Bramborák s balkánským sýrem
Ivana
Doba přípravy
80 minut
Obtížnost
     

Bramborák s balkánským sýrem

Bramborák s balkánským sýrem
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

40 dkg syrových oloupaných brambor
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
sůl podle chuti
olej na smažení podle potřeby
10 dkg balkánského sýra
4 vrchovaté lžíce krémové zakysané smetany
bazalku, česnek, rajče (není nutné)
Reklama

Postup přípravy

Brambory nastrouháme najemno,vodu nevymačkáváme, přidáme 3 dost vrchovaté lžíce hladké mouky a osolíme. Solíme s citem, protože balkán, který půjde nahoru je dost slaný.
Na pávičce v málo oleji smažíme menší bramboráčky (zkoušela jsem je péct buďto jenom z jedné, nebo z obou stran a je to úplně jedno) , které si přendáme na pečící papír. Na neusmaženou stranu nandáme vidličkou rozmačkaný balkán smíchaný se zakysanou smetanou.
Zkusila jsem na bramborák vymáčknout česnek a potom tu směs, nebo směs posypat bazalkou, nebo přidat rajčata. Je to výborné na všechny způsoby a když je upečete s neochucenou směsí, je to taky výborné.
Pekla jsem to nahoře v troubě cca 20 min. až začal balkán růžovět.
Tuhle dávku jsem dělala pro mě a dceru a určitě bychom snědly víc.

Děkuji Martině, která mi napsala tenhle moc dobrý recept.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
viktor (neověřeno)
22. 11. 2009 10:36:44

Len k tomu by sa hodil zamiešať biely jogurt namiesto smotany. Teda k balkanskemu syru dobry grecky biely jogurt už je dnes dostať v obchodoch a placky by boli lahšie. caute vsetci ! viktor bratislava

janaS. (neověřeno)
8. 11. 2009 22:10:23

:-) Ahojky, sešel se mi balkán, tak opět smažím a peču a opět se těším, chlap už chodí kolem jak mlsný kocour.
Pěkný večer. ;-)

janaS. (neověřeno)
11. 6. 2009 23:22:20

Ahojky, sice je později, ale jsem sova..... :-)
Tak placky VYNIKAJICÍ, i syn, co nejradši Ementál, si pochvaloval a nabídl i kámošovi. Příště zkusím pro změnu posypat nivou nebo uzeným sýrem, česnek jsem dala do těsta sušený, čerstvý mi na noc nedělá ok...
Takže zase a opět 1*, jak jinak, že ? :D
Pa a dobrou.
Janina S.

janaS. (neověřeno)
11. 6. 2009 18:41:11

Tak zatímco bloudím po novém fóru a píšu si meilem s Jardou, měla jsem v ledničce zbytek balkánu, tak jsem ho smíchala s Kiri sýry, ostatní dle videa. Už peču první várku a jsem stráášně zvědavá na chuť, protože moc ráda experimentuju. Tak pak ještě napíšu.
Pa, Janina S.

Iveta (neověřeno)
6. 6. 2009 11:27:06

Dobrý deň Ivanka.Teta mi poradila vašu stránku s topvideoreceptami.Pár som ich už aj vyskúšala a veľmi nám chutilo.Ja by som sa rada podelila o recept na jedlo,ktoré našej rodinke veľmi chutí.BIGOS:600g pliecka,60g masti,100g prerastenej údenej slaniny,2 stredne veľké cibule,2 strúčiky cesnaku,800g očistených zemiakov,kmín,soľ,vegeta,500g kyslej kapusty,200ml mäsového vývaru.Mäso nakrájame na menšie kocky.Na veľkú panvicu dáme rozohriať masť,pridáme nakrájanú slaninu,cibuľu a cesnak.Opražíme,pridáme mäso a opečieme.Zemiaky nakrájame na plátky.Masťou vytrieme zapekaciu misku,vrstvíme zemiaky,osolíme,posypeme kmínom,na ne položíme mäsovú zmes,kapustu a zasa zemiaky.Podlejeme vývarom.Zakryjeme a dusíme v rúre pri 190°C domäkka asi 100-120 minút.

Ladie (neověřeno)
23. 4. 2008 18:40:42

Tohle mi připomnělo naši oblíbenou večeři. Klasické bramborákové těsto dáme na pánev (jako tady), na něj dáme tvrdý sýr, opět vrstvu těsta a pomalu osmažíme z obou stran. To je dobrota!!!

Jířa (neověřeno)
23. 4. 2008 13:40:32

Ahoj Ivanko předem ti chci poděkovat za tyhle stránky pár receptů už jsem vyzkoušela moc jsme si pochutnaly.Já ti napíšu delikátní recept na kuřecí prsa jsou fakt výborné.na 1/2 půl kg kuřecích prs si udeláme marinádu: 2 vejce,2a půl lžíce solamylu,2 lžíce hořčice,1 lžičku wolčestru,1 lžičku maggi,1 lžičku pepře,sůl,3 stroužky česneku,orientální nebo chilli koření nebo dábelska směs dle chuti.Vše smícháme a dáme do ní jemně naklepaná prsa marinujeme v lednici 4 nebo pět dní neskazí se.Smažíme na oleji z prudka podáváme z hranolky fakt dobrota.Ahoj a budu jse těšit na další tvé recepty jen tak dál z pozdravem Jiřina.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.