Vaječná tlačenka
Ivana
Doba přípravy
40 minut
Obtížnost
     

Vaječná tlačenka

Do tlačenky jsem použila želatinu, která je vidět ve videu. Podle obrázku zhodnoťte, jestli dáte méně zeleniny nebo salámu. Někdo nemusí mít rád zeleniny v tlačence tak jako my.
Average: 4.6 (7 votes)

Ingredience

Vaječná tlačenka

5 menších vajec
10 dkg měkkého salámu
5 lžic sterilované zeleniny
10 dkg majonézy
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku 2 dkg (20g)
1 lžička plnotučné hořčice
sůl a pepř podle chuti
3,5 dl vody
Reklama

Postup přípravy

  • Želatinu rozmícháme ve vlažné vodě a necháme 10 minut stát. Pokud budete chtít mít želatinu tužší než je ve videu, dejte o půl decilitru vody méně, ale nám tohle vyhovuje.
  • Mezi tím, nakrájíme salám, zeleninu (dávám domácí, protože kupovaná mě připadá dost tvrdá. Nebo kupovanou ještě vařím). Vařená vejce nakrájíme, přidáme ostatní suroviny a nakonec želatinu s vodou, kterou před tím ohřejte, ale určitě nevařte. Prostě jak je to v návodu.
  • Dochutíme, dáme do mističek a necháme zatuhnout.
Počet porcí
1 tlačenka

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Oluse (neověřeno)
14. 3. 2024 10:32:48

Dobrý den,prosím mám koupenou želatinu 20 g,malej sáček je to,ten Váš je prosím větší na videu? děkuji 🙂

Ivana
15. 3. 2024 08:11:11

In reply to by Oluse (neověřeno)

Dobrý den, tak to je problém, protože jsem si ten rok co jsem tlačenku natáčela nenapsala gramáž sáčku a teď mají v prodeji jiný sáček, menší. Chci jí natáčet znova a mám ten sáček asi co Vy, takový malý a když jsem zkoušela dát tolik tekutiny co je napsáno na tlačenku, tak to bylo jako kámen. Budu zkoušet dát víc tekutiny  a když tak napíši kolik vody a gramáž ostatních surovin. Ale to budu zkoušet až po neděli. Ivana Malatincová

Dobrý večer p.Ivanko,děkuji za odpověď ohledně gramáže sacku , právě, že v obchodech jsem viděla jen malé sáčky 20 g,ale moc si netroufal zkusit ten sáček na tolik vody z vašeho videa, krásný večer 🙂

Bobánek (neověřeno)
21. 7. 2017 05:35:35

Dobrý den, já scedím MORAVANKU,lák nechám v malém kastrolku,zeleninu pokrájím na malé kousíčky a přidám trošku nasekáného pórku.V moravance je vše co je potřeba i malé okurky.Do zbylého láku přidám cca 1dcl.vody a rozpustím kostku masoxu,masox je slaný tak solím opatrně.přidám želatinu a je hotovo.Zkoušel jsem i půl na půl majonézu s tatarkou,taky super.

Dobrý den pane Alexandře, to je skvělá zpráva :-) Takže se budu těšit že ještě něco dalšího vyzkoušíte. Přeji ať se daří a posílám pozdrav celé Vaší rodince. Ivana M

ALEXANDR (neověřeno)
29. 8. 2014 23:08:53

Tak jsem včera večer vyzkoušel váš recept na vaječnou tlačenku. Je mi 75 let a vaření mi nikdy nešlo, ale když jsem dnes manželce, dětem a vnoučatům naservíroval snídani, kterou jsem sám bez pomoci vytvořil ( s vaší pomocí ), tak všichni nevycházeli z údivu a už se domluvili na další společnou snídani. Určitě vyzkoušíme s manželkou i některé další vaše recepty( bude jich mnoho ). Velmi pěkně děkuji za mne i celou mojí rodinku. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

kiki (neověřeno)
30. 12. 2011 17:59:26

Dobrota, moc jsme si pochutnali, budu dělat jedině tento recept, jednoduché a rychlé :-)

kiki (neověřeno)
30. 12. 2011 17:59:25

Dobrota, moc jsme si pochutnali, budu dělat jedině tento recept, jednoduché a rychlé :-)

Nepřihlášený (neověřeno)
23. 10. 2010 21:14:55

Tlačenku jsem dala do silikonové bábovky a báječně se odlepila a vyklopila.

Dnes jsem tlačenku také dělala a použila jinou želatinu z Tesca fialový pytlík ,také na půl litru.Použila jsem půlku sáčku na tuto dávku z receptu a méně vody než je psáno na sáčku.A krásně se povedla.

