Vaječné omeletky
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Vaječné omeletky

Vaječné omeletky
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

3 vejce
20 dkg zakysané smetany
10 dkg hladké mouky
1 lžička bazalky
sůl podle chuti
olej na smažení
Na doladění hotových omeletek:
šunku, rajče a sýr
Reklama

Postup přípravy

V misce dohladka smícháme ŽLOUTKY, zakysanou smetanu, mouku, bazalku a podle chuti sůl.
Nakonec vmícháme tuhý SNÍH. Naběračkou nalíváme na rozpálený olej a pečeme po obou stranách. Na hotové omeletky dáme šunku, rajče a sýr.
Omeletky jsou pěkně nadýchané a bude jich asi 25 o průměru 6 cm.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
24. 7. 2012 21:00:34

Dobrý den Verčo, tak já myslím že by to šlo, ale spíš bych dala tučný tvaroh ve vaničce. No určitě to bude mít trochu jinou chu´t :-) Ivana M

Verča (neověřeno)
24. 7. 2012 19:55:39

Můžu se zeptat jestli by se dala smetana nahradit třeba tvarohem? :-) Jinak vaše recepty jsou úžasné, vždycky tu najdu inspiraci. Jen tak dál.

Jiřina (neověřeno)
3. 8. 2008 15:04:13

Ivanko, včera jsem dělala k večeři ometetky přesně podle vás a ochutnala jsem jen jednu jedinou. Zmizely během chviličky. Dostala jste u nás opět velkou pochvalu.
Příště musím zdvojnásobit dávku. Přeji všem hezkou neděli.

Daniela H. (neověřeno)
13. 7. 2008 13:31:00

Dneska jsem je udělala k snídani,všem chutnaly.Dcera nejí rajčata, tak jsem jí tam dala lupen ledového salátu.Zkonstatovali jsme, že by se to dobře hodilo i k vínku, takže určitě je zase někdy udělám a recept předám dál.No a teď se chystám na ty kobližky. Těším se na další recepty.

Lucie (neověřeno)
7. 7. 2008 18:30:41

Ivanko... zase Vám musím poděkovat za tip! Teď jsem ty omeletky dodělala rodině k večeři a byli nadšení. Né že bych omelety nedělala na různé způsoby, ale se sněhem ještě nikdy a jsou výborné! I to zdobení jsem udělala stejně, akorát jsem přidala do těsta pažitku a sýr jsem měla Nivu...
Jinak holky já také co je v našem domě, to jsem natírala já :-)Zdravím vás!!!

Ladie (neověřeno)
4. 7. 2008 12:48:54

Jé, natírání :-) Já jsem nedávno natřela v bytě všechny zárubně. Je fajn vědět,že nejsem sama!

Omelety dělám občas na snídani (zrovna o víkendu se na ně chystám). Můj recept je: na 1 vejce 1 lžíce mléka a 1 lžíce strouhanky (sůl, pepř, bylinky...) Omelety jsou rychlé a taky pěkně nadýchané.

Jana H. (neověřeno)
4. 7. 2008 09:31:55

No a než se vykecám, tak zapomenu napsat, co jsem chtěla. Já si dělám ty vaječné řízky, je to rychle hotové a to mě vyhovuje. Tohle zkusím s druhou tchýní. Ahojky Jana H.

Jana H. (neověřeno)
4. 7. 2008 09:29:24

Ivo a věrko ahoj. Já strašně ráda natírám. Natřela jsem si všechny dveře a radiátory. Jinak nic nedělám, protože je to barák ne baráček, je nás tady 9 rodin. byty jsme si koupili, tak si to zvelebuji doma, když je to moje. Tomáš mi udělal v celým bytě stropy ze sádrokartonu, vymaluje a já si jen natírám. Moc mě to baví. V zom 2+1 se víc nedá dělat. Na podzim jsem předělávala koupelnu , dávala jsem sprcháč a teď v květnu nová okna. Ještě potřebuju něco udělat s podlahama, ale to zas až někdy příště. Tak pá a mějte se. Jana H.

Ahojky Věrko, koukám že jsi taky Ferda mravenec - práce všeho druhu co ? Já tedy doma taky hrozně ráda dělám jiné práce než domácí. Všechno co je natřené doma je moje dílo.
Minulý rok jsem dokonce natírala celý dům.(Muž mi tedy trochu pomáhal). Na třetím patře lešení jsem napřed myslela, že to se mnou sekne, ale zvyk je zvyk a pak už jsem tam běhala jako srnka.
Všichni nadávají, že to nemusím dělat, ale já si u toho krásně odpočinu. Jak bych tak řekla, každý je nějak postižený. Tak ahoj a ať se dílo daří. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
4. 7. 2008 09:02:09

Ahoj Ivanko a ostatní. Dělám něco podobného. Do těstíčka přidávám ještě cibulku, ale variant je víc a hlavně je to jedlý. U nás v noci moc nenapršelo,ani moc bouřka velká nebyla, ale teď od rána pořád jemně prší, tak snad se příroda aspoň trochu napije. Taky hlavně se trochu ochladí. Ráno jsem dělala, šalování na zabetonování brány u toho parkoviště. Měli by dneska přiject něco udělat a tak snad se to trochu pohne, jsem netrpělivá, už bych byla nejradši, aby to bylo hotové. Pes mě nosí domu moc nepořádku. Včera když jsme protahovaly kabel husím krkem, to určitě víš co je, tak holka mosela vlezt až na verandu na střechu, aby nám to tam lépe lezlo. Mějte se hezky Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.