Kynuté vafle
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Kynuté vafle

Kynuté vafle
Average: 3.5 (2 votes)

Ingredience

25 dkg hladké mouky
2 dkg droždí
4 vejce
12 dkg másla
1/2 lžičky soli
3 lžíce krystalového cukru
1 dl mléka
moučkový cukr na posypání vaflí
šlehačka, ovoce nebo granko na ozdobu
Reklama

Postup přípravy

Z vlažného mléka odebereme 5 lžic a z cukru 1 lžičku, zamícháme a rozdrobíme droždí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mouky přidáme sůl, ŽLOUTKY ( z bílků budeme dělat sníh), rozpuštěné máslo, cukr, mléko, kvásek a zamícháme. Přimícháme do tuha ušlehaný sníh a dáme na teplé místo kynout.
Z vykynutého těsta pečeme ve vaflovači vafle, které pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou, ovocem nebo grankem.
Je to kynuté těsto a tak nejsou jako kupované.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Nepřihlášený (neověřeno)
1. 1. 2010 16:03:53

PROSÍM DÁVÁ SE DO VAFLOVAČE OLEJ?

Bobina (neověřeno)
14. 11. 2008 20:48:51

Ahoj Ivanko,odepsala jsem ti na email a i do fora jsem ti napsala,a ted to zkouším znova se přihlásit.Do fora mi to šlo,tak jsem zvědavá ted Zatím paBobina

Jarmila (neověřeno)
4. 6. 2008 17:01:14

Dobrý den dámy,líbí se mi jak si na tomto webu dáváte rúzné recepty a nápady.Minulý týden ke mně přijeli moje vnoučata a já se rozhodla,že zkusím vafle,mám totiž doma vaflovač a ještě nikdy jsem ho nevyužila.Neměla jsem ale recept ,tak jsem se koukla na www.ekucharka.net a zjistila jsem tu úžasný recept na vafle viz recept nahoře s videem.A tak moje první vafle sklidily obrovský úspěch a chci vám moc poděkovat,našla jsem zde i spoustu ostatních receptů a nápadů.Děkuji

dana (neověřeno)
2. 5. 2008 15:19:18

Kalifornské vafle

250ghladke mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
sůl
necelý 1/2 l mléka
2 vejce
1 lžíce rozpuštěného sádla
1 balíček vanilínového cukru
strouhaná pomerančová kůra
Mouku prosijeme s práškem do pečiva. Umícháme sůl, mléko, žloutky, rozpuštěné a prochladlé sádlo, vanilínový cukr, trochu pomerančové kůry a postupně mouku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme vafle. Hotové pokapeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Sýrové vafle
75 g másla
3/4 šálku strouhaného sýra
1/2 lžičky soli
pepř
3 vejce
1 šálek mléka
2 šálky mouky
1 lžička pečivového prášku
Změklé máslo ve vločkách, strouhaný sýr, koření a žloutky dáme do mísy a metlou utřeme dohladka. Vmícháme mléko a polovinu mouky. Krátce před pečením vmícháme druhou polovinu mouky s práškem. Pečeme. Přísady nemusíme přesně odvažovat.

Vafle s podmáslím
250 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
2 šálky podmáslí
125 g másla
3 vejce
sůl
Do mísy prosijeme mouk, uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme šálek podmáslí (o teplotě místnosti), promícháme s droždím. Přikryté necháme 15 minut kynout. Přidáme další šálek podmáslí, špetku soli, tekuté máslo a 3 vejce. Pečeme vafle. Podáváme sypané cukrem a skořicí

stankove vafle

125 g másla nebo margarínu
100 g cukru
1 sáček vanilínového cukru
2 vejce
250 g mouky polohrubé
100 ml mléka
100 ml vody
1/2 balíčku pečivového prášku
citrónová kůra
Změklé máslo nebo margarín utřeme do pěny s cukrem vanilínovým cukrem a vejci. Pak přidáme střídavě vlažné mléko, vodu a mouku, sůl. Do posledních 50 g mouky vmícháme pečivový prášek. Ochutíme strouhanou citrónovou kůrou.

