Bramborové placky
Ivana
Doba přípravy
85 minut
Obtížnost
     

Bramborové placky

Bramborové placky
Average: 4.3 (7 votes)

Ingredience

35 dkg vařených brambor
1 vejce
20 dkg polohrubé mouky
polohr. mouka na podsypání
sůl podle chuti
olej podle potřeby
Reklama

Postup přípravy

Uvařené brambory nastrouháme na jemnějším struhadle ( jako na bramborák), osolíme, přidáme celé vejce, mouku a vypracujeme těsto. Jestli se nám těsto ještě lepí ( vejce bylo velké) přidáme ještě mouku.
Do placek můžeme zapracovat i půlku měkkého tvarohu, ale musíme dát o dost víc mouky.
Těsto dost podsypáváme a vyválíme placku cca 3 mm silnou. Vykrajujeme kolečka, které pečeme v rozpáleném oleji do zlatova. Oleje nemusíme mít v pánvi jako když děláme řízky, stačí méně.
Hotové pokládáme na ubrousek a necháme vsáknout přebytečný olej.

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Mirka 30 (neověřeno)
5. 1. 2012 17:00:31

Dobry vecer tak jsem dnes udelala bramborove placky, jsou velmi dobre ziji v Holandsku a nemohla jsem jen tak zajit k mamince abychom si poradila tak jsem si nasla tento recep:) Vynikajici a hlavne lehounky.
Dekuji Mirka

Jenny (neověřeno)
31. 8. 2011 12:14:08

Dobrý den Ivanko. Vaše placky jsou skvělé, rychlé a jednoduché. Rovnou je dělám z dvojité dávky, mají doma veliký úspěch, hned jsou pryč. Děkuji za receptík:)

janaS. (neověřeno)
31. 7. 2011 18:47:02

za připomenutí, mamka je dělává k luštěninové polívce, taky je smažím na kapce oleje, ale nevykrajuju, vyválím a s tou polívkou je to luxusní. :-)

lenka (neověřeno)
31. 7. 2011 18:24:56

tyto placky dělala už moje babička akorát je pekla na plotně kachlových kamen nasucho. já je také smažím a doporučuji namazat marmeládou nebo ještě líp povidly !!!!!!!!! :-)

ivana.m
31. 7. 2011 16:55:31

In reply to by Clarkia (neověřeno)

Dobrý den paní Clarkio a moc jste mě potěšila :-) svým příspěvkem. Čeká Vás krásná ale i náročná událost, tak Vám přeji hodně štěstí a ať se Vám všechno daří a tím nemyslím jenom vaření :-) Ivana M

Clarkia (neověřeno)
31. 7. 2011 16:27:01

Dobrý den paní Ivanko.

Chtěla bych Vám tímto co nejsrdečněji poděkovat za tyto stránky.
Vzhledem k tomu, že mě máma moc k vaření nepouštěla, učím se teď, ve svých 26 letech, vařit podle Vás a Vašich videí. Už jsem vyzkoušela přes desítku receptů, některé opakovaně.
Vzhledem k tomu, že se mi každým dnem narodí syn, a budu tak už mít na krku dva hladové krky - včetně manžela, cítím velkou zodpovědnost být dobrá kuchařka. :-)
Z komentářů co tu čtu, nemám ani ponětí, jak obrovskému počtu lidí pomáháte k vaření. A já si za všechny jen přeju, ať Vám tento elán co webu věnujete, i nadále vydrží. :-)
Mějte se krásně a ať se Vám vše daří.
Clarkia

Nepřihlášený (neověřeno)
17. 3. 2011 15:40:05

Dobrý den Ivanko, včera jsem dělala vaše placky, šlo to krásně na chuť jsou výborné ani na mě skoro nezbylo,pro veliký úspěch je dnes opakuji. :D

u nás je to po svíčkové neoblíbenější jídlo, dělám zásadně nasucho na plotýnce na plynovém sporáku,mastím máslem, jíme teplé i studené, na slano ( osolené ) nebo na sladko ( náplň sladký tvaroh, placku přehnout na půlku a péct ), starý dobrý recept !!

soňa (neověřeno)
31. 10. 2009 16:39:03

Dobrý den děvčata.Přidávám nápad, jak placky vylepšit.Já udělám těsto, jako je recept v úvodu, potom vyválím placku, a vykrojím dosti velká kolečka.Na půlku kolečka dám nastrouhaní jablka se skořicí a trochou cukru, pokud jsou nakyslá.Druhou půlku kolečka přehnu přez jablka a kraje zamačknu.Tyto placky jsou výborné i studené druhý den.Přeji aby chutnali

maciiii (neověřeno)
29. 9. 2009 14:42:35

VÝÝÝÝÝBORNÉÉÉ - jsem uchvácená. Naposledy je dělala moje babička a já jsm se do nich dnes vrhla . Výborné. Doporučuju smažit na másle a nebo pul na pul s olejem ... Dala jsm teda docela na muj vkus hodne soli 3 male lzicky,ale to je dle me chuti idealni. Vybornééééééééééééééé

Dobrý večer pane Petře. Já taky ještě pamatuji placky pečené na plotně, ale bohužel teď už to nejde.To budete dělat určitě na pánvičce. Když já ty placky na sucho nezkoušela, ale proč by to nešlo. Držím palce a zdravím do ciziny. Ivana M

Petr (neověřeno)
30. 1. 2009 17:04:33

Vspominam jak babicka delala bramborove placky na plotince, suche. pak je potirala husim brkem namocenim v masle. da se to (na sucho) provozovat z vaseho testa?
(pardon za cestinu, jsem od malicka v zahranici. tohle tu jest fantasticka web-site. tesim se na vase komentare.)
PS: placky vipadaji moc chutne. tesim se na pokus.

