Janinka (neověřeno)
2. 9. 2008 21:05:07

Dobrý večer, tak jsem si nakonec tohle kuřátko udělala k večeři. Zítra budu dělat ještě jednou dětem a manželovi. Dala jsem tam trošku i toho tučnýho, ale zvolila jsem anglickou slaninu, kterou jsem prvně pořádně vypekla a až pak dala maso a zeleninku. Papriky jsem chvilku hodila na gril, sloupla a rajčátka spařila a taky sloupla a nakonec nic nemixovala a bylo to výborný!!! Zítra asi udělám manželovi zvlášť taky se slaninkou a děti asi ošidím polívkou, nic tučnýho nemůžou, takže sádlo, tučný maso a cokoliv podobnýho je u nás pasé, musím i vybírat tuk z vývaru, zajímavý, že jim vadí jen tuk z masa, mlíka ne... ale to už odbočuju. Jinak moc děkuji za recept, výborný!

Ahoj Janinko bubáka můžete vykrojit, ale jinak to dávám i se slupkou a po tom upečení to jde krásně rozmixovat. Doma chtěli hladkou omáčku. Tak to je velká smůla, že to bude bez sádla a špeku.To tam dělá takovou dobrou chuť. A to nemůžete alespoň trošičku? Připadaá, že je ho tam fakt jenom propagačně. Zdraví Ivana M.

Janinka (neověřeno)
2. 9. 2008 00:05:14

Dobrý večer, Ivanko, dáváte rajčátka i se šlupkou? A vykrajujete bubáky? Napadlo mě oloupat rajčátka i papriku a pak by se třeba nemuselo mixovat. Mám taková jídla rádla, určitě zkusím, pro děti namixuji, nám s manželem zkusím nemixovat. Zkusím to oloupat, i když je to práce navíc, ale co... :-) Ale teda u nás nebude špek a sádlo, ale na druhou stranu, ono mi to jen prospěje :-) Určitě dám vědět jak se povedlo, ve středu se do něj pustím, vrací se nám táta, tak snad si pošmákne :-)

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.