Piškotový dort za studena
Ivana
Doba přípravy
50 minut
Obtížnost

Piškotový dort za studena

Piškotový dort za studena
Average: 5 (6 votes)

Ingredience

do chlebíčkové formy 11x32 cm
cca 40 ks dlouhých cukrářských piškotů
4 dl smetany ke šlehání
40 dkg pomazánkového másla
15 dkg cukru moučka
2 ztužovače šlehačky
2 lžičky rozpustné kávy
voda podle potřeby
rum podle chuti (rumové aroma)
Reklama

Postup přípravy

Uvaříme si kávu a necháme jí vystydnout. Do mísy si dáme máslo, cukr, nalijeme tekutou šlehačku a během šlehání metličkami přisypeme ztužovače.
Do formy si položíme mikroten a celý spodek formy vyložíme namočenými piškotami v kávě. Nenechávejte je hodně nasáknout, bylo by to jako houba. Ponořit a hned vyndat.
Namažeme krémem a pokračujeme stále ve stejném pořadí. Končíme piškotami. Tahle dávka je na 4 vrstvy piškotů a tři vrstvy krému.
Hotové dáme do lednice ztuhnout, potom vyklopíme a už si můžeme pochutnat.
Určitě někdo z vám namítne, že je to tiramisu, ale to se dělá opravdu z mascaprone a přidává se tam amareto. Takže já to pojmenovala jak je nahoře napsáno.

Piškotový dort za studena +videorecept

Piškotový dort za studena +videorecept

Fotografie čtenářů

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Danča (neověřeno)
28. 4. 2011 10:23:02

Paní Květuško, tak to mám velkou radost, že Vám chutnal. :-) Není vůbec za co děkovat! Mějte se moc hezky. :-)

Helena (neověřeno)
28. 4. 2011 09:09:08

Dobré ráno všem, kuchařkám a kuchařúm zvlášť, díky receptu na Záhorácký závitek jsem se dostala na tuto diskuzi a nestačím se divit!
Dost často se zde objevují místo "mlaskání" invektivy, které by do takovéto kuchyně opravdu neměly patřit, napadání typu - kde na to berete, vy se teda máte a jaképak to máte sponzory? - tak to mně opravdu vzalo.Navíc, když si vezmu od nákupu až po snědení celý průběh třeba jednoho oběda, tak skutečně tuto práci Ivanky, velmi prospěšnou, musím jen ocenit, je mi 55 let a občas také potřebuji inspiraci, o různých tricích a nápadech ani nemluvě, a tak i kdyby měla sponzory, už jen kvůli reklamě na jejích stránkách, nikdy by mě nenepadlo komentovat, o způsobu vyjádření ani nemluvě.jsem přesvědčena, že to dělá proto, že ráda vaří a peče ahodlá se tedy o to rozdělit s ostatními, na tom věru není nic špatného.
Takže, Ivanko, přeji Ti, co nejvíce sponzorů, hlavně těch největších, levnější, levné už asi nebude nikdy, máslo, sádlo, mouku atd., málo horka u sporáku a trouby v létě, přiměřené teplo v zimě a pokud možno zajisti si ještě levnou elektřinu od Čezu, ať ti lidé mohou ještě víc závidět, já Ti závidím to tvoje nadšení - to tě snad neurazí, a teď jdu na ty záhoráky, chlapi taky vaří dobře, tak to jdu zkusit, zdraví Helena.

ivana.m
28. 4. 2011 07:13:36

Dobré jitro přeji všem :-) já myslím že už tahle diskuze je na nic. A nikomu nepřinese žádný přínos, tedy alespoň mě ne. Je smutné když někdo nemá na to si něco a já bych řekla tak běžného koupit, ale to já nezměním. Jenom mě dost mrzel ten příspěvek, jako že já na to mám. Mám a za jakých okolností to už nikoho nezajímá a ani to nebudu rozepisovat, protože ten kdo mě zná to ví že to není zadarmo.
Takže VÁS PROSÍM ZANECHME TOHO a prosím o normální příspěvky.
Hezký den přeje Ivana Malatincová

ZDENY (neověřeno)
28. 4. 2011 02:04:53

PS: Jen pro upřesnění, je mi jasné, že jsem měla v předchozím příspěvku spíše použít pojem Piškotový dort za studena :-) :-) :-) , tak jak správně napsala ve svém receptu i pí. Ivana.

