Rýžové placičky s pórkem
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Rýžové placičky s pórkem

Rýžové placičky s pórkem
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

0,5 kg vařené rýže
15 dkg pórku (i více)
3 lžíce vegety special
sůl podle chuti
1 středně velká cibule
2 lžíce hladké mouky
6 vajec
olej na smažení placiček
Reklama

Postup přípravy

Umytý pórek rozkrojíme podélně na čtyři díly a nakrájíme plátky cca 3 mm.( je dobrá tam dát i cibulku) přidáme ostatní suroviny, zamícháme a dochutíme. Klidně můžete dát té vegety víc.
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme se zeleninovým salátem, nebo nějakým dresinkem.

Počet porcí
4 středně velké

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Běla (neověřeno)
26. 5. 2012 16:57:40

Jano S. pokud je kotleta, kýta a pod. v něčem naložená - nemám námitek :-)... šlo mi o klasické řízky v trojobale :-)

jsem teď po 100 letech zkusila (manžel koupil krásnou kýtu), obalila v jogurtu s kořením a vajíčkem a ve strouhance a syn, který upřednostňuje kuřecí, chválil. Jogurt maso zkřehčí, ale je to asi i o kvalitě masa. :-)
Pěknou sobotu.

Běla (neověřeno)
26. 5. 2012 11:14:38

já vím, že ten komentář je starý, ale nedá mi na něj nereagovat.... prosím pěkně (pokud je tu nějaký začínající kuchař) NIKDY nedělejte řízky z kýty.. opravdu je hodně suchá a stejný by byl i obalený výsledek :-).. takže pokud řízky z prasátka - nejlepší z krkovice :-)... já je moc nerozklepávám, prudce osmažím (do světle hnědé) a pak je vyskládám do máslem vymazaného pekáčku... přiklopím a cca hodinku (podle počtu řízků) je v troubě na 150 pomalu upeču... řízky jsou pak jako dort :-)

Běla (neověřeno)
26. 5. 2012 11:14:37

já vím, že ten komentář je starý, ale nedá mi na něj nereagovat.... prosím pěkně (pokud je tu nějaký začínající kuchař) NIKDY nedělejte řízky z kýty.. opravdu je hodně suchá a stejný by byl i obalený výsledek :-).. takže pokud řízky z prasátka - nejlepší z krkovice :-)... já je moc nerozklepávám, prudce osmažím (do světle hnědé) a pak je vyskládám do máslem vymazaného pekáčku... přiklopím a cca hodinku (podle počtu řízků) je v troubě na 150 pomalu upeču... řízky jsou pak jako dort :-)

Daniel (neověřeno)
4. 8. 2009 18:24:20

je to dobré ale nevím co s tím mám udělat je to trochu i sladké, ale jinak se to vyrovná bramborovému placku.

Ladie (neověřeno)
13. 4. 2008 17:45:24

Domácí pekárna je super věc! Mám ji od Vánoc a používám minimálně 2x do týdne. Chlebíky (ať už doma namíchané nebo kupné směsi) jsou super! Jinak nejvíc ji využívám na přípravu těst - obyč i kynutých (na housky, rohlíky, buchty, knedlíky...).

Věrka123 (neověřeno)
10. 4. 2008 18:04:43

Renčo, slyším na pekárny jen samou chválu. Kdybych nebyla sama asi bych jí taky chtěla, zdá se mě opravdu všestranná. Teď jsem koukala na ty stránky o pekárnách a je toho tam opravdu hodně. Asi jí koupim mladejm k nějaké příležitosti a já se přiživím, aspoň nebudu muset řešit co koupit. Věrka.

Renata (neověřeno)
10. 4. 2008 17:25:38

Četla jsem o pekárně,tak přidám svojí zkušenost.Také jsem o ní přemýšlela a přemýšlela a četla recepty atd.Pak mi jí koupil brácha a já jsem nadšená.Myslela jsem si, že se v ní peče jen chlebík, ale dělala jsem různé chleby, rohlíky, plněné housky,dalamánky...Navíc v tom zaděláte třeba jen těsto a upečete si v troubě cokoli.Hlavně jí využívám na kynuté těsto- a nejen na pečivo.Např. hodím tam udělat těsto na knedlíky, vyndám, nechám kynout chvíli šišky pod utěrkou a uvařím.Už jsem i škvařila sádlo a zkoušela marmeládu.Jsou pekárny menší a větší, tak pro pět lidí by to chtělo asi větší.Na stránkách http://domacipekarny.dama.cz je přes osmset receptů a i plno informací o pekárnách,co jsou na trhu.Je to fakt dobrý pomocník a jsem moc ráda, že jí mám.Hezký zbytek dne :-)