Ahojky Franto, ne že bych Vám to přála, ale pobavila jsem se i tím přístupem. Sýr to je úplně něco jiného než tvaroh.Ale i snaha se cení. Tak přeji hodně úspěchů v budování jiných hodnot než v kuchyni. Zdraví Ivana Malatincová

franta (neověřeno)
26. 1. 2009 01:03:03

ahoj holky stará šla na pivo tak zkouším ty vaše placky tvaroh nebyl tak jsem nastrouhal trochu eidamu no hle všechno se mi to přilepilo takže si je dám až v létě na pouti díky za dobré rady asi zůstanu chlap a nebudu se plést tam kde nemám sportu zdar a vaření nejvíc s pozdravem
Franta Strouhal

Ája (neověřeno)
13. 1. 2009 09:41:13

Tak abych řekla poprvé jsem právě zkusila tyto palcičky a musím říct že jsou skvělé!! Budou bývat často :-)

Míša (neověřeno)
12. 1. 2009 14:07:22

Placky jsem poprvé uvařila k sobotnímu obědu.Povedly se a dětem moc chutnaly.
Líbí se mi názorné vaření.Děkuji.

jakub (neověřeno)
27. 12. 2008 17:36:50

v pondělí odjíždíme na silvestra a já potřebuju již zítra udělat nějakou chuťovku na večer, tak mě právě napadly tyto placky (právě také znám jen čerstvé od babičky :-) tak mě jen zajímalo jeslti jdou i druhý den :-) každopádně díky za rychlou odpověd

jakub (neověřeno)
27. 12. 2008 17:32:55

Zdravím lidi, chtěl jsem se jen optat, jak dlouho tyto placky vydrží - zdali se dají konzumovat i druhý-třetí den po skladování v lednici ? Děkuji

Jarka (neověřeno)
14. 8. 2008 15:02:17

docela to ujde .. akorat jsem to asi malo osolila :D... mimochodem zkousela jsem misto toho salamu jak jste tam davala tak jsem tam dala syr a .. bylo to dobré ..:-)

První otázečka zní, dělal jste ten poměr přesně podle receptu???? Jestli ano, mohli jsme se rozejít maximálně o pět deka, protože teď jsou nové brambory a ty nemají tolik škrobu. Jinak ten recept je odzkoušený.
jedině mě napadá, pořád přidávat mouku, jenže to budete mít placek jak pro závodní jídelnu a to vidím na proložení mikrotenem a uložení do mrazáku. Ivana

Vasek (neověřeno)
22. 7. 2008 20:00:10

Prosim pomoct, delal jsem placky, ale testo bylo neustale moc ridke skoro 1 cele baleni mouky a porad ridke testo. Kde je chyba? Dekuji Vasek

Lenka (neověřeno)
14. 7. 2008 12:19:54

Teprve nedávno jsem objevila tyto stránky a musím vám říct,že jsem z nich naprosto nadšená.Protože jsem teprve začínající kuchařka tak ocen'uju videa s podrobnými instrukcemi.Přeji mnoho zdaru.

Jiřinko, bylo by dobré ty recepty psát do diskuzního fóra pod recepty od čtenářů.Tady totiž ten příspěvek s receptem za několik dní nemusí být, protože se posune za nové příspěvky.
Tenhle recept si opíši, protože se chci taky trochu věnovat zelenině.
Jiný medovník, než mám tady taky ráda zkusím.Moc díky Ivana.

Jířa (neověřeno)
23. 4. 2008 17:01:14

Ahoj Ivanko ted jdu na ty placky a po zítří budu dělat to kanadské kuřátko už jse těším.Ještě ti napíši jeden recept na sekanou z cukety:50dkg cukety 15dkg kabanosu,10dkgtvrdého sýra(aidam)2dcl dětské krupice,1/2 sklenice oleje1/2 prášku do pečiva,3vejce ,sůl,česnek ,koření do sekané.Cuketu kabanos a sýr nastrouháme na hrubé nudličky a vše smícháme pečeme ve vymazanem a vysypaném plechu.Podáváme z bramborem nebo br.kaší dobrou chut.Mam taky jeden recept na medovník na těsto je jednoduchí a hlavně rychlí a ve finále je výborný tak jestli máš zájem tak ti ho napíši z pozdravem Jiřina.Pěkný den:

Jana H. (neověřeno)
3. 3. 2008 15:26:17

Ježíši já bych si dala. Jsem od 1.3 v důchodu a tento týden mám samé běhání, že na vaření nebudu mít čas. Tak si je udělám příští týden, ale, děvčata, kdybyste je některá dělala, pošlete mi jich pár po drátě. No nic, budou příští týden. A salátek k tomu. Zdravím všechny.

Věrka123 (neověřeno)
2. 3. 2008 16:17:15

Přišla jsem z venku a koukám, že jste na nás zase myslela, to je dobře. Bramborový placky jsou vděčný, ty se nepřejí a zužitkuje se do nich i všelijaký zbytek z lednice. Já je mám ráda třeba s kefírem, se zeleninou, s čínou atd. Věrka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.