Brokolice s krůtou a těstovinami
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost
     

Brokolice s krůtou a těstovinami

Brokolice s krůtou a těstovinami
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

35 dkg krůtích stehen
15 dkg brokolice (i více)
1 větší cibule
1/2 červené papriky
4 lžíce oleje
1 až 2 lžíce sušené bazalky
sůl a pepř podle chuti
2 dl smetany 12%
20 dkg syrových těstovin
1/4 lžičky polohr.mouky na zaprášení šťávy
Reklama

Postup přípravy

Na sádla zpěníme cibulku, přidáme papriku, maso které necháme zatáhnout a potom osolíme, opepříme, přidáme bazalku a doděláme doměkka. Nakonec nalijeme smetanu, zaprášíme moukou a ještě minutku provaříme.
Do hrnce si do osolené vody dáme vařit těstoviny, a když jsou téměř měkké, přidáme na drobné růžičky nakrájenou brokolici a ještě krátce povaříme.
Hotové nudle s brokolicí slijeme, nandáme na talíře a polijeme šťávou s masem.
Tři porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Dana (neověřeno)
14. 5. 2013 12:44:23

Ahoj Ivanko, před chvilkou jsem dodélala a bylo to opět vynikající. Doplnila jsem o oregáno a česnek, dělám totiž něco podobného s mletým masem. Dělala jsem podle Vás již několik receptů a vřechny byly výborné. Hledám zde inspiraci skoro každý den, mám doma 4 chlapy a někdy uspokojit jejich hladové krky je opravdu náročné. Mějte se krásně, přeju hodně zdraví celé Vaší rodince.
Ahojky Dana

Nepřihlášený (neověřeno)
22. 6. 2010 16:34:57

Tohle je naprostá mňamka, zařazuju do jídelníčku :-D.
Zdraví Andrea

Jarda (neověřeno)
13. 1. 2010 13:50:53

Doplnil jsem recepis o přidání k masu na pánvi cca 150 gr jemně nakrájených žampiónů, smetanu jsem měl pouze plnotučnou 30% a k hotovému žrádelku jako couvert na stole kapku tmavé sojovky. Nevím do jaké míry jsem původní recepis zmršil, ale po jídle se jen zaprášilo a brokolici zblajzlo i pánské osazenstvo.
Rychlovka za 30min. fakt jsem spokojen.
Srdečně zdraví Jarda.

Veronika (neověřeno)
27. 9. 2008 11:03:51

Dobrý den, recept vypadá velice dobře, chtěla bych ho zkusit, ale je tam háček. Nesnáším brokolici :). Dala by se nahradit jinou zeleninou?? Děkuji V.

Ahoj Jani, ty bez vaření nemůžeš taky být co? No ale věřím že si stejně užíváš. Dělám zeleninovou hořčici a teď jsu proštudovat Maruščino zavařování v mikrovlnce a zkusím to. Měj se hezky a pozdrav taky druhou tchýni. (Tchýně to je fakt hrozný slovo) Ivana

Návštěvník (neověřeno)
9. 7. 2008 12:49:29

Ivo, dnes jsem toto uvařila pro druhou tchýni, pomlaskávala a říkala, Jani to je vážně dobrý, ale vážně dobrý. Cos tam dala? tak jsem jí to řekla a prý to uvaří i doma. Takže Ivo, je vidět, že chutná. I ta polívka ze zbytků zeleniny, přepepřená jí chtnala, prý ostrá jídla může. Děkujeme obě. Ahojky Jana H.

Lucka (neověřeno)
26. 6. 2008 00:21:48

Opravdu moc dobré a rychlé. Já místo mouky použila instantní jíšku a vážně geniální. Hlaně na to nemusím být mistr kuchař. Mějte se pěkně Lucka.

Jana H. (neověřeno)
20. 6. 2008 20:29:26

Ivo na tak malé město jako je to naše , je tady marketů až dost. Billa, Coop,Diskont Plus, Penáč a Tesco, tam já chodím nejvíc. Tak se ti lidi rpzptýlí. Důchodci :-) jakojá, chodí dopoledne. Pěkný večer. Jana

Jana H. (neověřeno)
20. 6. 2008 11:50:07

Tak Ivo, právě jsem dojedla a musím přiznat, že je to moc dobrý. Pochutnala jsem si. Nedávala jsem mouku, protože jsem měla zakysanou smetanu a té bazalky jsem dala trochu méně a bylo to fakt dobrý. Možná budu mít ještě na zítra, protože za chvilku má přijít synátor na kávičku Jede naproti MOnče a pak na páteční nákup, tak doufám, že mě tam něco nechá. Zdraví Jana

Jani to je dobře si udělat radost. Já tu malou odměrku používám jenom na vodu. V jednom receptu jsem s takovou podobnou větší odměřovala mouku a každá mouka má jinou konsistenci a nebylo to přesné. Ivana

Jana H. (neověřeno)
9. 6. 2008 11:27:33

To nemusí být špatný, všechno, co v tom je , mám ráda, tak to někdy zkusím.Ivo, dnes jsem si udělala radost. Koupila jsem si takovou sympatickou zapékací misku s malovaným víčkem. Moc se mi líbila. No a tam jsem uviděla tu malou odměrku, jako máš ty, tak jsem si ji vzala taky. Já už z těch treceptů asi blbnu.
:-)).Ahojky, Jana H.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.