Jablečné řezy
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost

Jablečné řezy

Jablečné řezy
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

Těsto:
2 vejce
15 až 20 dkg moučkového cukru (záleží na kyselosti jablek)
30 dkg polohrubé mouky
8 až 9 lžic oleje
1 prášek do pečiva
2 lžičky skořice
30 dkg oloupaných jablek
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
15 dkg zakysané smetany
Reklama

Postup přípravy

Řezy jsou na pekáček o rozměru 35 x 20 cm.
Žloutky, cukr a olej šleháme asi 2 minuty do pěny. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, skořici, mouku smíchanou s práškem do pečiva, smícháme a nakonec přimícháme tuhý sníh.
Dáme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku. Těsto rozetřeme po celém pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 st. Pečeme zhruba 20 minut a vychladlé potřeme polevou.
Řezy jsou dost vysoké a tak jsme doma usoudili, že příště dám těsto na velký plech a krém udělám ze dvou dávek !!!!!!

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Jarka F. (neověřeno)
24. 10. 2015 17:22:07

Dnes jsem je upekla,jsou moc dobré,jenom poleva mi neztuhla.Je řidší,asi by to chtělo přidat kousek másla,jinak recept výborný a rychlý.

Alice (neověřeno)
24. 2. 2013 19:28:31

Dobry pani Ivano,
opet vam musim podekovat za skvely recept,ziji uz 13let v Londyne a chybi mi ceska kuchyne,takove dobroty co vy delate,skvele,tyto rezy dokonce delam pro orchestr u nas v kavarne,a jsou velice popularni.Dekuji

Eliška (neověřeno)
24. 5. 2011 09:42:41

Buchta je moc dobrá, akorát jsem nevěděla jestli 30 dkg je myšleno už nastrouhaných jablek nebo jen oloupaných?

Chtěla bych se zeptat to je 30 dkg už očištěných jablek, nebo jen oloupaných jablek, nebo nastrouhaných jablek? buchta se povedla, ale nebyla jsem si jistá kolik teda těch jablek. Děkuji.

Alča (neověřeno)
2. 4. 2011 12:30:32

Hezkou prosluněnou sobotu všem,
dneska jsem upekla tyto řezy,vynikající,poleva senzační,dělala jsem ji z dvojité dávky,pomazat buchtu jsem musela hodně rychle,protože ta poleva samotná je hóóódně jedlá,tak jsem ji udělala ještě jednou z jedné dávky a dala do poháru s ovocem,zalila vaječňákem a 2 pohárky jsou už fuč,ani to nestačilo odležet.Na to pěkně šlehačku a sbohem linie.Ale je to ňamka.
Takže dík za recept a zase něco objevím a vyzkouším.
Hezký víkend.

Tina (neověřeno)
31. 3. 2011 13:45:35

Včera jsem hledala recept na něco dobrého, kde bych uplatnila jablka, a narazila jsem na tyhle řezy. Musím říct, že jsou vážně vynikající! Nejvíc mě nadchla poleva, protože čokoládu i zakysanku miluju, ale nikdy by mě nenapadlo smíchat je dohromady:-) A protože jsem řezy udělala na velký plech s dvojitou dávkou polevy, tak jsme si jí opravdu užili. Recept všem moc doporučuju.

Nepřihlášený (neověřeno)
6. 12. 2009 10:32:42

ty jablečne řezy jsou super,ta skořice tomu dava velice lahodne i pleva ze zakysanu smetanu!!!!!!

yvča (neověřeno)
24. 11. 2009 22:57:47

rada dělam jednoduché buchty na plech,jablečnych už pár mám,ale takovou polevu ne,jen mě napadlo,jestli by to nešlo rozkrojit a potřít uprostřed a pak polit čokoládou?

Dáša (neověřeno)
31. 10. 2009 17:52:02

Dobrý den, paní Ivanko.
Za Vaši stránku moc děkuji. Nejsem dobrá kuchařka, ale s Vámi jsem již zkusila udělat i maso(dokonce jsem byla pochválena svými dětmi i mužem, který doma vaří). Ale ze všeho nejraději peču Vaše sladké mňamky.Asi největší úspěch měl jablkový sypaný koláč, který chutná i návštěvám.
Přeji pěkný den a mnoho elánu k vymýšlení nápadů, hlavně pro takové expertky přes vaření jako já (kde bych byla bez Vás?).
Děkuje Dáša Ondroušková

PAULA (neověřeno)
31. 10. 2009 17:11:48

Dobrý den,paní Ivanko,opět jsem na stránce receptů.Jablečné řezy skvělé,moc rychle upečené.Vůbec by mě nenapadlo,že může být i tak dobrá poleva-čokoláda na vaření+zakysaná smetana.Prostě dobrá rada,díky za ni.

janna (neověřeno)
31. 10. 2009 16:09:31

asi si rikate proc se nato ptam,kdyz tu je aj video...jenze ja tu sem res mobil a video mi pustit nejde...tak...to jen pro vysvetleni :-)

janna (neověřeno)
31. 10. 2009 15:56:55

chtěla jsem se zeptat na tu zakysanou smetanu,to mam cokoladu rozehrat a k tomu pridat tu smetanu,nebo az bude cokolada stahla z plotny tak pak primichat? omlouvam se ...docela si na tomhle receptu zakladam,jedla jsem tuhle buchtu a je uplne uzasna...jako ze na sladky nejsem ani na buchty a spol,ale tuhle buchtu jsem snedla skoro cely plech.

a taky chci se trochu pochlapit...maji k nám pritelovi rodice,no představit se jim a chci aby me nejak tak vzali...tak tata si zaklada na buchtach a mamina snad taky... ale chci prekvapit,aby nerekli riteli,co sis to nasel za poleno ze neumi ani buchtu udelat...vite jak..

tak kdyby nekdo mohl poradit...chtela bych to mit dokonaly...a nechci u toho peceni byt ve stresu ze se mi to nebovede a co kdyz neco zkazim a tak....

předem dekuju za pomoc a pochopeni.diky Jana

Jarek (neověřeno)
16. 1. 2009 15:01:50

dobrý den pokud se neurazíte tak bych vám rád poslal ještě jeden recept , jsou to moc dobré jablíčkové řezy ze zakysanou smetanou .

