Vajíčková pomazánka
Ivana
Doba přípravy
84 minut
Obtížnost

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka na dva způsoby.
Average: 4.9 (13 votes)

Ingredience

S CIBULKOU:
2 vejce
1/4 malé cibule
5 dkg žervé
na špičku nože pepře
1 lžička plnotučné hořčice
4 vrchovaté lžičky majonézy
sůl podle chuti
SE SÝREM:
2 vejce
5 dkg tvrdého sýra
1 lžička plnotučné hořčice
špetka pepře
2 hodně vrchovaté lžíce pomazánkového másla bez příchuti
3 vrchovaté lžičky majonézy
sůl podle chuti
Reklama

Postup přípravy

S cibulkou:
Vejce uvařená natvrdo nasekáme nahrubo, cibulku najemno, smícháme ostatní suroviny a osolíme podle chuti.

Se sýrem:
Vejce uvaříme natvrdo a nahrubo je nasekáme, sýr nastrouháme na jemno a přimícháme ostatní suroviny. Osolíme podle chuti.

Obě pomazánky mažeme na světlé pečivo a ozdobíme rajčetem nebo paprikou.
Ze dvou vajec je toho málo a tak si udělejte tolik podle toho jací jste jedlíci.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama

Ahoj vo Francii...
som rada, ze reagujes na pomazanky od "Galskeho kohuta"... :-) Ja mam tiez rada pomazanky a rada by som si aj tu nieco pripravila. a uz nejaky cas sa "zdrzujem" tiez vo Francii - tak by som sa rada spytala, aku Mojonézu ty vo Francii kupujes?? Ja sa v tom tu este nevyznam (a tiez mam naviac problem s nejakymi mliecnymi vyrobkami - do kysleho charakteru.. tak je to tu pre mna po tejto stranke tazsie vyberat.. Moc dakujem, ak mi odpovies (poradis znacku..) Krasny den vsetkym - a Ivanke vdaka za recept...

To je škoda, že jste odmítla i to napsání kuchařky. Já bych byla první, kdo by si ji koupil :). Nebylo by to hezké, jít do knihkupectví a vidět tam svoje jméno mezi ostatními umělci? :-)
Jinak držím palečky. Diana

ivana.m
21. 7. 2012 08:26:17

In reply to by Diana (neověřeno)

Dobrý den Diano, děkuji za moc milý příspěvek :-) Tady v Česku je hodně kuchařských pořadů v televizi a to bych musela být mladší kočka, nebo chlap :-) A abych Vám po pravdě napsala, tak tyhle stránky to je koníček, ale hodně časově náročný a protože to máme všichni doma také hodně náročné, tak si nedovedu představit mít vlastně nějakou stálou povinnost a to myslím tak, že třeba zítra musí být natočené tři recepty apod.(Staráme se s mužem o jeho zcela nemohoucího bratra)a to člověk neví dne ani hodiny, kdy bude něco potřeba. Mě udělala radost i nabídka na napsání kuchařky, ale to jsem odmítla. A i takovéhle příspěvky jako ten Váš mě nabíjí a mám z nich stále radost.
:-) Takže ať i Vám se daří a přeji hezký víken. Samozřejmě pozdravuji i Vašeho přítele. Ivana M

Diana (neověřeno)
20. 7. 2012 22:39:51

Mockrát Vám děkuji za všechny recepty. Už měsíc bydlím v Londýně s černochem, kterému chci představit českou kuchyni a díky Vám se mi to daří! :-) Děkuji Vám moc! Proč se prezentujete jen na internetu? Nepřemýšlela jste někdy o tom, že budete mít vlastní show v televizi? Myslím, že spoustu lidí by to ocenilo. Mě je 19 a díky Vám jsem se naučila vařit! Děkuji moc! Jste nejlepší! S pozdravem a přáním hezkého dne - Diana

Kristinka (neověřeno)
5. 4. 2012 21:53:00

Milá Ivano,

na vašich stránkách jsem se inspirovala, co vařit... Žiju ve Francii a už jsem dost ovlivněná zvyklostmi francouzské kuchyně. Tady nejsou moc pomazánkoví, tak jsem už málem zapomněla, že pomazánka existuje. Vajíčkovou mám moc ráda... Píšu Vám, zatímco si na ní sama pochutnávám. A výborná je taky rybičková, hermelínová ad. Můj milý bohužel ani majonézu ani vařená vejce nejí... Maximálně v polívce. Ani nezkusil ochutnat, co jsem umíchala... takže mi nezbývá, než si na pomazánce pochutnat i zítra.

Dobrou noc a mám radost z těchto Vašich stránek, které mi určitě přinesou spoustu nápadů.