ZDENY

ZDENY (neověřeno)
28. 4. 2011 01:40:23

Vážené kuchařky, dovolila bych si navrhnout, aby už téma nákupu potravin na tiramisu bylo ukončeno. Osobně se domnívám, že se všechny snažíme pro svou rodinu zajistit vždy to nejlepší, co nám situace dovoluje a vaříme pro blízké s láskou. Problémem psaných komentářů je, že při neobratné formulaci někdy vyzní příliš tvrdě, ale nic neřeší, když se všichni snaží vyjádřit ke všemu. Potěší mě, když někdo spíše přispěje věcně, jak jinak třeba chystá tiramisu, o tom má být tato diskuze. Tolik můj názor.
ZDENY

alena kotubejová (neověřeno)
27. 4. 2011 23:03:39

děkuji za vaše zastání já na to mám na všechny tyhle ingredience ,protože makám a mám ale bylo to myšleno na jednu paní nejmenuji

alena kotubejová (neověřeno)
27. 4. 2011 23:01:53

Já slušné lidi nenapadám tak to prrr milá paní napsala jsem svůj názor a jejich tu spousta já peníze mám a pc odpojovat nemusím ,zřejmě jej odpojíte vy když váš chlap rád jí suché můj ne jemu dělám pomýšlení takže se zklidněte :-)

alena kotubejová (neověřeno)
27. 4. 2011 22:58:01

vy mne paní můžete tak škrabat na zádech když se Vám nelíbí můj příspěvek proč sem lezete :)))))))))

Nepřihlášený … (neověřeno)
27. 4. 2011 20:22:19

Dobrý večer, musím Vám napsat,že jsem pekla Váš biskupský chlebíček. Připravila jsem si ho v pátek, v lednici počkal do neděle, tak měl dost času, aby se rozležel.Opravdu byl moc dobrý. Ještě jednou díky. Květuše

Nepřihlášený … (neověřeno)
27. 4. 2011 19:53:40

Moc Vás Ivanko zdravím, to koukám, kolik nás tady je!!!Jak si tady tak povídáme ( píšeme), tak já si to moc užívám. Kdyby jsme se my všechny chtěly setkat, abysme to všechno probraly ústně, tak bysme se určitě musely sejít na Letné!!!!HI HI. Vůbec nevadí, že některý příspěvek vyvolá
reakci na to, či ono, když je to slušnou formou, tak můžem diskutovat až
do rána. Ale fakt je, že sem chodíme kvůli vaření, tak si to nenechme kazit. Ještě musím napsat, že jsem dělala ten biskupský chlebíček, co jsme dostaly od p. Danči a byl moc dobrý, krájela jsem ho až asi po 30 hod., takže se krásně rozležel,ty chutě čokolády, rozinek, zkrátka mňam.
Zatím papa Květuše

Eva.M (neověřeno)
27. 4. 2011 19:16:59

Saqmozřejmě že všechny recepty nemohou být levné ale potraviny jsou leckde dost drahé a když se p.Alena podivuje že někdo tolik peče tak je jí doporučeno aby si našla víc práce ale ne všude to jde je spousta lidí kteří pracují za minimální mzdu p.Alena to určitě nepsala ze závisti.Já mám velkou rodinu taky někdy peču dražší moučníky ale ne tak často Eva.M.

