Salát z čerstvé zeleniny
Ivana
Doba přípravy
56 minut
Obtížnost

Salát z čerstvé zeleniny

Salát z čerstvé zeleniny
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

10 dkg pórku
8 dkg mrkve
1/2 červené papriky
2 vejce
1/2 kg vařených brambor
sůl a pepř podle chuti
2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
3 vrchovaté lžíce majonézy
Reklama

Postup přípravy

Pórek nadrobno nakrájíme, mrkev nastrouháme najemno, papriku nakrájíme na proužky a brambory na kostičky. Přimícháme ostatní suroviny a dochutíme.

Salát z čerstvé zeleniny

Počet porcí
2

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Lída (neověřeno)
11. 10. 2009 17:08:02

Ahojky Ivanko,
ten salát vypadá nádherně, musím ho vyzkoušet, už se mi sbíhají sliny.

Lída

janaS. (neověřeno)
3. 10. 2009 20:56:27

Ivanko, teď jsem už druhý den udělala tento salát, sice od oka dle chuti, a dnes jsem tam přidala i kukuřici, a je výborný, v něm mi mrkev chutná... ;-)
Dík i za recepty, které ještě přibudou.
Papa. :D

Ahojky Wendy taky jsem objevila kuchařku po babičce z těchto let a není tam to amonium, ale jinak je to podobný, takže to bude určitě originál a ty co běhají po netu jsou nějaké vylepšené, tedy možná :-)

Wendy (neověřeno)
2. 10. 2009 23:11:50

Mám po manželovo babičce ručně psané recepty, takže určitě osvědčené a jsou z doby před 1. svět. válkou, někdy 1920 - 1930.

Zázvorky: 2 celá vejce a 2 žloutky utřít s 1/4 kg cukru, přidat 1 lžičku zázvoru, na špičku nože amonia, 1/4 kg hladké mouky. Těsto zadělat a vykrájet večer, ráno upéci.

Tak to je doslovný opis, nezkoušela jsem, ale ona vařila a pekla výborně a tohle by měl být vyzkoušený recept, ty co se jí nezdály si do toho nezapisovala.

Jarina36 (neověřeno)
2. 10. 2009 09:11:43

ivo moc vam dekuji a vsem kdo poradili take.kdyby jste jen preci nejake zkousela napiste jak dopadli a zda zmekli.jarina.

Ahojky Jarino, tak tohle je problém. Každý řekne že to je na pravé zázvorky a mám hned tři recepty a když se podívám na net, tak to jsou ty co tady běhají. Mám jeden NEVYZKOUŠENÝ recept, který teprve budu dělat a je z kuchařky po babičce. Rok vydání je utržený, ale začíná to : tuto kuchařku jsme vydali pro čtenářky listu paní a dívek, takže to je asi staré.
Receptík na zázvorové cukrovinky: 28dkg moučk.cukru třeme se 4.žloutky a 1. vejcem. Vmícháme 28 dkg mouky (není uvedeno jaké) a špetku strouhaného zázvoru. Hned rozválíme, vykrájíme zázvorovou formičkou. Klademe dost vedle sebe a necháme 5 hodin odpočinout. Pečeme v horké troubě a necháme v chladu rozležet. :-) :-) Ivana M

janaS. (neověřeno)
1. 10. 2009 12:23:43

JARINO 36,dovolila jsem si reagovat a zkopírovat recept z internetu, snad Vám to nevadí.
Jinak si myslím, že holky poradí, pokud Vám tento nebude vyhovovat.
Přiznávám, že jsem je nepekla, ale na netu se dá najít hodně věcí.
Pěkný den, janinaS.

Suroviny na Zázvorky
560 g hladké mouky, až 500 g cukru moučka (podle chuti), 30 g mletého sušeného zázvoru, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva, kůra z 1/2 citronu

Jak se Zázvorky připravují?
Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 milimetry silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi?), které necháme do druhého dne odležet. Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě téměř do zlatova. Cukroví Vám náááádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajímavé zpestření!

Zázvorkové rady našich babiček
Zázvoru můžeme dát méně. Zázvorky by měly po zázvoru jen jemně vonět.
Již vykrájené tvary Zázvorek nechte na plechu odležet přibližně 5 hodin, což způsobí, že se při pečení nebudou roztékat.
Cukroví dobře změkne, když s ním do krabice přidáte krajíc chleba.

Jarina36 (neověřeno)
1. 10. 2009 09:38:02

ivo nemate prosim recept na prave staroceske zazvozky?nebo vy nektera z devcat na tomto foru nemeli byste?kazdy je dela jinak tak nevim.moc dekuji predem vsem.jarka.

Ahojky Jarino, většina cukroví je hned k jídlu, ale mám tady nějaké tvrdolíny jako pudinkové cukroví. Dám to do krabičky z um.hm a do sklepa anebo k tomu dám kousek jablíčka.
Většinou u těch receptů co jsou tady říkám, jestli jsou měkké hned, nebo potřebují proležet. Ještě to skontroluji a když tak to tam dopíšu. :-) Ivana M

Jarina36 (neověřeno)
30. 9. 2009 09:30:26

dobry den ivo.miluju salaty urcite si ho udelame parada jen pridavejte dal.pani ivo zeptam se jak vy to delate s cukrovim aby zmeklo ??kdyz ho upecu co dal kam ho mam dat co vlastne k meknuti ono potrebuje??dekuji vam za odpoved.jarka.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.