Dobrý den Lucko, já tam dávám 3,5 dl vody, tedy asi o půl dl méně než bylo na návodu. Nikdy jsem nedělala tlačenku z čiré želatiny, ale když ta želatina co jste koupila je na půl litru vody, tak já bych dala určitě o něco méně vody, protože tam vlastně přijde ta majonéza, která je řídká. :-) Tak něco lehce přes 4,5 dl vody. ALE stejně musíte na tuhle porci co je v receptu rozdělat o něco méně vody i želatiny. Zdraví Ivana M

Lucka (neověřeno)
12. 8. 2010 14:18:24

Dobry den, prosim o radu, nesehnala jsem primo zelatinu na vajecnou tlacenku. Koupila jsem v Tescu zelatinu bez prichuti, ale podle navodu se dela v pul litru vody. Pani Ivanko, Vy ji delate jenom ve 150ml a v navodu mate 200ml, ze? Poradila byste, jak to mam udelat s touto zelatinou nebo ji radeji nemam pouzivat a snazit se sehnat primo tu, kterou pouzivate Vy? Nevite, kde by se dala koupit? Dekuju moc za odpoved, Lucka

HankaP (neověřeno)
9. 3. 2009 22:11:08

Ahoj, plátková želatina na tlačenku jde.
Já to nedělala, ale moje kolegyně v práci používala jakoukoli neochucenou želatinu.

AngeLeena (neověřeno)
9. 3. 2009 21:21:12

Ivanko, no doufam ze nachucena neni, zkusim to o vikendu, sakres kdybych nenasla Vase stranky tak bych si ani nevzpomnela co vsechno jsem normalne kuchtila :D

AngeLeena (neověřeno)
9. 3. 2009 19:01:17

Ivanko, prosim poradte cim nahradit tu zelatinu na tlacenku, jedine co tu sezenu je platkova zelatina - ta by snad mohla byt nechucena,jinak vsechno jen slazene Obrázek odebrán. tlacenku jsem delavala a vzdycky byla super, mnam

Barbora (neověřeno)
26. 2. 2009 21:15:07

Dobrý den, tlačenku liju do srnčího hřbetu, který vyložím mikrotenovým sáčkem.Jde potom pěkně vyklopit,nakrájené plátky jsou úhledné, formu nikdo nepoškrábe a hlavně není problém s jejím mytím.

mys.ska (neověřeno)
17. 10. 2008 13:13:04

dobrý den,právě jsem dala ztuhnout do lednice tláču,přidala jsem hořčiči jako Ivanka,tak uvidím;-)Dala jsem to do dortové kulaté formy a udělala toho trochu víc protože podělím tchýni a naše.Na tom nejde snad nic zkazit;-)

mys.ska (neověřeno)
25. 9. 2008 19:22:04

ten anonym jsem já,nejdřív jsem psala text,že pak doplním ostatní ale pak jsem to odklikla ani nevím jak....;-/

Návštěvník (neověřeno)
25. 9. 2008 19:20:37

Hezký večer,naprosto souhlasím s Rousse,dělám tláču stejným způsobem dle receptu z obalu z želatiny na vaječnou tlačenku.Ten masox tomu dá opravdu skvělou chuť,doporučuji.Hořčici jsem nezkoušela přidat,ale zkusím;-)Určitě to bude dobré když je recept od paní Ivanky;-)

Rousse (neověřeno)
23. 3. 2008 21:00:36

no recept s horcici jsem tedy jeste nezkousela, i kdyz vajecnou tlacenku delam uz od svych 13 let:-), ja to misto horcice dochucuji kostkou masoxu a to ma taky slusny ucinek:-) Delam to tak, ze nalev z Moravanky sleju a doplnim jej do 300 ml vodou - v pulce necham ztuhnout zelatinu a ve druhe pulce rozvarim kostku masoxu. To necham vychladnout, pote znovu zahreju, necham v tom rozpustit zelatinu a pridam do zbytku surovin. Stoji to za to:-)

Lidus (neověřeno)
4. 3. 2008 16:13:48

Vaječnou tlačenku už dělám léta s Kunovjankou. Vždycky má úspěch.Rodina ji miluje. A vždy se povede.Stejně děkuji za recept.Na Vašich stránkách si vždy odpočinu a poohřeji svoji dušičku.Musím jen poděkovat!!!

mirka (neověřeno)
3. 3. 2008 22:28:32

Musím brzy zkusit, mám všechno kyselé moc ráda. Kdysi jsem tlačenku dělala, ale nepovedlo se mi to-po ztuhnutí byla dole želatina a na povrch "vylezla" ta majonéza-zkrátka, nahoře bílé a dole čiré. Nevím, možná jsem to špatně promíchala-uvidíme, druhý pokus určitě vyjde.Děkujeme za nové recepty

Jana H. (neověřeno)
3. 3. 2008 15:11:30

Dělám velice podobně, dávám Kunovjanku, a nedávám hořčici. K vůli snaše dělám z dvojnásobné dávky, aby taky něco zbylo na mě. Je prostě úžasná. Tlačenka i Iva.

Věrka123 (neověřeno)
3. 3. 2008 08:17:53

No, to je pravda, my to s holkou vždycky přeženeme a pak jsou různý pomazánky atd.Věrka.

Věrka123 (neověřeno)
2. 3. 2008 16:30:18

Na tu bílou tlačenku, jak já tomu říkám, už se chystám dost dlouho a nějak nejsou lidi, tak to pořád odkládám, ale vy mě dáváte. Asi si jí budu muset udělat aspoň troška, abych zahnala chuť. U nás je takový hrozný vítr, že se člověk venku pomalu bojí, tak budu kuchtit. Věrka.