ivana.m
27. 4. 2011 18:52:28

Nejhorší je ale psát jako anonym a myslím že je to dobře napsané, že asi na stránkách o vaření nebudou jenom ty nejlevnější recepty. To jaksi nejde. Ivana M

Danča (neověřeno)
27. 4. 2011 17:03:04

:-) A kde koho napadám? Kdyby jste se třeba podepsala, tak bychom aspoň věděli, s kým mluvíme. :-)

Danča (neověřeno)
27. 4. 2011 10:01:51

Dobrý den, já vím, že jsou regiony s vysokou nezaměstnaností i těžké životní situace, kdy to vůbec není jednoduché...v dnešní době to spousta lidí nemá vůbec lehké, ale myslím si, že je trochu nemístné tady někomu vyčítat, že peče a kupuje smetanu a máslo...ono chodit na web o vaření a čekat, že se tam nebude vařit je trochu nelogické. A až v tomto státě nebude mít nikdo peníze ani na máslo a moučník v neděli po obědě, tak to už bude skoro jako za války...a toho bych se snad nechtěla ani dožít. Přeji Vám hezké jaro a snad se Vám brzy podaří sehnat nějakou vhodnou práci. :-)

janaS. (neověřeno)
26. 4. 2011 23:34:52

pokud můžu reagovat, já si přímo zásoby nedělám, ale když chci upéct jednou za čas něco, co chlapům bude chutnat (syn má rád kakaové i suché, chlap s krémem nebo aspoň s polevou), tak např. tu zakysku, šlehačku a máslo (Heru) koupím. Není to přece kaviár, ne? :-)

Nepřihlášený … (neověřeno)
26. 4. 2011 20:54:10

Dobrý večer p. Aleno, sleduji nabídky obchodníků v našem městě a podle nabídek dělám zásobu do lednice. Ty nabídky se většinou dost často opakují, takže není problém nakoupit šlehačku za 10.90. máslo za 16.40,mouky za 7.90,pomazánkové máslo za 14.90....Takže mi tady recepty
drahé nepřipadají. A hlavně, vaříme pro své milé,všechno se dá koupit, tak to je přece krásné... Děvčata, jestli máte chuť, napište, jestli jste
také děláte zásoby: Já teď před velikonocemi nakoupila v akci mouky a moučkový cukr,vaječný koňak, rum, vím, že ve špajzu mi vydrží až do vánoc. V akci byla čokoláda na vaření, salko,pudinky, zkrátka všechno na pečení. Broskvový kompot za 14.90 to přece může být v zásobě! No a do listopadu mám z čeho péct a pak udělám zase nákup a tak napište, jestli taky takhle "hrabete". Zdravím všechny hospodyňky!! Květuše

Nepřihlášený (neověřeno)
26. 4. 2011 20:42:51

Dobrý den, vaše odpověď se mi velice líbí, přesto vám musím říct, že né až tak máte pravdu. Je mi 54 let, před dvěma léty mě doktoři zakázali mou práci a do dnešního dne jsem jinou nenašla. Nikdo mě nechce zaměstnat.....
Přesto s vámi souhlasím, protože to co napsala dotyčná paní se mi nelíbí.. Jen proto, že já si to nemohu dovolit, nebudu nepřejícná a protivná k druhým. Přeji pěkný den a spoustu dobrých nápadů v kuchyni :D

Renata (neověřeno)
26. 4. 2011 18:22:49

Paní Aleno, když nemáte peníze na zde uvedené suroviny, nechte si odpojit Internet a hned bude pár korunek navíc. Aspoň tu nebudete brouzdat a bez příčin napadat slušné lidi. Potraviny se dají sehnat i levně, musíte tomu ovšem věnovat čas.