to je vsechno snad si ztoho neco vyberes.

martina (neověřeno)
2. 5. 2008 14:58:39

Použité suroviny:
4 ks mandarinka - ovocný krémový jogurt- 5 ks vejce - 1 lžíce rum 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g cukr krupice citronová kůra - 150 g polohrubá mouka 5 lžic horká voda
Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu, cukr a citronovou kůru šleháme do pěny tak dlouho, až zůstává viditelná stopa po metle. Pak postupně přidáváme mouku a rum. Nakonec opatrně vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Z těsta ihned pečeme ve vaflovači vafle. Hotové vafle potřeme ovocným jogurtem, přizdobíme mandarinkami, eventuálně šlehačkou. Mandarinkové vafle podáváme pokud možno teplé.

jeste jeden ten je od me pritelkyne

martina (neověřeno)
2. 5. 2008 14:52:51

ja taky mam jeden vyskouseny receptik ja moc experimentuji. je moc dobry.

Jablečné vafle

Ingredience:
3 vejce,
100 g rozehřátého másla,
3 PL mléka,
100 g nahrubo nastrouhaných jablek,
špetka soli,
130 g polohrubé mouky,
1 KL prášku do pečiva,
2 dl smetany ke šlehání,
1 KL skořicového cukru;

Příprava:
Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, mlékem, nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a vafle dozlatova upečeme. Vafle ozdobíme šlehačkou, do které jsme zašlehali skořicový cukr.

Zdena Bolíková (neověřeno)
1. 5. 2008 19:58:58

Zdravím,paní Ivanko,našla jsem již skoro zapomenutý recept na vafle,který jsem kdysi opsala z nějakého časopisu.Není vyzkoušený,jelikož nemám vaflovač,ale začínám o něm uvažovat.Už jsem si objednala i zdobičku,kterou používáte a určitě ji využuju,protože dost peču.Moc se mi líbí Vaše stránky a jak mám chvilku,tak si Vás najdu.Pár receptů už jsem odzkoušela a nemá to chybu.Tak a teď ten recept :Vaflové těsto-4 žloutky,10 dkg cukru,40 dkg hl.mouky,1 práš.do pečiva,10 g škrobu,2 van.cukry,10 dkg ml.mandlí,trochu citr. kůry,sníh ze 4 bílků .Žloutky utřít do pěny,přidat vše ostatní a péct ve vaflovači. Snad Vám přijde recept vhod. BOLÍKOVÁ Z.

Vondráčková (neověřeno)
30. 4. 2008 21:15:21

Přeji dobrý den.Zkusila jsem recept MRAKY a moc se povedly.Je to velice dobré.Díky Vašemu videu jsem to perfektně zvládla.Vaše stránky + video, patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy na internetu objevila.Zkouším podle Vás hodně věcí a mohu jen a jen chválit.Nadarmo se neříká,že jednou vidět je lepší,než desetkrát slyšet.Díky.

Jana H. (neověřeno)
30. 4. 2008 10:27:12

Děvčata dobrý den, teprve teď jsem přišla k PC, byla jsem ve městě nakoupit, protože odpoledne odjíždím k mladým, hlídat ty psi. Ivo, úžasný, ale vaflovač taky nemám. Nevím, jestli mám litovat nebo být ráda, protože ten zvýšený cukr u mne , no hlídám se. Ale fakt je, že pro nečekanou návštěvu jako dělaný.
My jsme si je někdy kupovaly s holkou, jen potřely džemem a na to šlehajdu. Jen takovou zychlovku, když jsme slintaly po něčem sladkým.jo, a na nějakým webu, opět nevím kde, jsem četla, že je dělají v toustovači. tedy jestli nematlám dvě věci dohromady. Nevíte o tom některá? Já jen vínm, že jsem si říkala, že bych to mohla zkusit, ale....., myslím na www.mimibazar.cz.Ale opravdu nevím,tak pokud jste to některá někde slyšela, viděla,dejte vědět. A z tohoto těsta, by to asi šlo. To mě teď tak napadlo, že jsem o tom už slyšela. Tak se zatím mějte,Jana H. Ivanko zdravím, Věrko tebe taky. Jana .

