Koka špičky
Ivana
Doba přípravy
45 minut
Obtížnost

Koka špičky

Koka špičky.
Average: 5 (1 vote)

Ingredience

36 dkg sušenek koka (2 krabice)
10 dkg másla
10 lžic převařeného mléka
cca 50 ks kulatých piškotů
šlehačka
cukr
ztužovač šlehačky
Reklama

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme, nebo rozsekáme  najemno. Bude lepší je prosít (ne přes úplně jemné sítko), protože když v nich zůstane kousek, tak při tvoření špiček dvojitým nástavcem nám nastane problém a nepůjde udělat špička.
Přilijeme studené převařené mléko, přidáme změklé máslo a vyšleháme tak, že směs bude bez máslových hrudek. V lednici necháme jenom trochu ztuhnout, aby jsme při vytlačování hmoty pytlík neroztrhly.
Špičky děláme na piškoty, které si můžeme trošku potřít převařenou vodou s rumem. (potíráme opravdu málo, aby se nám piškoty nerozmočily).
Špičky dáme do lednice a potom je naplníme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Šlehajdu také trochu osladíme. Špičky i šlehačkou uzavřeme.
Je to dortík a tak ho uchováváme v lednici a vydrží asi tři dny.
Budeme mít asi 50 špiček.

Uvařili jste tento recept? Pochlubte se nám i našim návštěvníkům :-)

Nahrání fotografie či přidání komentáře je možné po registraci.

Podobné recepty

Reklama
Irena (neověřeno)
19. 12. 2008 22:38:05

Dobrý den děvčata právě jsem si objednala tuhle tu špičku adresa je www.csgostol.cz. (Jsou to potřeby pro cukráře). Doručili mi to za tři dny takže rychlovka. Kdo jste z Brna můžete si jí zakoupit přímo na vzorkové prodejně. V pondělí se je chystám dělat, tak doufám že se povedou. Pak dám vědět. Irena

Lucie (neověřeno)
16. 12. 2008 23:43:48

Dobry den ja vam pisu protoze jsem vod vas viskousela vase recepty na cukrovi a jsou moc dobre jeste lepsi jsem nemela ste opravdu vinikajici kucharka s pozdravem lucie z Chomutova.

Jé ahojky Bobino, nemusíš mi to věřit, ale kolikrát jsem si říkala že jseš buďto nemocná nebo máš nějaké starosti. To je dobře že jsi v pořádku a starosti se vyřeší a bude líp. Že se ti nejde přihlásit, to je divný, já mám zatím jediné vysvětlení a to je že píšeš něco špatně. zeptám se kluka až přijde te školy, ale dneska má až do sedmi večer. Já se mám docela dobře, kolena bolí, stále mě baví vařit a teď pomáháme upravovat mladým byteček. Holka se bude stěhovat, ale jenom o dvě ulice jinam, tak si to nějak neberu. Jsem fakt ráda že jsi se ozvala a moc tě zdravím. Ivana M

Bobina (neověřeno)
13. 11. 2008 09:03:44

Ahoj Ivanko,dlouho jsem tu nabyla,měla jsem plno starostí okolo práce.Minule jsme se bavili o těch croissantech z toho Německa,tak jsem byla docela hodně zklamaná,vůbec nebyli dobrý.O víkendu se chystám udělat tyhle tvoje špičky,Pepina 29 to je moje dlouholetá kamarádka,je už dělala,a nemůže si je vynachválit.A jak se jinak máš?Co rodinka a děti?Tak zatím pa pa Bobina

Bobina (neověřeno)
13. 11. 2008 08:55:36

Ahoj Ivanko,dlouho jsem tu nebyla,proto tě moc zdravím!!!Měla jsem hodně starostí kolem práce,znáš to.Tenkrát,jak jsme mluvili o těch croissantech z toho Německa,tak jsem byla docela hodně zklamaná,vůbec nebyli dobré.O víkendu chci právě zkusit tyhle tvoje špičky,spolu s Pepinou 29 jsme si koupili ten nástavec,ona už je dělala,a nemůže si je vynachválit.To je moje dlouholetá kamarádka.A ty se máš s rodinkou jak?Co děti?Tak se zatím měj moc hezky zatím pa pa Bobina

Jarek (neověřeno)
9. 11. 2008 07:05:23

paní Ivano před časem jsme se bavili co místo těch koka sušenek protože sou drahé tak jsem doma zkoušel pomlít jeden velký ( 240 g ) a jeden malý ( 120 g ) piškotů než sem začal mlít tak sem odělal tři hrstě piškotů a dal místo nich tři hrstě kokosu a dvě lížice kakaa a potom už sem postupoval jako uvádíte vy v tom receptu ( akorát sem do hmoty přidal trošku rumového aroma - mělo lepší chut ) . není to tak drahé a jsou skoro stejné mějte se nashle.

