Tvarohové halušky
Ivana
Doba přípravy
75 minut
Obtížnost

Tvarohové halušky

Tvarohové halušky
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

25 dkg plnotučného měkkého tvarohu ve vaničce
15 dkg hladké mouky
necelá 1/4 lžička soli
1 celé středně velké vejce
strouhanku, moučkový cukr a máslo podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Tvaroh, mouku, sůl a vejce smícháme. Těsto by nemělo být řídké a tak jestli jste měli velké vejce, klidně přidejte trochu mouky.
Halušky vykrajujeme lžičkou nebo je děláme cedníkem na to určeným a vaříme je ve slané vodě cca 2 - 3 minuty. Hotové scedíme a můžeme je trochu omastit máslem, aby se neslepily.
Halušky jsou dobré posypané osmahnutou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem (strouhanku osmahneme na pánvičce buďto na sucho, nebo na trošce másla).
Na halušky si můžeme dát také oslazený tvaroh. Tyhle halušky nedoporučuji z brynzou nebo zelím, ale udělat s něčím sladkým.

Počet porcí
2 malé porce

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Věruše (neověřeno)
19. 5. 2008 14:00:23

Zdravím paní Ivo,náhodou jsem objevila Vaše bezva stránky a každý den mi to nedá,abych se nepodívala,co vaříte nového.Jako ostatním děvčatům se mi sbíhají sliny a těším se až nějaký recept podle Vás zkusím.Je to super nápad předávat dál Vaše bezva zkušenosti i nápady.Je to lepší,než koukat na televizi.Recepty jsou jednoduché a hlavně dobré.Doporučila jsem je také dceři,která se teď učí vařit a říkala,že je to lepší,než se řídit podle knížek-kuchařek.Je lepší,když člověk vidí celou přípravu.Díky moc.V.

Šárka (neověřeno)
18. 5. 2008 17:33:28

My jsme jako děti milovali bramborové šišky(v podstatě stejné těsto jako na bram.knedlíky, ale ne tolik slané) se strouhankou a cukrem.Takže tohle musí být výborné taky!! Určitě zkusím. Děkuji za zajímavý tip! Halušky znám se zelím a uzeným masem....Tohle by mě opravdu nenapadlo.

Květa (neověřeno)
18. 5. 2008 12:14:29

Paní Věro, včera jsem dělala něco podobného, ale ne z tvatohu, ale zbalkánského sýru. Koupila jsem poprvé v tescu balkán,ale ne ten klasický, ale s rostlinným tukem a nechutnal mi, tak jsem přemýšlela co s tím a tak jsem udělala z něj noky. Balkán jsem rozmíchala se solí, žloutkem a kouskem másla a přidala jsem hrubou mouku s mlékem, nechala jsem odpočinout a do vroucí vody jsem zavařila pomocí dvou lžic 8min. A byly výborné My jsme je měli k svíčkové omáčce, ale dají se použít k čemukoliv.

Zdeni, ale zase zítra bude určitě všude volněji v obchodech. Dneska to bylo příšerné. Možná že Vás trumfnu, já teď měla takový menší kousek chleba s másličkem a nivou. Dobrou noc přeje Ivana

Zdena J. (neověřeno)
16. 5. 2008 20:26:05

Děvčata,děvčata to od Vás není pěkné takhle mě navádět k "neřesti"! Celý dopoledne jen vařím (15 druhů)jídel ,potom doma a teď mě taky honí mlsná.Ty Vaše dobrůtky ajajaj...Potom se nemám divit,že nemůžu schodit žádná kila dolů.Ještě,že jsem nebyla dneska na žádném nákupu,až zítra.Tak si piji kafíčko a koukám a koukám.Syn mě konečně pustil k počítači.Odpoledne se jim vyrojil roj včel a sedl si tak nešikovně do roury.Tak se nemohou dostat na včelí matku.Mají práci a já mohu brázdit po internetu.Dávám si Deli-tyčinku a prohlížím Ivanky stránky a závidím její zaplněnou lednici.Hezký zbytek dnešního dne přeje Zdena J.

Jani, trochu tam ten tvaroh samozřejmě je znát, ale ten špenát si k tomu dovedu taky představit a usmaženou cibulku taky. A už je tu večer a začíná mě honit mlsná .Byla jsem dneska s dcerou na trestné výpravě ,mám zaplněnou lednici a tak nebudu muset dlouho hledat. Ivana

Věrka123 (neověřeno)
16. 5. 2008 19:12:13

Jsem tu dneska poprvé, nešel nám proud, něco opravovali. Ty tvarohový halušky by asi s tím špenátem šli, taky jsem přemýšlela, s čím bych si to udělala, kdybych nechtěla sladký. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
16. 5. 2008 18:59:31

Ahoj Ivo, mužskýmu řekni, že to dělá pro nás, když mu uvaříš tato jídla,jsme přeci mladý a hezký holky.Vyřiď mu, prosím, pozdrav od nás všech, doufám, že se mnou děvčata souhlasíte.
Ivo, opravdu jen jako sladký, nešlo by to , no třeba se špenátem? Třeba jako se dělají nějaké noky atd. Neumím si představit chuť proto se ptám.Má to chuť jako tvarohové knedlíky? Dík Jana H.

Věra K. (neověřeno)
15. 5. 2008 21:48:01

Milá Ivanko, teda teď večer mě chytla taková chuť na tvé tvarohové halušky, že urychleně musím do postele, jinak to nevydržím. Díky za tvé prímovní české recepty. Naše kuchyně je stejně nejlepší. Přeji hodně další inspirace. Zdravím Věra K.

mirka (neověřeno)
15. 5. 2008 21:46:18

na toto si taky uděláme chuť-asi si posypeme mákem-to by šlo,ne?A dnes jsem dělala ten čokoládový dezert-to je taky něco,příště to musím vymyslet, aby toho bylo víc-udělám to z 1 a půl dávky.Mlsnou jdu taky raději zaspat.

Věrka123 (neověřeno)
15. 5. 2008 20:00:47

To jsem neudělala dobře, že jsem šla koukat na jídlo hladová, to je asi tak jako když se jde na nákup a je hlad. To pak nevim co všechno ještě koupit a já teď mám hlad ještě větší, tak to asi vyplenim lednici. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.