Danča (neověřeno)
26. 4. 2011 17:49:48

:-) Naše příjmy mít klidně můžete...je volný pracovní trh a nikdo Vám nezakazuje vydělávat peníze. :-)

Jaruš (neověřeno)
26. 4. 2011 14:33:32

Paní Aleno,čemu se divíte????Co je dnes laciné???Nemáte-li na to,tak udělejte něco jiného a neberte chuť druhým.Já teď koupila šlehačky za 10,90,máslo za 22,90,mouku za 6,90,to je drahé???Jo když se chce,jde všechno a nezávidím.Každá dobrá kuchařka si ví rady.

alena kotubejová (neověřeno)
26. 4. 2011 12:39:02

to je všechno nej ale ty prachy co to stojí !!! máslo ,šlehačky zakysky kde na to berete zřejmě máte spnzory chtěla bych mít vaše příjmy co vy si můžete dovolit hmmmmmmmmmmm

ivana.m
22. 1. 2011 17:52:26

Ahojky Květuše, také zdravím. Já jsem teď o víkendu a snad jako poslední pekla nebe v hubě :-) Tedy to je dobrota. A prostě kdo zaváhal ten nežral :-) :-) :-) Ona to není novinka, běhá to po netu, aale fakt výborné a také to sem dorazí. Přeji hezký večer. Ivana M

Nepřihlášený … (neověřeno)
22. 1. 2011 16:58:52

Dobrý den Ivanko, tak tyhle 3 dobroty jsem dělala během 14 dnů. Vážím na digitální váze a opravdu je s ní přesnější vážení. Všechny tyto mou-
čníky jsou VELMI dobré!!!!Takže kuchařinky a kuchaříci, nic se nebojte,
recepty na těchto stránkách Vás nezklamou.Byla jsem překvapená, jak rychle byl medovník hotový,je určitě lepší, než ten kupovaný. Řezy Míša
a dort za studena-rychlé, dobré a že nezbyde vzít holkám do práce na
ochutnání? Normálně řekněte, že Vám všechno sežrali mravenci! Ivanko
přeji Vám a celé rodině krásné dny. Květuše

Lenka P. (neověřeno)
17. 1. 2011 14:52:26

Já dělám tento dezert do kulaté dortové formy, recept stejný a ztužovače nedávám vůbec. Nechám v lednici do dalšího dne a drží to dobře. Ale v té kulaté formě to vyjde na 2 řady piškotů, v té co má paní Ivanka je to tuším na 4 řady a možná protože je to vyšší a pro lepší krájení musí být v tom krému ty ztužovače.

ivana.m
9. 10. 2010 07:06:50

Dobrý den paní ? Lucko, já jsem dala na 3 dl vody 2 vrchovaté lžičky rozpustné kávy, ale mám pocit, že jsem si ještě přidělávala, ale to zase v takovémhle poměru :-) Přeji hezký den. Ivana M

Lucka (neověřeno)
8. 10. 2010 20:51:41

Dobrý večer paní Ivano, moc ráda se sem jednou za čas chodím podívat. Vaše stránky jsou opravdu úžasné! Výše uvedený recept vypadá krásně. Já sice kávu vůbec nepiji, ale mamce bude dortik určite chutnat. Na konci měsíce má narozeniny, tak bych jí ho chtěla udělat. Prosím Vás pouze o radu pro absolutního "nekafaře", kolik mám dát přibližně vody na 2 lžičky kávy aby to v dezertu bylo tak akorát? Vím že se asi někomu bude zdát můj dotaz hloupý, ale chtěla bych aby jí chutnal. Předem velmi děkuji za odpověď. Hezký zbytek večera. Lucka

ivana.m
8. 10. 2010 16:06:45

:-) Dobrý den Naďo, no to je právě to, že chce vyčíhnout ten okamžik, kdy je to mokré, ale ne nacucané :-) přeji hezký den. Ivana M

Naďa (neověřeno)
8. 10. 2010 14:55:04

A já to podle rady moc nenamáčela,jen šup tam a honem ven a nemělo to zase tu krásně kávovou mozaiku,takže to chce namáčet něco mezi :-)

Návštěvník (neověřeno)
11. 5. 2010 10:24:35

Zkoušel sem dortík dělat a je super. Jen je problém ho skladovat, když ho dám do mrazáku tak je tvrdý jak beton, ale když ho dám do lednice tak je zase moc měkký :-)
Ale každopádně je vynikající!