Ivana (neověřeno)
29. 10. 2008 13:41:08

Ahoj Ivanko, dělala jsem včera špičky ,ale koupila jsem si nástavec na špičky ten druhý větší a piškoty jsou akorát a když udělám čepičku tak se mi kácí.Udělala bych si vlastní piškoty a tak se Ti chci zeptat nemáš na ně recept moc děkuji za odpovědˇIvana

pepina29 (neověřeno)
24. 10. 2008 21:56:01

Ahojky nejřív vás chci pochválit je to tu bezvadné.Uchvátily mě ty koka špičky oběhla sem snad celý Vary a nic tak sem koukala odkut je máte vy.Ten Vítek posílá až když si tam nakoupíte zboží nad tisíc korun.Ještě sem koukala k malátkoví tam zase není ceník poradte jestli ste někdo tady z okolí a sehnaliste je nebo někde na vebu za aspon trochu slušnou cenu .Dík moc za rady pepina29

Kamila (neověřeno)
9. 10. 2008 22:16:16

Plnila jsem je krémem do žloutkových věnečků, jen jsem tam přimíchala trochu vaječňáku. Dělám pudink+máslo+cukr+vaječňák.

Kamila (neověřeno)
9. 10. 2008 22:14:35

Tak jsem vyzkoušela jsou dobré. Jen musím pořídit jiný pytlík. Z toho co mám ke konci trochu prosakoval tuk.

Jarek (neověřeno)
4. 10. 2008 04:58:30

zkoušel sem doma vaše špičky , byly výborné , ale všichni sme se shodli na tom , že příště do té hmoty dáme rumové a nebo punčové aromav , chci se vás zeptat nemáte typ z čeho by to šlo ještě udělat , já sem to dělal ze tří dávek , protože mám ten nástavec střední velikosti a tak , aby mě to nezrujnovalo až je budu dělat příště . díky za radu , hezký den.

Ivo, já jsem z toho krámu hned vypadla, protože tam mají spustu různých udělátek. Mě už ta směs na vosí hnízda taky napadla, a zkusím to až budu přetáčet video.jestli to není moc tuhá, aby se pytlík nerotrhnul. No ale Ivo na vánoce musí být hnízda, ale na nějakou oslavu by to šlo. Pak určitě napíšu.

Ivaver (neověřeno)
1. 10. 2008 14:54:51

Teda ten nástavec na ty špičky mne nadchnul. Nezkoušela jsi s tím dělat vosí hnízda? Já vždycky udělám hodně rumovou náplň a pak mi zbyde, protože jí tam tolik nenacpu, ale s tímhle pomahátkem by to mohlo jít.Nechceš to vyzkoušet?
Dívala jsem se na ty webovky toho Fialy, tak tam bych mohla jít jedině bez peněženky. Miluji pomahátka a různé zlepšováčky a tam bych se teda vyřádila. Asi si napíšu Ježíškovi o dárkovou poukázku....

Jarek (neověřeno)
28. 9. 2008 07:01:04

dobrý den paní Ivano chtěl sem se zeptat chci dělat tyto špičky a vůbec netuším kolik tyto koka sušenky stojí můžete mi prosím poradit díky . Ještě sem se chtěl zeptat šlo by to třeba udělat z takových těch věnečků jak sou žloutkové a ty kakaové tak z těch kakaových ? díky za rady .

Jarek (neověřeno)
27. 9. 2008 06:02:10

paní Ivano nato , že by ze mě měl být jednou cukrář by mě recept na takovéto špičky nenapadl . Jestli se mohu zeptat šly by použít i jiné sušenky než ty koka ? Díky za odpověd .

Ahojky Jituško, to mám radost. Já jsem to u něho kupovala. Tam má věcí. Dneska ten kdo dělá cukrařinu, tak si opravdu může vybrat. Ovšem jiná otázka je cena !!!
Taky tě zdravím. Ivana M

Paní Květo, pro lepší komunikaci nabízím tykání. Je to můj koníček, tak i experimentuji, ale hlavně že to má zatím kdo jíst. Snad ty dětičky brzy neodejdou z domova. Zdravím Ivana M.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.