Limonáda z květů černého bezu
Ivana
Doba přípravy
72 minut
Obtížnost
     

Limonáda z květů černého bezu

Limonáda z květů černého bezu
Average: 4.5 (2 votes)

Ingredience

6 velkých květů
2 citrony
cca 4 l vody
25 dkg krystalového cukru (i méně)
Reklama

Postup přípravy

Do velké lahve od okurek dáme květy kterým ustřiháme stonky, přidáme cukr a šťávu z citronů. ( Květy neoplachuji, popřípadě vyberu broučky). www.topvideorecepty.cz
Zalijeme vařící vodou a necháme stát do druhého dne. Já jsem to nechala ve sklepě, ale není tam moc chladno.
Druhý den limonádu přecedíme, nalijeme do lahví. Uchováváme v lednici. Je to vlastně jenom bezinková voda s citronem,

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
30. 4. 2011 08:34:46

Já již léta dělám likér z bezinek.Užíváme ho jako lék na všechny potíže celá rodina.Stačí malé štamprdle za den.Opravdu skvělé.Takže: 2l obraných a čistě umytých bezinek-černé kuličky a vaříme v 1l vody 15minut.Štávu pak procedíme,přidáme 1kg cukru a vaříme ještě 5 minut.Zasypeme 2lžičkama mleté zrnkové kávy a necháme přejít varem.Nakonec vlejeme půl litru rumu.Užívá se po lžičkách po jídle 2-3krát denně.

lejdy-ann (neověřeno)
28. 4. 2011 11:03:09

já limonádu dělám už několik let.svařím čtyři litry vody s půl kilem cukru, nechám vychladit a naliju do velké sklenice na čtyři velké květy bezu, přidám na kolečka nakrájený citron a dám na tři neděle na slunné místo.třeba na okno.pak to scedím do pet lahví, zavíčkuju a dám na týden až čtrnáct dní do ledničky.nebo to jde i do sklepa.pak je limonáda pěkně perlivá i bez kvasnic.nikdy moc dlouho nevydrží, protože pro ni jezdí i kamarádi :).když dáte těch květů víc a víc cukru, začne se tvořit alkohol a je z toho osvěžující šampus.jen pozor, má tendenci hodně pěnit :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
14. 6. 2010 20:15:52

Květy určitě předem propláchněte vodou, bez propláchnutí to pak chutná po pylu který při pití zůstává na jazyku

karolina (neověřeno)
25. 1. 2010 21:25:12

mojí babičky maminka dělala bezovou limonádu která byla prý vynikajíci postup je as stejný jenom to necháme asi 3 měsíce ležet :-)
zdraví Karolína.R

jana (neověřeno)
2. 11. 2009 14:24:40

ještě něco málo k bezu, dělám limonádu šumivou již několik let a osvědčila se , zejména pro ty co mají problém s pletí / třeba v pubertě/- 4 litry vody a 30 dkg cukru svařím a nechám vychladit.Potom přidám asi tak 12-15 ks bezinkových květů a 4 dkg kvasnic / někdy dám i maličko více /, nechám 24 hod stát , scedím a vychladím.Hezky to šumí, voní a komu kvasnice nevadí je to dobrý na osvěžení v létě, ale hlavně to musí být vychlazené..

Lenka (neověřeno)
21. 6. 2009 23:23:55

ahojky, dělám limonádu z bezu několik let - recept se u nás dědí. Recept je velmi podobný, jen nezalévám horkou vodou, pouze převařenou vlažnou, nechávám stát na teplejším místě 3 dny, denně promíchávám. Limonáda je pak šumivá. Nejlepší je vychlazená.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.