Banánové špičky s pudinkem
Ivana
Doba přípravy
55 minut
Obtížnost
     

Banánové špičky s pudinkem

Banánové špičky s pudinkem podávejte z lednice
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

krém:
4 dl mléka
2 vanilkové pudinkové prášky
20 dkg másla
3 kapky rumového aroma
cukr krystal nebo krupice podle chuti
Ostatní:
12 dkg kulatých piškotů
4 menší banány
15 dkg hořké čokolády
cukr krystal nebo krupice podle chuti
Reklama

Postup přípravy

Napřed si za stálého míchání uvaříme mléko s pudinkem a necháme vystydnout. Přišleháme hodně změklé máslo, přidáme aroma a cukr podle chuti. Kdyby krém byl hodně řídký, dejte ho na chvíli do lednice a potom znovu vyšlehejte.
Na piškot si natřeme trochu krému, dáme kolečko banánu, napíchneme na párátko a ponoříme do čokolády. Takhle namočené piškoty dáme na alobal a jakmile čokoláda steče a trochu zatuhne, přendáme na čistý alobal a párátko vytáhneme.
Zbylou čokoládu z alobalu opět použijeme.
Nakonec na banány uděláme špičku ze ztuhlého krému.
Podáváme samozřejmě z lednice.
Příprava 55 minut

Banánové špičky s pudinkem

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
ivana.m
22. 9. 2011 19:18:20

Dobrý večer Leni, tak kolik rumu, to budete muset vyzkoušet, ALE kolik dáte rumu, tak bych ubrala mléko, aby to nebylo řídké.
Ovšem jestli tam přidáte tak lžíci, dvě, tak snad ani nebudete muset ubrat to mléko a myslím že to bude stačit. On ten rum je aromatický. :-) Přeji hezký večer. Ivana M

Lenka (neověřeno)
22. 9. 2011 17:57:46

Zdravím Ivanko. Mám otázku nezkušené kuchařinky. Když tyhle špičky nebudu dělat pro děti, ale pro dospěláky, můžu dát místo toho aroma přímo rum? :-) a kdyžtak kolik asi? děkuji, ahojík.

ivana.m
23. 4. 2011 19:55:53

Ahojky Klárko, také nám to chutná i když už jsme doma všichni dospěláci :-) Přeji klidné a hezké Velikonoce. Ivana Malatincová

Milá Ivanko,
další z vašich super receptů, doma jsem to "ukuchtila klukům" a teď už vím, že příště alespoň dvojitou dávku =o), banánové špičky nemají chybu!
Klárka Semeráková

ivana.m
13. 12. 2010 21:52:58

Ahojky Zandíku, stane se. To má člověk ponaučení na příště Obrázek odebrán. Já jsem tuhle dělala pařížskou šlehačku, jinou než tady mám a jenom ze čtvrt dávky. Takže všeho jsem dala čtvrt, ale kakaa ne a divila jsem se co to je za recept :-) Ivana M

zandík (neověřeno)
13. 12. 2010 18:50:42

Ivanko,zrovna jsem dodělala tyto pudinkové špičky Obrázek odebrán. Je to neuvěřitelné,ale mě ten pudink prostě neztuhl Obrázek odebrán. vím kde je chyba-Já ten pudink nenechala stuhnout hned po uvaření.Hnedka jsem tam nalila změklé máslo s rum. aroma a pak jsem pudink dala stuhnout Obrázek odebrán. No práce kvapná málo platná :-)Pudink jsem na špičky namazala místo toho abych jej nastříkala:-)Vzhledově nebudou jako ty vaše tak doufám,že budou aspon chutnat :-)

chris (neověřeno)
25. 4. 2010 11:35:17

Lenko pudink můžete pohodlně uvařit v mikrovlnce podle zdejšího receptu "krupicová kaše v mikrovlnce". Je to perfektní jinak už pudink nevařím.

Yvett (neověřeno)
25. 4. 2010 10:49:50

To mě těší, že jste to ocenila. Jsou to drobnosti, které pomohou. Vím, že cukrářka nejste, takže se Vám budou určitě hodit, abyste byla lepší a lepší.