Nepřihlášený (neověřeno)
19. 3. 2010 10:49:55

Včera jsem vyzkoušela a musím říct ....opravdu mňamka. Doma jsem sklidila úspěch. Děkuji moc za super receptík. Lucka

ivana.m
20. 2. 2010 17:30:20

Dobrý den, recept jsem dostala od kamarádky. Asi Vám ta káva zbyla, protože já to měla zbytečně moc nacucané :-) přeji hezký večer. Ivana M

Roxxik (neověřeno)
20. 2. 2010 15:24:06

Paní Ivanko,právě jsem dodělala váš dort.Koupila jsem 40 cukrářských piškotů a vyšly akorát.Namočila jsem je a hned vyndala,ale oproti vám,mi všechna káva zbyla.měla jsem jí asi 300 ml.Formu mám stejnou,jen na délku má 35 cm.Ty piškoty do ní přesně pasovali.Chuť pomaz.másla s ostatními surovinami je velmi zajímavá,tak jsem zvědavá,jak bude zítra chutnat.Kde vy jste tenhle recept našla?Nebo je to váš nápad?Jen tak dál.

Jana (neověřeno)
22. 9. 2009 19:11:58

Ahojky,je to rychlé a opravdu výborné udělala jsem to na narozeniny a měl úspěch. Určitě zkusím i další dobroty co jste přichystala.
Přítel si tuto dobrotu nazval po svém "Dělnické tiramisu".
Zdraví Jana

Nada (neověřeno)
12. 8. 2009 01:57:55

Souhlasím s Váma že je třeba veliké odreagování ode všeho,a tak si občas spravím náladu tím že si něco dobrého doma ukuchtíme nebo jak říkám já od vás okoukám a pak se v kuchyni pořádně vyřádím :D Určitě budu dál na Vašich stránkách ráda"opisovat"tak dobré receptíky jako doposud....zdravím.Naďa

Dobrý večer Naďo, děkuji za vyřízení a maminku moc zdravím. Já jsem taky doma a starám se s mužem o jeho bezmocného bratra, takže máme něco společného. Tenhle web to je pro mě velké odreagování ode všeho a jistě víte že to je třeba. :-) Ještě jednou zdravím a přeji hezký zbytek večera. Ivana M

Nada (neověřeno)
11. 8. 2009 18:03:35

Musim vyřídit vzkaz pro Ivanku od me maminky která leží již 11 rokem po mozkové příhodě o kterou se celou tu domu starám.Dělala jsem tento recept a moc moc si jej chválila.Dostala jsem za ukol vam Ivanko vyřídit že je výborný a zasloužíte pochvalu.Krasný den vám přeji nejen ja ale i moje maminka která také vždy ráda vařila a velice ráda pekla tak jako vy.Nada

Blanka Z. (neověřeno)
15. 7. 2009 16:32:54

Dobrý den, dezert se mi zrovna chladí v lednici :-).
Zajímalo by mě, jestli formu vykládáte mikrotenem z nějakého konkrétního důvodu, nebo jestli se může použít potravinová fólie nebo alobal a je to jedno?
Jinak manžel mi koupil místo pomazánkových másel sýry Duko, ale krém je dobrý i s nimi :-).
Taky se přidávám k chvále na ekuchařku - skvělé stránky a recepty, vařím s vámi o 106!

Pavla (neověřeno)
23. 6. 2009 12:24:33

Dortík jsem dělala všichni ho chválili, že to chutná jako nanukový dort.Akorát jsem se chtěla zeptat jakou značku máte těch piškotů?Jsou hrubé, koupila jsem značku Tesco a byly tenčí.Děkuji

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.