Houbový bramborák
Ivana
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Houbový bramborák

Usmažte si tenhle houbový bramborák a věřím že si pochutnáte.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Houbový bramborák

25 dkg kvalitních hub
20 dkg syrových brambor
2 vejce
2 lžíce másla
1 cibulka
1 lžíce solamylu nebo kukuřičného škrobu
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
Sůl, pepř a česnek podle chuti
Olej na smažení podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

  • Na máslo dáme dusit nahrubo nastrouhané houby s cibulkou. Dusíme 10 minut a popřípadě můžeme podlít vodou, ale nakonec vodu musíme vydusit.
  • Na jemném vzorku struhadla nastrouháme syrové brambory, dobře z nich vymáčkneme vodu.
  • Přidáme ostatní suroviny a téměř vychladlé houby.
  • Dochutíme a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pokládáme na ubrousky.

2 menší porce  

Počet porcí
2 menší porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
jana Fašiangová (neověřeno)
18. 9. 2014 16:58:58

Dobrý den, taky zkouším všechno možné, mám ale dobrou zkušenost s nastrouháním tvrdších hub do nastrouhaných brambor,vše ostatní jako na bramborák a občas ještě přidám nastrouhaný kousek uz.selského boku nebo jen slaniny,která byla dost zchlazená, aby se dala strouhat.Dělá to velmi dobrou chu't a dobře se to smaží. Taky občas přidám vyškvařené škvarky ze sádla- Přeji všem dobrou chuť

Zdena J. (neověřeno)
28. 6. 2008 20:08:14

Děvčata,tak to já jsem si ve čtvrtek k večeru vyrazila do lesa kouknout se na borůvky.Už tam nějaké jsou,ale chce to tak ještě týden a bude jich mraky.A při té procházce jsem našla 1 křemenáka,2 modráky a plno lišek.Takže dneska byla polévka Kulajda a zítra budou lišky na smetaně (na kyselo)s knedlíkem.Tyto bramboráky zkusím až najdu zase houby.Já je mám nejraději samotný(sejkory)s hodně česnekem.To znáš Věrko,viď! Ahoj Zdena J.

Věrka123 (neověřeno)
28. 6. 2008 13:11:40

Jani, já někdy zahušťuji na hrubo nastrouhanými bramborami, samozřejmně záleží, jaká je to polévka. Ivanko, u nás je pořád sucho a houby nejsou, ale i tak jsem zase našla 2 kováře. Pro mně to stačí a jinak mám ještě trochu v mrazáku, tak na polévku. Věrka.

Ahoj Jani, tak tyhle jsem dělala z mražených, ale už jsem 2x měla čerstvé. Hned jak zítra děti vypadnou tak se s pejskem půjdu podívat do lesa. Chtěla jsem jít už dneska, ale to jsou hrozný přípravy na cestu.
Teď jim jdu ještě dožehlit poslední věci co si berou sebou. Užívej si krásný den. Ivana

Jana H. (neověřeno)
28. 6. 2008 07:19:43

Věruš, když máš dost cuket, tak s nimi zahušťuj guláš. Já to taky tak dělám. Když dostanu od sousedů cuketu, tak ji dávám nahrubo nastrouhanou dusit s masem. Na chuti to nebere a je to husté a hlavně bez mouky.Ahojky Jana H.

Věrka123 (neověřeno)
27. 6. 2008 21:13:23

To máš pravdu Jani, chuť by byla, ale ty houby moc nejsou. Já dělám bramboráky taky se vším možným a vždycky jsou dobrý. V létě když jsou cukety a už nevím co s nima, tak je tam taky přidávám, nebo je přidávám i do bramborových knedlíků a taky jsou dobrý. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
27. 6. 2008 21:06:00

Ivo, to jsi měla už nové houby? Já mám ještě jeden balíček od loňska zmražených. Vím, že se říká, že by se měly do vánoc zlikvidovat, ale shodli jsme se u nás v baráku, že všichni ještě žijem. Bramoráky ráda se vším možným, s masem, se zelím a s houbama to je určitě taky dobrý. Vidím, že to ještě nečetla Věrka, zas jí uděláš chutě. Dobrou, Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.