Hejenka (neověřeno)
3. 4. 2008 18:37:18

Pěkný podvečer p.Bohunko. Moc prosím, napište do rad na tomto webu nějaké zkušenosti s pekárnou. Před nějakou dobou jsem tam založila dotaz na domácí pekárnu, ale moc příspěvků (slovy dva) tam není,ale podle návštěvnosti by to jistě zajímalo spoustu kuchařinek.Také zvažuji její koupi, ale pořád se nemohu nějak rozhodnout. Aby to nedopadlo u nás stejně, jak říká dcera p.Ivance.

Dobrý den Bohunko, jak jsem pochopila máte pekárnu. Já o ní pořád přemýšlím a holka mi říká, uděláš v tom něco jenom jednou a pak to tady bude stát.
Je nás doma pět a tak nevím jestli bych to využila.Co v tom všechno děláte? Díky za radu Ivana

Bohunka (neověřeno)
3. 4. 2008 09:08:01

Ivanko,
Velikonoce byly moc fajn, pekla jsem 7 mazanců - 6 těch menších a 1 veeeliký + 4 beránky z toho šlehačkového těsta. U dvou beránků jsem dala půl na půl mouku a mleté ořechy a bylo to super. Mám velkou rodinu = ).
Jak říká, chodím sem relaxovat, vařím taky jako odpočinek, velké vaření mám na neděli, jinak podle možností. Dnes si střihnu nějakou buchtu z pekárny, nesjpíš s kokosem, zbyl mi od Velikonoc. Mějte se a ať se Vám vrátí, co dáváte. Bohunka

jitka (neověřeno)
2. 4. 2008 22:06:50

Zdravím vás Ivanko tak jste měla pravdu svíčková z plece byla vynikající.Moc děkuji za rady ohledně jíšky.Už se těším na nová videa.Mějte se hezky Jitka

Dobrý den Jitko, já taky někdy dělám i rajskou nebo koprovku z vepřového nebo z kuřecího.Já to jednou dělala z kýty a i když bylo maso měkké, tak nám všem přišlo suché a příště jsem to dělala z VEPŘOVÉ LIBOVÉ PLECE a bylo to bezva. Kýta je prostě nejlepší na řízky.
Držím palce a to se prostě musí povést.Jituš, doufám že jste se uklidnila s tou jíškou po přečtení diskuze pod bramborovou polévkou. Ivana

jitka (neověřeno)
30. 3. 2008 16:48:54

Dobrý den pani Ivanko chci vyzkoušet svíčkovou podle vašeho receptu myslíte si že bych to mohla udělat z veprovýho masa?? například z kýty?? díky za radu Jitka

Dobrý den Jitko, já myslím, že moc nezáleží na značce jíšky. Já jsem jí použila asi 3x a vrátila jsem se k domácí jíšce. Já tam cítím nějaký tuk a jak říkáte lepení na jazyku.Někomu to chutná, ale naší rodině ne. Takže určitě to není Vaše chyba.
Zkuste udělat domácí jíšku a až ochutnáte tu chuť dáte mi za pravdu.
Ve videu bramborová polévka UVIDÍTE, jak na domácí JÍŠKU. Když budete chtít světlejší, budete jí dělat kratší dobu. Já myslím, že to takové zdržení při vaření není.
A nemyslete si, že vždycky té jíšky udělám přesně kolik potřebuji, také se mi stane, že zbytek vyliju. Hodně úspěchů a klidně napište. Možná, že se ozvou i jiná děvčata a poradí. Ivana

jitka (neověřeno)
29. 3. 2008 13:29:54

Dobrý den paní Ivanko chtěla bych vás poprosit o radu jsem začatečnice ve vaření moc mi nejdou omáčky když se pokusím nějakou udělat tak jí zahuštuju hotovou jíškou knorr.Když je omáčka hotová tak se strašně lepí na lžíci nevíte čím by to mohlo být?Predem moc díky za radu.Jitka

jitka (neověřeno)
28. 3. 2008 18:42:11

Zdravím vás Ivanko mate to tady super takovouhle kucharku jsem dlouho hledala je to prehledne a hlavne moc dobre recepty.Chtěla bych vás poprosit o recept na rajskou omacku,a roštěnou.Kdybyste je měla budu moc ráda když je sem dáte předem mo děkuji Jitka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.