Jablečné řezy ze zakysanou smetanou

Suroviny na nápln:

1 kg kompotovaných jablek
0,20 kg zakysané smetany
0,20 kg ušlehané šlehačky
0,07 kg cukru moučka
0,005 kg skořice

Na horní nápln :

0,20 kg zakysané smetany
0,15 kg ušlehané šlehačky
0,02 kg cukru moučka
0,0025 kg skořice

Ostatní suroviny :

2 kusy kakaových plátů ( klasický plech jaký pužívá paní Ivana )
kakao na posypání povrchu řezů

Postup na nápln :

jablka nakrájíme na malé kostičky . Zakysanou smetanu , šlehačku , moučkový cukr , skořici smícháme , přimícháme opatrně jablíčka ( abysme neumlátili šlehačku - přidáme ztužovač ) .

Postup na horní nápln :

vše smícháme .

Celkový postup :

vezmeme si kakaový plát , na něj natřeme nápln , urovnáme a přiložime druhý plát ( nahoru tou stranou kterou byl na plechu , aby byl povrch rovný ) . Na horní plát natřeme horní krém , necháme trochu zatuhnout ( jen na tu dobu než si po sobě uklidíme ) , potom vezmeme rýhovanou kartu a nebo vidličku a uděláme do povrchu jemné vlnky . Posypeme kakaem .
Pokud nemáme zavařená jablka tak si vezmeme normální jablka a ty si oloupeme , zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky , které dáme do kastrolku , zalijeme vodou ktrou sme osladili ( jako při zavařování ) a jablíčka v téhle sladké vodě provaříme až změknou . Máme potom náhradu za zavařená jablíčka .

Opravdu si tento recept vyzkoušejte je to taky moc dobré a taky ho mám ze školy .

Jana z Budějek (neověřeno)
1. 12. 2008 10:04:50

Ivanko pekla jsem je v sobotu přidala jsem hrst nakrájených ořechů.Všem moc chutnaly.Pekla jsem je na velký plech.Jana

Jana (neověřeno)
25. 6. 2008 21:41:34

Ahoj,tak jsem dnes vyzkoušela jablečné řezy.Udělala jsem jen
1/2 dávky do kulaté formy.Jen tak, na zkoušku.Na polevu jsem
měla jen čokoládu na vaření, ale i tak to je dobré.Začala
jsem ochutnávat ještě to bylo vlahé, ale dobré.Než to
vychladlo tak jsem spořádala skoro polovinu.Zbytek jsem
nechala aby taky ochutnal mužíček.Určitě ji udělám příště
na velký pekáč a s polevou jak má být.Bylo za chviličku
hotové a to mám ráda takové rychlovky.Teď si musím vybrat
nějaký oběd na neděli tak se loučím.Jana

Zdena (neověřeno)
26. 4. 2008 20:23:35

Ivanko,tak jsem včera večer udělala tuto buchtu.Znám ji,a tu polevu jsem udělala podle Vás.Byla jsem překvapená,jak je to dobrý.Vůbec by mě nenapadlo,abych dala do čokol.polevy tu smetanu.Takže díky za nový nápad.Vřele doporučuji i ostatním!!!! Tak koukám,že to kolo zabralo - už zase nový recept!Já na kole už taky dlouhá léta nejela,ale radši se podívám na Vaše stránky a inspiruji se.Moc se mi to líbí,takže milá švagrová Věrko,díky za upozornění na tyto stránky a Vám Ivanko za krásné a srozumitelné předvádění.A taky,že připravujete i starší recepty z našeho mládí.Díky Zdena

Věrka123 (neověřeno)
26. 4. 2008 10:34:13

Koukám, že mě včera můj příspěvek vypad, asi jsem to neodeslala a teď se divim. Včera jsem tuhle buchtičku dělala, ale já jí znám, tak to pro mně není nic nového, dělávám to někdy i jako bábovku a tam se můžou ty jabka pokrájet na drobný kousky, nemuseji se strouhat. Je docela jedlá, protože je taková vláčná, neni suchá. Do těsta jsem přidala ještě trochu smetany, měla jsem tu malý zbytek a tak jsem ho hned spotřebovala. Na kole už jsem nejela aspoň 30 let. Tady v Liberci je to samý kopec a mi bydlíme až pod Ještědem. Tak si hodně odpočněte, ať máte zase pro nás hodně inspirace. Věrka.

Jana H. (neověřeno)
25. 4. 2008 20:55:16

Ivo, venku je zamračeno, nemračte se ještě vy. Vím, že to naštve, když se něco nevede, ale je to jen buchta.S úsměvem k lepším zítřkům.....Mějte se móc móc hezky a pěkný víkend. Jana H.

Zdena (neověřeno)
25. 4. 2008 18:45:34

Tak to je dobrý nápad.Stále jsem přemýšlela co mám upéct už mám inspiraci.Já ten recept dělám a to na ten velký plech.Jen mě nikdy nenapadlo,že bych mohla dát do čokolády zakysanou smetanu.Tak to zkusím.Člověk se pořád učí něco nového.Díky Ivanko za nápad.Večer se do něj pustím.Zdena

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.