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 4. 2010 21:35:14

Lenko pudink se dá krásně uvařit v mikrovlnce. Podle zdejšího receptu "Krupicová kaše v mikrovlnce". Už pudink jinak nevařím je to rychlé a bez nádobí.

ivana.m
24. 4. 2010 15:46:56

Ahojky Eliško, tak to jsem ráda, že jste mě to napsala, já tam také občas něco mrsknu, takžer abych se neopakovala :-) Přeji hezký víkemd. Ivana M

Nepřihlášený (neověřeno)
24. 4. 2010 10:31:38

Ivanko prosím Vás chtěla jsem Vám říct že jsem dala váš recept na jahodový dort z bebe na mimibazar do receptů a odkaz na tyto stránky a další vaše dobrůtky. Doufám , že se nezlobíte ale musela jsem , zkoušela jsem od vás různé recepty a jsou moc moc vinikající. pokud by Vám to to vadilo tak to stáhnu . Eliška

Soňa (neověřeno)
23. 4. 2010 22:25:24

Ahoj Ivanko, to jsou úžasné jednohubky!! Díky za nápad..a přeju hezký víkend!

koby (neověřeno)
23. 4. 2010 20:07:10

Ahoj Ivanko,
špičky vypadají moc pěkně a chutně.To musím vyzkoušet.
Jsi šikulka a napadají Tě prima nápady!!!
Dnes zkouším tvoje semifreda, dám Ti vědět, jak jsem
dopadla. Měj se moc hezky a přeji vám sluníčkový víkend.
Třeba taky dobré grilování. Ahojky Vlaďka

ivana.m
23. 4. 2010 17:27:16

Dobrý den leono, tak to mě napadlo v noci, protože jsem někde viděla recept na kousky v banánu v čokoládě a tak jsem si řekla, že by to chtělo i krém.
Vaření pudinku je v balarini bezva a nepřipálí se to, tedy míchat se to musí.Já už mám objednanou vy\sokou pánev 24 cm, protože mám velé a malé a nic mezi tím. Klidně bych pudink vařila i v pánvi, vždyť se nic neděje :-) Přeji hezký víkend. Ivana M

Yvett (neověřeno)
23. 4. 2010 15:35:36

Při vaření pudinku bych doporučila nalít do kastrolu asi 2/3 z celkového množství mléka a dát vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinky, a až začne mléko vřít, tak je tam za stálého míchání vlejeme a mícháme do zhoustnutí drátěnou metlou, nedělají se tolik hrudky a vše dobře promícháte (vařečka není u hustého pudinku úplně o.k.)
Cukr na dochucení bych zvolila v tomto případě moučkový, protože krému není mnoho a šlehá se krátce, cukr moučka se rychleji rozpouští. Pokud nemáte, tak i krupicový ale ne krystalový (ten vařit spolu s mlékem).
Do rozšlehaného másla vešleháváme studený pudink p o s t u p n ě, po částech. Nedáváme do mísy celé množství pudinku, většinou se to špatně šlehá.
Při namáčení do čokolády a následném vytažení, otřeme spodek piškotu o okraj misky. Nebudou se nám tvořit tak velké, rozteklé čokoládové patičky. Samozřejmě záleží na hustotě čokolády. Rozteklou čokoládu pak nechte na alobalu nebo na pečícím papíru zatuhnout, můžete dát i do lednice, a pak je výborně sloupnete.

Hadatko (neověřeno)
23. 4. 2010 15:13:59

Dobrý den Ivanko,

zase taková mňamka,kam na ty nápady chodíte?Hnedka bych si dala a výroba jednoduchá.Dívala jsem se a vy ten pudink vaříte od (balarini),jak už jsem psala tak mám od nich ten kastrol 28cm a jsem sním strašně spokojená.Ivanko,prosím ten pudink,připálí se tady v té nádobě od balarini?Pudinky máme strašně rádi,ale moc je nedělám,protože vždycky se my to strašně spálí a není to dobrý.Dívala jsem se na panvicky.cz a šlo by míchat pudink v Titanová pánev 24cm na indukci hluboká?Uvažuji ještě o koupi tady toho výrobku přes Vás.Děkuji za info.Lenka

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.