Pomazánka z bryndzy
Ivana
Doba přípravy
15 minut
Obtížnost
     

Pomazánka z bryndzy

Videorecept na pomazánku z Bryndzy.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

20 dkg bryndzy
15 dkg bílého smetanového jogurtu
sůl a pažitka podle chuti
1 lžička sladké, nebo pálivé papriky
1 malá cibule
Reklama

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno, pažitku na malé kousky a smícháme s ostatními surovinami. Solte až nakonec, bryndza je dost slaná.
Mažeme na pečivo a podáváme se zeleninou.

Příprava 15 minut

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Naďa (neověřeno)
25. 7. 2012 20:14:10

Ahojky,já místo jogurtu dávám máslo,jinak je postup úplně stejný :-)
Jen mě zaráží šílená cena brynzy v obchodě,pohybuje se kolem 200Kč za kilo,což je pecka.Zajímalo by mě,jestli u bratrů Slováků je tento tradiční pokrm taky tak drahý.Pěkný den všem :-)

Majka 1 (neověřeno)
10. 1. 2011 16:08:02

Ahoj Ivanko, u nás se žádná oslava neobejde bez bryndzovky. Nedělám ji s jogurkem asi 10 dkg másla a 10 dkg máslové ramy, 20 dkg bryndzy, cibulku, mletou papriku a pokud mám pažitku. Je to mňamka. To máslo s ramou půl na půl proto, že když jsem vyzkoušela z jen s máslem byla hůře roztíratelná, s tím jogurtem je ale určitě lehčí, asi taky vyzkouším. Díky za receptík.
Bryndza se dostane vážená u nás v Tesku, ale používám na pomazanku většinou v kelínkách po 10 dkg, tu mají jak Tesko, tak Interspar.

Jana H. (neověřeno)
9. 1. 2011 12:57:43

Pomazánky nikdy nezklamou. Já tu bryndzu nběkdy snad musím koupit, ale vidět moc není. Snad v některým markáči, no podívám se a budu se opičit. :-) :-) :-), zdravím děvčata.

janaS. (neověřeno)
9. 1. 2011 12:42:57

u nás frčí pomazánky, s chlapem děláme hlavně v čopru a i on je má výborné (dáme tam, na co máme chuť nebo podle obsahu ledničky ;-) ). Jen tvaroh a brynzu nemusí, je to na něj suché. Ale když to zředím jogurtem, možná i mlíkem, určitě by si dal. ;-)
Zkusím, dík za další novou inspiraci. ;-)

Pomazánku dělá manžel, protože jí má moc rád. Dává papriku sladkou a přidá trošku pepře, je výborná,on rozetře máslo a ředí trochou mléka, řekla jsem mu o jogurtu/ tak mám Ivanko pozdravovat, že to příště tak udělá /Má bryndzu tak rád, že si ji třeba natře na chleba i jen tak, dá navrch cibuli na kolečka a dlabe.Díky za recept.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.