2 věci, které by vám v létě neměly chybět a Piña Colada

2 věci, které by vám v létě neměly chybět a Piña Colada

Namíchat si dokonalou Piña Coladu a jíst zmrzlinu ve svém bazénu…

Pina colada

Všichni celý rok vyčkáváme léto, ale když už konečně přijde, hledáme způsob, jak se zchladit. Máme pro vás 2 skvělé tipy, se kterými budou vaši letní dny a večery o něco svěžejší.

#1 Vlastní zmrzlinovač

Výroba vlastní zmrzliny je skvělý způsob, jak si vychutnat mraženou letní pochoutku a zároveň objevovat nové příchutě a kombinace. Navíc je to mnohem jednodušší, než byste si mysleli! Potřebujete jen zmrzlinovač a pár základních ingrediencí.

Největší výhodou výroby vlastní zmrzliny je, že můžete přidávat ingredience přesně podle svého gusta. Použijte jakýkoli typ mléka nebo smetany, který máte rádi, stejně jako organický nebo čistě přírodní cukr. Můžete také experimentovat s různými příchutěmi, jako jsou extrakty, koření a čerstvé ovoce. Možnosti jsou nekonečné a letní dny horké.

# 2 domácí výrobník ledu

Zajistěte si instantní letní osvěžení vychlazenou limonádou či drinkem jako od profi barmana. Výrobník ledu je skvělým řešením jak ulahodit každé návštěvě. Pokud často pořádáte párty, team building či rodinné oslavy, domácí výrobník ledu si zamilujete.

Výrobník ledu se snadno používá a dokáže velmi rychle vyrobit velké množství ledu. V závislosti na výkonu dokáže stroj vyrobit něco mezi 9 a 15 kilogramy ledu za den. Pro lepší představu dodáváme, že průměrný výrobník dokáže vyrobit asi 9 kostek ledu za cca 9 minut. Čas a možností vyrobeného ledu závisí na příkonu výrobníku ledu, který se běžně pohybuje mezi 100 – 150 W.

Nalaďte se na tropické osvěžení a přečtěte si 4 zajímavá fakta o Piña Colade

4 zajímavá fakta o Piña Colade

Piña Colada je osvěžující a lahodný tropický koktejl, který se stal jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě. Piña Colada, vyrobená z rumu, ananasové šťávy a kokosového krému, je ideální k popíjení u bazénu nebo k vychutnávání si teplého letního dne.

#1 Co prozrazuje název drinku?

Piña znamená ananas a colada značí přecezený. Takže Piña Colada v doslovném překladu znamená přecezený ananas a.k.a čerstvá ananasová šťáva a představuje základní složku koktejlu.

#2 O původu Piña Colady

Původ tohoto populárního letního drinku není jednoznačný, nicméně nejrozšířenější verze historie Piña Colady říká, že ji vytvořil 16. srpna 1954 Ramón „Monchito“ Marrero, barman v Caribe Hilton's Beachcomber Bar v San Juan, Portoriko. Hotel požádal Marrera, aby přišel s novým typickým míchaným nápojem a po třech intenzivních měsících byla na světě Piña Colada.

#3 Největší Piña Colada

Největší Piña Coladu na světě vyrobili v roce 2010. Obsahovala 310 litrů nápoje a byla dostatečně velká, aby pohostila více než 1000 lidí. Ke míchání drinku byla použita míchačka na cement.

#4 Tento drink má i svoji hymnu

Rupert Holmes v říjnu 1979 vydal sof rockovou píseň s názvem Escape (The Piña Colada Song). Paradox je, že sám Holmes neměl Piña Coladu moc rád.

Recept na Piña Coladu

Pina Colada

Jak si namíchat Piña coladu?

Chcete-li připravit skutečně autentickou Piña Coladu, budete muset začít s čerstvou ananasovou šťávou. Dá se to provést odšťavněním vlastních ananasů nebo zakoupením čerstvé ananasové šťávy z obchodu. Důležitou ingrediencí je led. Pokud nemáte dostatek místa v mrazničce, nebo se vám nechce předem připravovat kostky ledu, oceníte domácí výrobník ledu, který se postará o výrobu ledu již za pár minut.

Ingredience:

- 1 šálek čerstvé ananasové šťávy
- 1/2 šálku bílého rumu
- 1/4 šálku kokosového krému
- 1/2 šálku kostek ledu

 

Postup:

1. Smíchejte všechny ingredience v mixéru a rozmixujte do hladka, nebo použijte shaker.
2. Nalijte do sklenic a užívejte si!
3. Pokud chcete svou Piña Coladu extra ozvláštnit, můžete ji ozdobit plátkem čerstvého ananasu nebo třešní a vuala, můžete vychutnávat!

TIP:

Výrobníky ledu obvykle vyrábějí led ve třech různých tvarech: kostky, kužely nebo ledová drť. Do drinků vám doporučujeme přidávat led ve tvaru kostek. Díky jejich ostrým hranám se jednotlivé ingredience v shakeru dokonale promíchají.

Přidat komentář

Omezené HTML

  • Povolené HTML značky: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.