Naložení a uzení kuřete
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Naložení a uzení kuřete

Naložení a uzení kuřete
Average: 4.6 (5 votes)

Ingredience

lak na nakládání kuřete
10 l vody
60 dkg soli pragandy (rychlosůl)
Reklama

Postup přípravy

Kuře omyjeme a naložíme do láku na tři dny. Nádobu necháme v lednici, nebo ve studeném sklepě.
Před uzením kuře umyjeme v hodně teplé vodě.
Udíme  na 90 stupňů asi 4 hodiny.
Za tu dobu je super měkké.

Naložení a uzení kuřete +videorecept

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
jirka (neověřeno)
13. 8. 2009 18:31:30

Ahoj.Dopadlo to dobre.Akorat sem udil ne zrovna dobre .7 hodin teplym kourem a 3 h okolo 70 -80 .Kure uvnitr je vyborne.Uzene maso ale kuze je ne spalena ale preuzena a neda se jist .udil sem dubem.Udelal sem chybu.mel sem to zezacetku propect pac sem zacal ve 4h odpoledne a ve 11 h to bylo stale syrove i kdyz prouzene zezhora.Holt kure se musi delat na vyssi teplotu. 60 a vicc:D

Ahojky Jirko, to nevadí že je to obyčejnou solí. bude slané stejně jako s pragandou, ale ta praganda dělá to maso růžové a normální maso že se nemusí nechat tak dlouho naložené. Někdo pragandu vůbec nepoužívá, že je to jed, ale já jí používám. Určitě to myjte a osušte. Kuřátko může klidně viset. Křehké potom je, tedy že by sjelo z kosti, to asi ne, ale aby se neodlomila třeba noha. Možná bych to radši nepůlila.Radši bych dala dospodu udírny nějaký roštík, kdyby to spadlo dolů. Jinak se mě sbíhají sliny a dnešní kuřátka závidím.
Držím palce a dobrou chuť :-) Ivana M

jirka (neověřeno)
12. 8. 2009 02:16:15

Cau.Udelal sem udirnu a zitra budu v ni poprve udit.Mam v lednici dve krasna kuratka nalozena v laku (sul voda)uz tri dny.Praganda neni tak poslouzila obycejna sul.Vim ze to neni standartni postup ale snad budou trosku slane.Lak sem jednou menil.Chci se zeptat.Muzete mi poradit?Jeste nez je davate do vyhrate udirny tak je nechavate osusit? Okapat?
Dale by me zajimalo,jelikoz v te udirne(drevene) mam nahore jen klasicke hacky a jak tam mam zavesit to kure?nemam ty vase provazky kteryma to cely svazete a obycejny nechci zkouset.Takze uvazuju pouzit drat na zaveseni.Provaz na stahnuti zaden nepouzit.Rozpulit kuratko vejpul aby nebylo moc tezke a kazkou pulku zavazat za drat za nohu.Nikdy sem neudil a zajimalo by me jestli kdyz to povesim to kure nebude po X hodinach moc krehke a nesjede po kosti dolu kdybych ho povesil cele...

Jiřík (neověřeno)
21. 7. 2009 17:32:38

Jak můžete používat pragandu. Copak nemáte do těla dost jiné chemie? Na naložení masa používám zásadně jenom kuchyňskou sůl.Pravda, naložení trvá déle, maso není tak červené,ALE, a co já považuji za nejdůležitější, maso mi nevrže na zubech, ale pěkně chutná. Proto odmítám jíst i kupované uzeniny. Mějte se.

petra (neověřeno)
8. 6. 2009 13:57:38

Vnitřek vytřete grilovacím kořením smíchaným s olejem a natlačte tam kus bůčku naloženého na dva dny v gril koření s olejem a bude to vynikající, máme vyzkoušené.

Jana H. (neověřeno)
25. 3. 2009 14:25:10

Ti jsou , ale na tebe oškliví. :-). Všechno bych snad byla schopná sehnat :-) jen ti udírnu nemám :-(, ale alespoň jsi, Ivo, ochutnala, já mohu akorát slintat. Bé bé. Ahojky.

Marie (neověřeno)
25. 3. 2009 08:22:33

Snídaně na vidličku to by nebylo špatný.
Pragandu tky pouužívám je super,a jeden známí nám poradil maso před uzením namočit do hodně horké vody na půl hodky osušit a dát do teplé udírny je to super.

babi (neověřeno)
25. 3. 2009 08:05:49

Ahoj Ivanko,tak to je paráda!!!To se teda na nás směje a určitě je to vynikající.Kousek na degustaci by se hodil.BABI

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.