Verka (neověřeno)
23. 11. 2010 18:34:18

Ivanko, vajickovou pomazanku jsem delala poprve, zkusila jsem tu s cibulkou a je luxusni. Misto zerve jsem dala akorat pomazankove maslo. Manzel vajickovku neji a nad touhle se olizoval az za usima :-)

jana (neověřeno)
26. 2. 2010 21:37:08

zkuste výbornou tunákovou pomaz.ánkové máslo cibule dva tunáky v konzervě malé do pěny rozmixovat

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 2. 2010 15:53:39

Nikdy se mi nedařily a teď konečně podle Vašich receptů paní Ivano je svedu, stejně tak jako např. koprovku, svíčkovou a další klasiku. Moc děkuji za Vaše super stránky!!!

marek (neověřeno)
6. 12. 2009 21:27:58

tato pomazánka mi moc chutná a zejtra jí jdu dělat pro celou třídu tak držte palce

papasko (neověřeno)
2. 10. 2009 13:29:15

Ja robím vajíčkovú pomazánku zásadne tak že žltka z vajíček miešam s ostatnými surovinami a až na koniec bielky rozsekam na maličké kusy.

Wendy (neověřeno)
14. 8. 2009 00:11:40

Co je pomazánkové máslo jsem vám psala u pomazánky s uherákem, tvaroh je málotučný (od 0,5 do 10% tuku), nesolený, dá se přirovnat k Ricottě, ale je kyselejší, vyrábí se srážením mléka a vylisováním na požadovanou konzistenci (měkký až tvrdý na strouhání), žervé (v cizině Gervais) je přírodní sýr, téměř jako tvaroh, je slaný a Niva je český sýr s modrou plísní jako je francouzský Roquefort nebo italská Gorgonzola.
Vegeta je sůl s příměsí bylinek nebo koření (papriky, kari).

Ahojky Florido, teď koukám na to složení toho pom. másla a je tam zakysaná smetana i mléko ale sušené a bramborový škrob. Tam bude rozdíl v tom že ten tvaroh a žervé není zakysaný. Opravdu to má jinou chuť. Já bych to zkombinovala s máslem. Sýr Niva je plesnivý sýr s takovou výraznou chutí a vegeta to je kořenící přípravek se zeleninou, ale jsou různé druhy třeba i s paprikou.
Zdravím z Prahy :-) Ivana M

Florida (neověřeno)
12. 8. 2009 23:55:45

Please jaky je rozdil mezi pomazankove maslo, mekky tvaroh a zerve? A taky nevim co je vegeta [asi nejaky zeleninovy koreni?] a syr Niva. Jestli mi nekdo muze odpovedet tak predem dekuju. V.

:-) :-) Ahojky Jozefe, to mám vždycky radost když mě někdo doporučí dál :-) Tedy doufám, že taky něco sám uvaříš a jestli ano, tak to má žena dobře zařízené :D
Já už jsem si taky chtěla koupit tu pekárnu, ale zatím jí hodně děvčat nemá a tak to všechno dělám klasicky. Zdravím na Slovensko (mužova rodina je taky ze Slovenska) a tobě i manželce přeji hezký víkend. Ivana M

IVANKA ,IBA NAHODOU SOM TA OBJAVIL, A MAM S TEBA RADOST. UŽ SOM PRELISTOVAL HROMADU RECEPTOU,UKAZAL ŽENE,ZO ZAJMOM SA DIVALA NA VIDEO, ONO TO DOBRE PADNE KED TO ČLOVEK AJ VIDI. HNED TUTO STRANKU POSIELAM AJ DCERE DO ŠVEDSKA A ONA SA UŽ PODELI O TEBA S KAMARATKAMI. KUPILI SME SI DOMACU PEKAREN, TAK SA HRABEM V RECEPTACH MIESTO ŽENY.DRŽIM TI PALCE K TVOJEJ VYNALIEZAVOSTI. SLOVENSKO.JOZEF

denda (neověřeno)
20. 1. 2009 16:46:24

nemam rad vajickovou pomazanku...davam prednost chlebu smaslem nebo syrem...je financni krize....ja to vedela....

Martino koukám, že jste taky studnice receptů. Právě je ale škoda, že tady jak budou přibývat diskuze, tak ten recept zmizí. Nechce se Vám to napsat do fóra. Dostanete se tam, když kliknete nahoře na liště na kolonku fórum. Ivana

martina (neověřeno)
2. 5. 2008 14:44:00

Pikantní vaječná pomazánka
Potřebujete:
4 vejce
2 lučiny
2 lžíce másla
lžíci ostrého kečupu
lžíci hořčice
pórek
2 sterilizované okurky
2 stroužky česneku
šunka
paprika
mletá paprika
pepř
sůl

Postup:
Lučinu rozmícháme s máslem, uvařenými vejci, kečupem, utřeným česnekem a hořčicí. Přidáme pokrájenou zeleninu, šunku a dochutíme kořením. Podáváme s čerstvým pečivem

ahoj ja tam nedavam majonezu a je to taky dobry .

Šárka (neověřeno)
23. 3. 2008 15:33:31

Vajíčkové a vůbec všechny pomazánky mám moc ráda... Já tam ještě přidávám nastrouhanou nakládanou okurku, je to moc dobré - kdo má rád, doporučuji!

Věrka123 (neověřeno)
22. 3. 2008 18:30:10

Pomazánky jsou opravdu vděčný a nepřeberné množství variant. Dá se v nich utopit různé zbytky z lednice a člověk si i pochutná. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.