zdena (neověřeno)
30. 4. 2008 09:19:50

Dobré ráno paní Ivanko
Našla jsem v časopisu recept na vafle bez kynutí já jsem ho neskoušela protože nemám vaflovač avafle kupují hotové.
Lehounké vafle
Těsto:5 vajec, 100g másla, 50g moučkového cukru, 1 lžíce cit. kůry,250 ml smetany ke šlehání,250g hladké kouky,olej na potření vaflovače.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.Máslo rozpustíme a dáme pozor, aby se nepřepálilo.Necháme ho vychladnout.Potom k němu přidáme moučkový cukr, žloutky, cit. kůru a vše dobře promícháme.Bílky se smetanou vyšleháme dotuha a přidáme do žloutkové směsi, do které nakonec prosijeme mouku.Těsto zlehka promícháme

Sametově jemné čokoládové vafle
Těsto:
5 vajec, 150g másla,100g moučkového cukru,sůl, 300ml mléka, 300g hladké mouky,20g kakaa.
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a špetku soli. Utřeme do pěny a střídavě přidáváme mléko a mouku smíchanou s kakaem. Necháme asi 15 minut odpočinot. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

Rychlé vafle s mandlovým likérem
Těsto:
50g strouhaných mandlí,4 vejce, 120g másla, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce mandlového likéru,250 ml mléka, 200g hladké mouky. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, vmícháme mandle a ochutíme likérem. Střídavě přidáváme mléko a mouku se špetkou soli. Těsto necháme odpočinout a pak vmícháme sníh z bílků.

Nevím jestli si něco vyberete. Zatím přeji krásný den. Zdena

Dobré jitro Zdeni, díky za pochvalu. Pod každý recept se můžou psát příspěvky a nahoře pod lištou je kolonka diskuzní fórum, kde můžou čitatelky vkládat i své recepty a mít i jiné dotazy, než k těmto receptům. Hezký, ale asi deštivý den přeje Ivana

zdena (neověřeno)
30. 4. 2008 00:26:35

moc se mi líbí vaše stránky hlavně video nevím jestli můžu na vaše stránky já jsem ještě nikam nepsala, ale vaše stránky se mi moc líbí zdravím Zdena

Věrka123 (neověřeno)
29. 4. 2008 22:29:57

Posílám tě co jsem našla v chytré knize,ale vyzkoušené je nemám,já vaflovač nemám.
Z kysané smetany: 2 kelímky zakysanky,3 vejce, špetka soli,15 dkg polohr.mouky,1 lžička práš.do pečiva a tuk na pečení.
Z kynutého těsta: 30 dkg pol. mouky,2 dkg droždí, necelý 1/2 l mléka,2 lžíce cukru, špetka soli,2 vejce,6 dkg tuku a tuk na pečení.
Slané vafle: 4 vejce,6 lžic oleje,1 lžíce papriky,2 lžíce jemně krájených natí,20 dkg pol. mouky,3 dcl piva světlého a tuk na pečení. Ivo, postupy tě neuvádim, ty jsi šikovná a když to budeš chtít vyzkoušet, tak si určitě poradíš. Ještě tady mám těsto na formičku na tyčce: 2 hrnky hlad. mouky, 1 hrnek vody, 2 malé polévkové lžíce octa a 1 vejce. Nehubuj mě, ale vyzkoušené nemám ani jedno těsto co jsem napsala, třeba se z toho něco bude někomu líbit. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.